43 episodes

4x-es bevételnövekedés technikai tudás nélkül, rendelési automatizmussal

SalesForm egy webes szoftver, amivel automatizálni tudod a rendeléseidet anélkül, hogy hozzá kellene nyúlni a meglévő honlapodhoz.

Modernizáld a vállalkozásod bankkártyás fizetés bevezetésével, az automata számlázással, a rendelések automatikus teljesítésével, az upsell és az ismétlődő fizetés előnyeivel. Mindezt egy egyszerű és gyors felületen.

Hagyj nekem üzenetet vagy kérdezz
https://anchor.fm/salesform/message

Hogyan növeld a vállalkozásod rendelési automatizmusokkal technikai tudás nélkül is. Bártfai Balázs

  • Marketing

4x-es bevételnövekedés technikai tudás nélkül, rendelési automatizmussal

SalesForm egy webes szoftver, amivel automatizálni tudod a rendeléseidet anélkül, hogy hozzá kellene nyúlni a meglévő honlapodhoz.

Modernizáld a vállalkozásod bankkártyás fizetés bevezetésével, az automata számlázással, a rendelések automatikus teljesítésével, az upsell és az ismétlődő fizetés előnyeivel. Mindezt egy egyszerű és gyors felületen.

Hagyj nekem üzenetet vagy kérdezz
https://anchor.fm/salesform/message

  Online értékesítési technika, amire szükséged van - csak ennyi kell kihívás

  Online értékesítési technika, amire szükséged van - csak ennyi kell kihívás

  Bártfai Balázs vagyok a SalesForm rendelés automatizáló platformtól, és beszéltünk az elmúlt adásban arról, hogy miért is kellene neked is értékesítési rendszereket építened.   Úgy, hogy valójában ahhoz, hogy az online vállalkozásod beinduljon, hogy működjön, pénzt termeljen, neked több bevételed legyen, közben kevesebb időt menjen el az eladásra.   Ehhez mire van szükséged?   Meséltem az adásban, hogy nekünk van egy olyan kihívásunk, egy harminc napos kihívás, a "Csak Ennyi Kell" kihívás (csakennyikell.hu), ahol abban segítünk neked, hogy megfogjuk a kezed és közösen 30 nap alatt felépítjük az automata értékesítési rendszered.   Minden nap kapsz egy feladatot, kapsz motivációt, meg pont azokat a dolgokat, szoftvereket, eszközöket, mintákat, sablonokat, amit ahhoz kell, hogy el tudj készülni a teljes rendszereddel.   Ezt ígéri neked, Csak Ennyi Kell kihívás. 

  Öt fő dolgon megyünk végig, mert hiszem, hogy tényleg csak ennyi kell ahhoz, hogy sikeres legyél.   Az első dolog, hogyan lesz a termékedből egy ütős ellenállhatatlan ajánlat.   A második dolog, hogy hogyan kell publikálnod, hogy az emberek vásárolni akarjanak tőled.   A harmadik dolog, hogy hogyan építsd meg magát a rendszert. 

  Itt kikapcsolódik a folyamatba maga a SalesForm is. 

  A landing oldalak, OPT-IN oldal, SALES oldal, UPSELL oldal.   A negyedik, hogyan tudsz forgalmat terelni ebbe a rendszerben, olyan embereket, akikkel szívesen dolgoznál együtt és akik majd vásárolni fognak.   Az ötödik pedig a mérés és az optimalizálás, hogy tudjad, hogy a rendszernek hol vannak a gyenge pontjai, mit kell kijavítani, mit kell fejleszteni ahhoz, hogy még jobb legyen, vagy egyáltalán elkezdjen működni ez az egész.   Hát ez az, amit a Csak Ennyi Kell kihívás tartalmaz.   Na most.... nem biztos, hogy el kell végezned ezt a kihívást!

  -------------
  www.csakennyikell.hu


  ---

  Send in a voice message: https://anchor.fm/salesform/message

  • 18 min
  Mitől különleges és miben más a Csak Ennyi Kell kihívás, mint a többi marketing oktatás?

  Mitől különleges és miben más a Csak Ennyi Kell kihívás, mint a többi marketing oktatás?

