15 episodes

En serie af radioprogrammer med titlen "2000erne" fra DR Bonanza arkivet. Podcasten er automatisk genereret af Podnanza.

2000erne Lars Daneskov, Sigfrid Christiansen, Agnete Tophøj, Michael Christophersen, Morten Ejrnæs, Mogens Nygaard, Karl Johan Mikkelsen, Ole Kyed, Bente Kromann, Klaus Rydahl, Ann-Jette Schou, Kjeld Koplev, Carla Christensen, Lis Jølver, Torben Paaske, Jan

  • Kids & Family

En serie af radioprogrammer med titlen "2000erne" fra DR Bonanza arkivet. Podcasten er automatisk genereret af Podnanza.

  Indblik

  Indblik

  Michael Christophersen har en samtale med embedslæge Agnete Tophøj om sygemeldte gravide og om barselsorloven.

  • 48 min
  Go'Morgen P3: OOA lukker

  Go'Morgen P3: OOA lukker

  Lars Daneskov interviewer Sigfrid Christiansen, som i 1973, som 30-årig, var med til at oprette OOA, Organisationen til Oplysning om Atomkraft. Om baggrunden for organiationens oprettelse, baseret på ønsket om en folkelig debat om atomkraft og energi. Arbejdede fuldtids i OOA frem til 1982. OOA har i dag besluttet at ophøre, bl.a. fordi Barsebäck 1 nu lukker. OOA har opnået at få ændret den danske energipolitik. Tusinder af mennesker har deltaget i arbejdet og debatten. Erkender, at klimaet for græsrodsorganisationer måske var anderledes i 1970'erne, men mener, at der stadig er gode muligheder for aktivistfolk, når de har en god sag at kæmpe for, sådan som atomkraften var.

  • 6 min
  Koplevs Krydsfelt

  Koplevs Krydsfelt

  Carla Christensen kom som 15-årig i huset hos lederen af det danske nazistparti Fritz Clausen, hvor hun bl.a. mødte Quisling, leder af det norske nazistparti. Efter tiden hos Fritz Clausen melder Carla sig til arbejdstjenesten, hvilket fører hende til Tyskland og senere til Østfronten som Røde Kors-hjælper. Tilrettelæggelse: Kjeld Koplev.

  • 1 hr 44 min
  Sommerfuglemanden

  Sommerfuglemanden

  Han har 7000 sommerfugle, og til hver knytter sig et minde. Tilrettelæggelse: Torben Paaske.Han er 80 år, og siden han var dreng, har han gået på sommerfuglejagt. Det er blevet til en samling på 7000 sommerfugle, som han opbevarer i 50 kasser i to jalousiskabe, hans far, som var en naturelsker, har lavet. Rundt omkring i stuen er der fagbøger med sommerfugle, og han går stadig på jagt; og selvom kræfterne ikke længere er de samme, bruges haven til at indfange sommerfugle ved hjælp af et neonrør med ultraviolet lys... Til hver sommerfugl knytter sig et minde, en oplevelse, en historie...

  • 9 min
  Herreklubben

  Herreklubben

  - en feature om klubaftener i Frelsens Hær, hvor pensionister, hjemløse og andet godtfolk kan få sig et måltid mad og et Guds ord med på vejen. Tilrettelæggelse: Henrik Bidstup, Kirsten Laumann og Torben Paaske.

  • 42 min
  Skjoldhøj Arkivet 1:7

  Skjoldhøj Arkivet 1:7

  Historier fra Danmarks største parcelhuskvarter, Skjoldhøjparken. Tilrettelagt af: Mikael Bertelsen og Mads Brügger.Uden for Århus ligger landets største parcelhuskvarter ? omkring 1000 boliger i et net af veje, samlet under navnet Skjoldhøjparken. Et stykke velordnet Danmark under forandring ? og måske forfald...

  • 1 hr 30 min

Top Podcasts In Kids & Family

Dr. Becky Kennedy
American Public Media
Girl's Girls Media
Tinkercast | Wondery
Thirteen Media
Dr. Laura

You Might Also Like

DR
Oliver Enné & Tobias Enné
r8Dio
DR
B.T.
Politiken