
8 episodes

پراکسیس-درسگفتارهای فلسفی-مقدمه فصل اول Majid Heidari
-
- Society & Culture
-
-
5.0 • 5 Ratings
-
درسگفتارهای فلسفی به زبان ساده و امروزی- در فصل اول در هر قسمت نقل قول کوتاهی از یک فیلسوف را درباره «خود» به زبان ساده با مثالهای عینی توضیح میدهم.
-
پراکسیس-ارسطو-خود
روح همان عنصر مشترک بین انسان و هر موجود زنده است که تغذیه میکند و به زندگی ادامه میدهد. روح و جسم آدمی طوری وحدت دارند که پس از مرگ امکان ندارد هیچ کدام باقی بماند. مهمترین مفهوم در فلسفه ارسطو معنای «فرم» یا «صورت» است که در تعریف نفس نیز مورد نیاز است. همه این مباحث فلسفی به همراه قطعه موسیقی از ویوالدی.
-
پراکسیس-ریچارد-رورتی-خود
آیا بین ذهن و بدن جدایی وجود دارد؟ آیا واقعا ما احساس درد میکنیم؟ حقیقت درونی و ثابت از کجا آمده است؟ در ششمین درسگفتار فلسفی پراکسیس به توضیح نقل قولی کوتاهی از ریچارد روردی از کتاب فلسفه آینه طبیعت خواهم پرداخت، به همراه موسیقی از بتهون.
-
پراکسیس-جروم-برونر-خود
تفکر روایی چیست و چه تفاوتی با تفکر منطقی دارد؟ کنش ذهنی روایی و کنش ذهنی منطقی هر کدام به چه نوع حقیقتی دست مییابند؟ در قسمت پنجم از مجموعه درسگفتار فلسفی پراکسیس، دو نوع کنش ذهنی بر أساس کتاب {اذهان واقعی، جهانهای ممکن} نوشته جروم برونر را توضیح میدهم. به همراه موسیقی از ویوالدی
-
پراکسیس-پل-ریکور-خود
هویت روایی چیست و چه نسبتی با «دیگری» دارد. در این قسمت از خود به معنای «موجود اندیشینده» عبور میکنیم، و با نقل قولی از پل ریکور فیلسوف فرانسوی با بخش جدید از «خود» آشنا میشویم که حالت روایی و داستانی دارد. و به موسیقی از سباستین باخ گوش میکنیم.
-
پراکسیس-جان لاک-خود
در قسمت سوم درسگفتار پراکسیس به توضیح نقل قول کوتاهی از جان لاک فیلسوف انگلیسی درباره خود میپردازیم «وقتی به درون خود مینگرم صورتهای ذهنی میبینم که حاصل تجارب من هستند». در این قسمت به توضیح امور ذهنی پیشینی در مقابل
اموری که از تجربه به دست می آیند خواهیم پرداخت، به همراه موسیقی از سباستین باخ. -
پراکسیس-ایمانوئل کانت-خود
«من هیچ شناختی از خود چنانکه هستم ندارم، بلکه صرفا از این آگاهم که چگونه به خود نمودار میشوم»
در اپیزود دوم، نقل قولی از کانت را به همراه قطعه موسیقی از باخ خواهید شنید و سپس من توضیح میدهم که شناخت از نظر کانت چیست و چه تفاوتی بین ادراک نفسانی و حس درونی وجود دارد.