  Én Bártfai Balázs vagyok, a SalesForm rendelés automatiáló platformtól, és az előző podcastban felvázoltam neked azt a lehetőséget, hogy hogyan tudod a vállalkozásod növekedését a kezedbe venni, és hogyan tudod megoldani azt, hogy akár korlátlanul tudjál növekedni...  Erre szolgálnak az automatizmusok, és ezért kell értékesítési rendszereket, automatizált megoldásokat kiépíteni a vállalkozásokban. De erre nem alkalmas sem egy honlapkészítő, sem egy hirdetési szakértő.   Sokan ebben a tévhitben vannak. Ezt legutóbb már tisztáztuk.   Most nagyon fontos lenne arról beszélnünk, hogy mi a különbség aközött, hogy te elmész egy tanfolyamra és megtanulod a marketingnek egy bizonyos szeletét, vagy aközött, hogy részt veszel a Csak Ennyi Kell kihíváson.   Rengeteg jó oktatás és képzés van: digitális marketing képzés, online marketing képzés, már vannak rendszerépítési képzések, és gyakorlatilag dúskálhatsz azokból a képzésekből és oktatási anyagokból, amiket el lehet érni a magyar interneten.   Külföldön meg végtelen mennyiségű anyagot fogsz találni ezekről.   Tegyük fel azt mondod, hogy oké, elolvasok rengeteg cikket, megnézek rengeteg Youtube videót, aztán majd én megtanulom magamtól.   Ez egy jó út, ha úgy érzed van időd kiteljesedni, akkor válaszd ezt az utat! 

  Ez egy lassú út lesz, de minden egyes izzadságcsepp, amit bele fogsz tenni, az a tied lesz. 

  Sokkal jobban fogod értékelni a megszerzett tudást.   Ehhez az kell, hogy te nagyon elhivatott legyél, nagyon kitartó, és mint mondtam, legyen elég időd, mert ez évekbe is telhet.   A marketing hatalmas terület... akkora, hogy simán lehet tanulni tíz évig úgy, hogy közben nem érsz a végére, még a közepére sem.   Rengeteg sok mindent meg lehet tanulni, de van egy pár dolog, ami az eredményeknek a nagyját hozza. 

  Itt igaz a pareto elv, hogy a marketing 20%-a fogja hozni az eredményeid 80%-át.   Azt kell megtanulni, hogy mi az a 20%. 

  Ezt kell gyakorlatilag elsajátítani.   Az ingyenes anyagokból nagyon sok mindent meg fogsz tanulni. Ami nagyon hiányzik az ingeres anyagokból, az az összeszedettség, hogy pontosan mi az a 20%, amivel neked foglalkoznod kell.   Aztán nagyon hiányzik a motiváció, hogy ezeket meg is csináld!  Hiányoznak még az eszközök, hogy hogyan tudod mindazt megvalósítani, amit megtanulsz.   Inspirációnak rengeteg sok anyagot lehet találni. 

  .... Hú, ez is milyen jó ötlet! 

  ... Hú, hát az is milyen jó ötlet!   Erről szólnak a marketing rendezvények is, az újdonságokról, az aha-élményekről. Áh, uh, de jó ötlet! 

  És jegyzetelésről.   Csak a jegyzetek nem valósítják meg önmagukat.   Az elméletből csak akkor lesz gyakorlat, ha te megcsinálod.   És a tapasztalat az, hogy csak akkor csinálod meg, ha tudod, hogy hogyan kell megcsinálni és valaki ott van, fogja a kezed és motivál, hogy meg is csináld.   Külföldön a marketing képzések, a sikeres marketing képzések, 2000 dollárnál kezdődnek. Azért 2000 dollárnál, mert ez az összeg már fáj annyira, hogy a résztvevők azt mondják, márpedig én ezt az összeget vissza akarom keresni, és meg fogom csinálni azt, amit tanultam.   És ha megcsinálják, akkor tényleg működik és visszakeresik a pénzt!  Hogyha elmennek egy olcsóbb képzésre, ami csak pár száz dollárba kerül, mondjuk két-háromszáz dolláros képzésekre. Megnézik a UDEMY-n... Sosem csinálják meg. Nem elég a motiváció.   ------------
  www.csakennyikell.hu


  ---

  Send in a voice message: https://anchor.fm/salesform/message

  • 17 min
  A vállalkozónak nincs szükséges marketing tudásra. Igaz vagy hamis?

  A vállalkozónak nincs szükséges marketing tudásra. Igaz vagy hamis?

  Bártfai Balázs vagyok, SalesForm rendelés automatizáló platformtól.

