
13 episodes

כבר לא שקופים עמותת הבית לחולי טרשת נפוצה
-
- Health & Fitness
ברוכים הבאים לפודקאסט "כבר לא שקופים"
אני ענת צ'רפק מחנאי, מנהלת קהילת הבית לחולי טרשת נפוצה.
אצלנו בקהילה אנחנו מאמינים שבעזרת ידע, מידע וסיפורי השראה,
אנחנו יכולים ללמוד איך לנהל את המחלה בדרכים שונות ומגוונות ,
במקום לתת למחלה לנהל אותנו.
בפודקאסט אנחנו מזמינים אנשים ומומחים מעוררי השראה,
לשיחה מקצועית ואישית- בלי פילטרים.
במטרה ללמוד מהם על: האני מאמין שלהם, על מסע חייהם לצד המחלה, על תפיסת עולמם, על דרכי ההתמודדות שלהם ומה מניע אותם להיות בצד המטפל ולעזור לאחרים.
הצטרפו אלינו לקהילה חזקה ומשפיעה - קהילת הבית לחולי טרשת נפוצה http://bit.ly/msilgroup
אתר הבית www.mshome.org.il
-
מוקדש למתמודדים עם NMO | פרק 13
בישראל על פי הסטטיסטיקה של המחלה הנדירה הזו ישנם כ- 200 חולים ב-NMO. זוהי מחלה שלוקים בה יחסית צעירים, החל מילדים ועד מבוגרים בגיל 45, והיא שכיחה יותר בקרב נשים. הערב נארח לשיחה בנושא את ד״ר עדי וילף ירקוני, נוירולוגית בכירה במחלקה הנוירולוגית ועובדת כרופאה במרפאה לטרשת נפוצה ונוירו אימונולוגיה בבית חולים בלינסון.
-
זמן, מוח וטרשת נפוצה | פרק 12 עם ד"ר יואב פיורה וד"ר תמר לופו
בשנים האחרונות אנחנו שומעים רבות על הקשר בין זמן, מוח, וטרשת נפוצה. ככל שהטיפול ניתן מוקדם יותר, כך למטופל יהיה מוח בריא יותר, לזמן ארוך יותר ירידה או שינוי בזיכרון ובקוגניציה עלולים להביא עמם ירידה משמעותית באיכות החיים של חולי טרשת נפוצה ועל מנת לחקור יחד לעומק את הנושא נארח היום איתנו בפודקאסט, שני מומחים נוירולוג ופסיכולוגית מובילים, שידברו על החשיבות של התמודדות עם שינויים, תסמינים כתוצאה ממהלכי המחלה, על חשיבות האבחון המוקדם, על חשיבות הטיפול הרגשי לצד הטיפול התרופתי, על האם ניתן למנוע הידרדרות של המחלה בעזרת טיפול נכון, והאם אפשרי לחיות חיים מלאים ושלמים לצד הטרשת תוך כדי שמירה על איכות החיים של החולים? האורחים שלנו הם הוא ד"ר יואב פיורה, נוירולוג בכיר ביחידה הנוירו אימונולוגית במערך הנוירולוגי, איכילוב וד"ר תמר לופו, פסיכולוגית במרפאה נוירואימונולוגית באיכילוב, בעלת ניסיון רב בעבודה עם מטופלים מהעולם השיקומי,
-
סיכום שנתיים של אי וודאות בעקבות הקורונה והחיים לצד הטרשת הנפוצה | פרק 11 עם ד"ר תמר לופו
בפרק זה אנחנו מארחים את תמר לופו, פסיכולוגית במרפאה נוירואימונולוגית באיכילוב, בעלת ניסיון רב בעבודה עם מטופלים מהעולם השיקומי, התמודדות עם מחלות כרוניות, מצבים רפואיים מורכבים ומחלות אוטואימוניות, ביחד ננהל שיחה מקצועית על השלכות של מצבים נפשיים, רגשיים ופיזיים כתוצאה מסיכום שנתיים של קורונה לצד טרשת נפוצה.
-
חשיבות הרצף הטיפולי בתקופת הקורונה | פרק 10 עם ד"ר אלה שיפרין
בפרק זה חברת הקהילה, פאינה קנשקוב, מראיינת בשפה הרוסית את דוקטור שיפרין אלה, רופאה בכירה במחלקה הנוירולוגית במרכז הרפואי רמב"ם ואחראית על מרפאת טרשת נפוצהבמפגש המשותף יחד הן שוחחו על נושא: חשיבות הרצף הטיפולי בתקופת הקורונה, על הטיפול במחלה, על הקורונה והחיסונים, על טיפולים נוספים שחשוב לשלב ועל הקשר שחשוב לשמור עם אנשי המקצוע שעוטפים אתכם
-
על חשיבות הריפוי בעיסוק בהתמודדות עם טרשת נפוצה | פרק 9 עם קרן רביץ-רון
בפרק זה בחרנו לארח את קרן רביץ-רון, מרפאה בעיסוק, מרצה ומאמנת. יחד ניהלנו שיחה מעמיקה בנושא ניהול זמן וניהול משק האנרגיה שלנו, וגילינו איך הריפוי בעיסוק יכול לשפר את איכות חייהם של חולי טרשת נפוצה, אפילו בפעולות היומיומיות הפשוטות.
-
חשיבות הטיפול בטרשת נפוצה בשלב מוקדם | פרק 8 עם ד"ר עדי וילף ירקוני
פרק זה בחרנו להקדיש לנושא חשיבות הטיפול בטרשת נפוצה בשלב מוקדם. על הטיפול המשולב והמותאם לכל מטופל. האורחת שלנו היא ד"ר עדי וילף ירקוני, נוירולוגית בכירה במחלקה הנוירולוגית, ורופאה במרפאה לטרשת נפוצה ונוירואימונולוגיה בבית חולים בלינסון.