
פרק 29 - עדי אופנהיימר מנצור - כיצד עולם הטיפול מפספס את המתמודדות.ים עם הפרעות ויסות, פוסט טראומה מורכבת ואישיות גבולית
אוכלוסית המתמודדות והמתמודדים הפרעות ויסות היא אחת האוכלוסיות שסבלו יותר מאחרות בעולם בריאות הנפש מתיוגים מבלבלים, סטיגמות, טיפול לא ראוי ולקוי שהסב להן (וגם למטפלים.ות) הרבה מאוד סבל, וגם מאופיין בגשם של כינויים פסיכולוגיסטים שמופנים כלפיהם.ן בחדרים סגורים והדרכות. כן, הפרעות ויסות זה קשה. אלו הפרעות שמקיפות את כל תחומי החיים ובעיקר קשרים קרובים, וכאשר חוסר ויסות פוגש קשר טיפולי שלא יודע איך לעבוד ולהמשיג אותן בצורה מיטיבה, הפיצוץ סופו להגיע - ועם כל הכוונות הטובות של שני הצדדים, זה עלול להראות כמו נטישה, תוקפנות, טראומה נוספת, ואובדן של אמון בעולם הטיפול.
אז מה קורה כשהתיוג מבלבל גם את המטופלות וגם את המטפלות? כשאף אחד מהצדדים לא יודע איך לעבוד עם הקושי, בתכלס, במציאות ובחיים? כאשר הטיפול המוצע הוא מבוסס סטינג והנחות יסוד לא מתאימות לטבע הקושי, תוך שימוש בתיאוריות שנוצרו בקונטקסטים אחרים לגמרי? מדוע מטפלים חוששים מהמפגש עם מטופלות ומטופלים עם הפרעות ויסות, ומדוע הסטינג בטיפול הזה כל כך משמעותי? ובעיקר - מה הסחרחרה והדיסאונפואמציה הזו עושה למטפלים, מטופלים, ומטופלות? נדבר גם על מושגים כמו נטישה ורגרסיה לתלות, על עבודה עם הגוף, ועל התקווה והאפשרות לשינוי.
–
עדי אופנהיימר מנצור היא עובדת סוציאלית, פסיכותרפיסטית ומטפלת DBT מוסמכת מטעם מכון לינהאן בארה"ב. היא מלמדת DBT במגוון ארגוני בריאות ושיקום ובשנה האחרונה פתחה מרכז הכשרות עצמאי להכשרת מטפלים בשיטת DBT
קבוצת הפייסבוק: https://www.facebook.com/groups/makorebatilpulsheli
דף הפייסבוק: https://www.facebook.com/profile.php?id=61557282759225
הפטראון: https://patreon.com/shanykedar
Thông Tin
- Chương trình
- Tần suấtHằng tuần
- Đã xuất bảnlúc 06:35 UTC 30 tháng 3, 2025
- Thời lượng1 giờ 31 phút
- Mùa2
- Tập29
- Xếp hạngSạch