  Beszéljünk egy picit arról a témáról, hogy neked vállalkozóként miért is kell marketinggel foglalkoznod?

  Csináljuk a csakennyikell.hu oldalon kihívásunkat. Azt a harminc napos kihívást, ahol megtanítjuk felépíteni az első vagy a következő értékesítési rendszeredet. De vállalkozóként neked kell ezzel foglalkozni?

  Sokan azt hiszik, hogy a vállalkozónak az a feladata, hogy kitalálja a terméket, csinálja a termék előállítását, a termék logisztikáját, elszállítsa az emberekhez, szervezze a disztribúciót, foglalkozzon a munkatársakkal, és akkor ennyi.

  Valójában neked, mint vállalkozónak stratégiának kell lenned.

  Pontosan tudnod kell, hogy amit el szeretnél érni, ahhoz milyen lépéseket kell követned és milyen emberekre van szükséged, akik ezeket a lépéseket megcsinálják.

  Balázs, most mondtad ki, emberekre van szükségem.

  Így van. Emberekre van szükséged.

  De abban a pillanatban, ha te azt gondolod, hogy ez az ember, az egy weboldal készítő, máris tévúton jársz.

  Azt gondolod, hogy egy weboldal készítő csinál neked egy olyan weboldalt, ami termeli a pénzt?

  Csinál neked egy olyan weboldalt, ami eladja a termékedet, meg a szolgáltatásodat?

  Erre gondolsz, ebben reménykedsz?

  És talán jogosan is, hiszen ez a szakmája. Weboldalakat készít.

  De van egy kis tévedés történetben... ő, akit megbízol a weboldal készítéssel, remélhetőleg profi szakember. Jó abban, amit csinál. Olyan, mintha találnál egy jó kőművest. És azt mondanád neki:

  - Figyelj, építs nekem egy házat, hiszen 30 éve kőműves vagy. Tudsz már rengeteg sok mindent arról, hogyan kell falakat fölhúzni. Csinálj már nekem egy házat.

  Ha valaha részt vettél építkezésben, felújításban, vagy volt benne részed, akkor pontosan tudod, hogy még abban az esetben is, hogyha pontos tervet és rajzot kap, hogy mit szeretnél, még akkor sem olyan lesz. Olyan lesz, amit a mester gondol. Nem olyat, amit te szeretnél.

  Én laktam olyan albérletben, ahol a tulajdonos hölgy eléggé el volt eresztve anyagilag. Amikor fölújította a megvásárolt lakást azt mondta, hogy semmi nem számít. Két dologhoz ragaszkodik nagyon.

  Az egyik, hogy félkörívben lekerekített üvegfal legyen a fürdőszobánál, természetes fény jöjjön be. Ez az egy dolog, amihez ragaszkodott, meg egy beépített bútorhoz.

  Azt mondta a hölgy, hogy háromszor rakatta újra a falat, mert egyszerűen a mesterember nem akarta megérteni azt, amit ő szeretett volna. És azt mondta, hogy hát így is jó lesz, nem? A tulajdonos mondta, hogy így nem. Ragaszkodik ahhoz, hogy márpedig olyan legyen, amilyet ő megálmodott. Ezért leszedette és újrarakatta háromszor.

  Ez nem azt jelenti, hogy a szakember nem tudta, hogyan kell egymásra rakosgatni üvegtéglákat. Ez azt jelenti, hogy a szakember azt tudta, hogyan kell egymásra rakosgatni az üvegtéglákat, nem pedig a célt ismerte, amit el szerette volna érni a hölgy, és ezért nem olyan munkát csinált, ami ezt a célt támogatta.


  ---

  Send in a voice message: https://anchor.fm/salesform/message

  • 21 min
  5 millió Ft-ot keresett egy csúnya honlappal. Mit csinált jól?

  5 millió Ft-ot keresett egy csúnya honlappal. Mit csinált jól?

  Szia én Bártfai Balázs vagyok, a SalesForm rendelés automatizáló platformtól.

  Azon gondolkodtam, hogy hogyan tudnám neked a lehető legjobban bemutatni, hogy miért is van szükséged digitális értékesítési rendszerre.

  Lehet, hogy építened kellene egy ilyet. És lehet, hogy a Csak Ennyi Kell, kihíváson részt kellene venned.

