89 episodes

Amerika, het land van hamburgers, sneakers, Donald Trump en Joe Biden. Van daklozen, miljardairs en de iPhone. Van tegenstellingen. Bernard Hammelburg en Jan Postma kijken in de Amerikaanse ziel.

Amerika Podcast | BNR BNR Nieuwsradio

  • News
  • 4.5 • 11 Ratings

Amerika, het land van hamburgers, sneakers, Donald Trump en Joe Biden. Van daklozen, miljardairs en de iPhone. Van tegenstellingen. Bernard Hammelburg en Jan Postma kijken in de Amerikaanse ziel.

  #87 Murmelende mannetjes

  #87 Murmelende mannetjes

  Joe Biden raakte tijdens een discussie met burgers de kluts kwijt. Jan en Bernard keken met kromme tenen naar zijn gemompel. Maar ook aan een twee uur durende toespraak van Donald Trump was geen touw vast te knopen. De politieke loopgravenoorlog tussen de twee mannen gaat onverminderd voort, maar het zijn vooral de sergeanten die hem voeren.

  • 1 hr 7 min
  #86 Medicijn tegen vaccinatie-stagnatie

  #86 Medicijn tegen vaccinatie-stagnatie

  Amerika is niet langer One nation under God, maar is steeds meer Two nations, divided under corona. Zo zei een oud-directeur van het Amerikaanse RIVM deze week. De Delta-variant slaat toe, en raakt ongevaccineerden.

  • 52 min
  #85 Inpakken en wegwezen

  #85 Inpakken en wegwezen

  Alle Democraten uit het staatsparlement van Texas zijn halsoverkop naar Washington vertrokken. Of misschien beter gezegd: gevlucht. Daarmee proberen zij het de Republikeinse meerderheid onmogelijk te maken om een nieuwe kieswet in stemming te brengen. Want daarvoor moet twee derde van het parlement aanwezig zijn. Bernard en David Jan is met vakantie duiken in deze nieuwe loopgravenoorlog tussen Republikeinen en Democraten.

  • 1 hr 1 min
  #84 Trouw aan de natie (& baas)

  #84 Trouw aan de natie (& baas)

  Amerikanen zijn trots op hun land en hun vlag. Kinderen beloven dagelijks, met de hand op het hart, trouw aan de natie. Waar komt die traditie eigenlijk vandaan? Jan en Bernard duiken in de geschiedenis van de pledge of allegiance. En ze merken dat de vlag partijdig begint te worden meer Republikeins dan Democratisch.

  • 1 hr 6 min
  #83 Vuurwerk, vlag en freedom

  #83 Vuurwerk, vlag en freedom

  Amerika viert zijn geboortedag op de 4th of july. En dus gaat overal massaal de barbecue aan, vuurwerk de lucht in en wordt met tranen in de ogen naar de fier wapperende Amerikaanse vlag gekeken. Bernard en Jan trekken ook een blikje waterig Amerikaans bier open, en hebben het over het ontstaan van het land, de rol van vader des vaderlands George Washington en de manier waarop Amerikanen dit herinneren en vieren.

  • 1 hr
  #82 Mr. Joe & Mr. No

  #82 Mr. Joe & Mr. No

  Mitch McConnell, de Amerikaanse Republikeinse leider, doet zijn bijnaam, Mr. No, eer aan. Net als tijdens de Obama-jaren, zet hij alles op alles om zoveel mogelijk initiatieven van de Democratische president te torpederen. Bidens wetsontwerp voor hervorming van het kiesstelsel dreigt te sneuvelen. Gelijke beloning van mannen en vrouwen is al weggestemd, evenals een onderzoek door het Congres naar de bestorming van het Capitool op 6 januari.

  • 1 hr 5 min

Customer Reviews

4.5 out of 5
11 Ratings

11 Ratings

The Mollianus ,

(H)eerlijke podcast!

Lekker tijdens mijn werk 1x per week bijgespijkerd worden over ‘de staat van het land’. Als ingezetene van de US (in Phoenix AZ) krijg ik meer en beter nieuws over de US via mijn oude NL dan via de media hier. Dankjulliewel! Hard nodig om de soms onverklaarbare strapatsen in de Amerikaanse politiek te begrijpen. Ook leuk om mijn US collega’s de lief af te steken die totaal ‘oblivious’ zijn voor ‘politieke informatie’ en alleen hun mening hebben 😛

Igor, Phoenix AZ

Asaweli ,

Mijn favoriete US podcast in the northwest

Ik luister al jaren mee dus meer dan tijd voor een review. Ik geniet altijd met volle teugen van deze podcast en nu nog wekelijks ook. Ben zelf met gezin 5 jaar geleden vanuit Adam naar seattle vertrokken en ben altijd trouw gebleven aan jullie gesprekken. Ben na een omzwerving in sinfapore weer terug net in de US en ben blij om ook via Nederland op de hoogte te blijven van wat hier zich allemaal afspeelt! Ga zo door. Mischa

Nouschie ,

mijn review!

Ik luister graag naar deze podcast. Ben nog al een fanatieke luisteraar van vele verschillende podcasts zowel hier in de USA als in Nederland. Woon al 30 jaar in California. Zowel Jan als Bernard hebben vele jaren ervaring in de USA en journalistiek. Het is een leuke wisselwerking tussen beide heren. Geheel ongekleurd is het niet. Ik bespeur af

Top Podcasts In News

Listeners Also Subscribed To

More by BNR Nieuwsradio