  Arra gondoltam, hogy a legtöbb marketinges elmeséli a saját sikertörténetét. Elmeséli, hogy mennyi pénzt keresett azzal, hogy eladta neked az előző sikertörténetét. Aztán eladoja nektek azt a sikertörténetet, ami arról szól, hogy mennyi pénzt keresett azzal, hogy eladta nektek az előző sikertörténetet.

  A saját sikere a termék.

  Amint ezt átlátod, máris büdös lesz az egész...

  Szóval nem ezt akarom csinálni, bár ez a könnyebb út. Csa elmonadnám, hogy húúúú, kétszer megtöltöttem a Csak ennyi kell kihívást.

  Csinálok egy esettanulmányt, hogy húúúú, milyen ügyes vagyok kerestem egy csomó milliót.

  Nem!

  Inkább azt mondom el, ami sokkal hasznosabb, hogy az, aki elvégezte a kihívást, az hogyan csinált 5 millió forintot a kihívás közepére.

  Izgi?

  Akkor vágjunk bele!

  Az úriembert hívjuk Ferencnek.

  Régóta ismerem, pár éve.

  Akkor találkoztunk először, amikor megírtam a Tartalommarketing a gyakorlatban című könyvet, és ott volt egy egész napos előadáson.

  Ő is éppen könyvet írt, és érdekelte, hogy a könyvemet hogyan tudja használni értékesítésre. Igazából ő régóta azt keresi, hogy hogyan lehet az interneten keresztül eladni. És nagyon sok mindent tanult a marketingről, de még mindig keresi, hogy mi lenne számára a hatékony megoldást.

  Szeretné, hogy a vállalkozását modernizálja. Már régóta vállalkozik, és régóta van egy jól működő vállalkozása, csak valahogy ez az internetes jelenlét nem volt meg, nem sikerült neki megtapadni az interneten.

  Ő a tipikus ötlet vállalkozó. Ilyen feltaláló típus. Rengeteg ötlete van. Rengeteg jó dologba vág bele, csak éppen az értékesítésnél akadoznak a dolgok.

  Valahogy az internetes értékesítést kellene neki rendbe rakni.

  Nyilván zajlik az élet, ott van a vállalkozás, történnek események, és így mindig halogatja azt a dolgot, amiről tudja, hogy már meg kellene tenni.

  Ha arra vágyok, hogy legyen egy online értékesítési rendszerem, akkor pusztán az, hogy vágyok rá, az nem jelent semmit.

  Ha nincs egy célom, és nincs hozzá egy stratégiám, hogy ezt hogyan fogom elérni, akkor az örökre egy vágy marad.

  A legtöbb vállalkozó azt a hibát követi el, hogy megpróbál mindent megtanulni, hogy hogyan kell, és ez akkora hatalmas falat, hogy beleesik a halogatás csapdájába.

  Egyszerűen úgy érezheted, hogy ez túl sok... és jogosan érzitek ezt, hogy ez túl sok. Nem lehet mindent megtanulni. Neked a stratégiát kell tudnod, és meg kell találni azokat az embereket, akik ezt megcsinálják neked.

  Szóval Ferenc haladt ezen az úton előre, és minden dologra ráharap, mert úgy gondolja, hogy húúúú, ez nagyon érdekes. Befizet erre is, meg arra is és elkezd tanulni.

  Ott volt a chatbot építő workshopomon is. Megtanult chatbotot építeni, de valójában sosem használta igazán a chatbotokat. És valójában így volt mindennel.

  Végül úgy döntött, hogy eljött a pillanat, benevez a Csak Ennyi Kell Kihívásra.  ----

  www.csakennyikell.hu


  ---

  Send in a voice message: https://anchor.fm/salesform/message

  • 12 min
  Miért kellene neked is digitális értékesítési rendszer?

  Miért kellene neked is digitális értékesítési rendszer?

  Szia Bártfai Balázs vagyok a SalesForm rendelés automatizáló platformtól.

  Most arról fogunk beszélni, hogy mi is a legfontosabb dolog, amire a vállalkozásodban szükséged lehet.

  Nagyon sokan mondják azt, hogy a magyarok ötletemberek, meg feltalálók népe vagyunk. Nagyon sok Nobel-díjasunk van, nagyon sok találmányunk létezik, és valahogy belénk is verik gyerekkorunk óta, hogy legyünk kreatívak, találjunk ki valami új dolgot, és ebben egészen jók vagyunk.

  Azt kell mondanom, hogy mi magyarok ebben egészen jók vagyunk.

  Kitalálunk új dolgokat, lesznek új ötleteink és ez szuper! A probléma máshol van.

  A probléma ott van, hogy aztán ezt az ötletet el is kell tudni adni.

  A terméket, amit létrehozol, azt el kell tudni adni.

  És nagyon sokan legyintenek, hogy ó, hát eladni könnyű lesz. Eladni a legegyszerűbb dolog. Főleg azok legyintenek, akik már felépítettek egy vállalkozást.

  Van valamilyen bevételük, azt mondják, hogy hát a következő ötletemet eladni, az már semmiség. De nagyon-nagyon kevés emberrel találkoztam, aki képes volt több vállalkozást is felépíteni. Valószínűleg azért, mert az elsőt sem tudja pontosan, hogy hogyan csinálta, csak úgy csinálta... beletette az energiáját, aztán valahogy működött. Hogy pontosan mit csinált, mik voltak a lépések, hogyan jutott egyről a kettőre, azt már nem tudja, ezért nem is tudja megismételni.

  Ezért általában az új ötletet, a régi ötletből, a régóa működő vállalkozási ötletből finanszírozza, és sok esetben veszteségesen.

  Amerikában a  vállalkozások felépítése teljesen más. Ott sokkal nagyobb hangsúlyt fektetnek az értékesítésre, mint az innovációra. Egy klasszikus cégnél sokkal több emberből áll maga az értékesítés, mint akár a fejlesztés, vagy akár a support (az ügyfelek a kiszolgálása).

  Idehaza a hangsúly a terméken és az ügyfélen van. Figyeld meg a saját vállalkozásodban is. Sokkal többet dolgozol azon, hogy jó legyen a termék, hogy előállítsd, hogy legyen raktáron, hogy nem tudom... csomagolás szép legyen, mint azon, hogy hogyan adod el?

  Sokkal többet foglalkozol az ügyfelekkel, a kérdésekkel, az e-mailekkel, a Messenger üzenetekkel... mint azzal, hogy hogyan adod el.

  És sokkal előbb vesznek fel az emberek olyan munkatársat, akik az adminisztrációban segítenek nekik, mint egy olyat, akik eladnak.

  Pedig a vállalkozásod mozgatórugója az értékesítés. Ha nincs a vállalkozásodban értékesítés, akkor a vállalkozásod nem termel pénzt. Valamilyen értékesítés most is folyik. Valami értékesítési tevékenységet most is végzel. De valószínűleg nem elég hatékonyan csinálod mindezt.

  Ha hatékonyan csinálnád, akkor most nem ezt a cikket olvasnád, mert elégedett lennél azzal a teljesítménnyel, amit a vállalkozásod nyújt számodra.

  Biztos vagyok benne, hogy volt egy pont az életedben, vagy lehet, hogy még mindig ott van az a pont, amikor arra vágytál, hogy legyen nagyon sok vagy nagyon jó üzletkötőd, aki eladja a terméked vagy a szolgáltatásod.

  Valószínűleg akartál egy olyan üzletkötőt, aki jutalékban dolgozik. Esetleg fix + jutalékban.

  Kap egy fix bért, kap egy mobiltelefont, meg egy laptopot, és akkor menjen, találkozzon emberekkel és adja el a cuccodat.

  A legtöbb vállalkozó nem akarja azt a macerát, ami az értékesítéssel jár.

  Ezt ők nem szeretik....  -----  www.csakennyikell.hu


  ---

  Send in a voice message: https://anchor.fm/salesform/message

  • 16 min
  Hogyan csökkentsd 5 lépésben a hirdetési költséged és növeld meg az árbevételed.

  Hogyan csökkentsd 5 lépésben a hirdetési költséged és növeld meg az árbevételed.

  Hoztam neked öt egyszerű lépést, amit ha követsz és megvalósítasz, akkor garantáltan csökkenni fog a hirdetési költséged és növekedni fog a bevételed..

  Ez most nem a hirdetések beállításáról fog szólni, nem a hirdetési grafikáról, vagy a hirdetés szövegének megírásáról.

  Egy olyan egyszerű módszert mutatók meg, ami azonnali eredményt hoz

  ---

  Send in a voice message: https://anchor.fm/salesform/message

  • 16 min

Top Podcasts In Marketing