13 episodes

Openhartig, eerlijk en puur. Over uitdagingen, tegenslag, groei en kansen! We laten ondernemers en experts in dit vakgebied aan het woord. Een inspiratie podcast over business, ondernemen, bedrijfsgroei én persoonlijk groei. 

AMV Podcast – Ambitie Maakt Verschil AMV-Opleidingen

  • Business

Openhartig, eerlijk en puur. Over uitdagingen, tegenslag, groei en kansen! We laten ondernemers en experts in dit vakgebied aan het woord. Een inspiratie podcast over business, ondernemen, bedrijfsgroei én persoonlijk groei. 

  13 – Doelen Stellen en Focus houden

  13 – Doelen Stellen en Focus houden

  Als ondernemer of professional heb je vaak wel voor ogen wat je wil bereiken. Op korte én op de lange termijn. Dat kan zijn: jezelf beter positioneren in de markt, je naamsbekendheid verder vergroten, jezelf presenteren als dé autoriteit op je vakgebied of meer aandacht voor je (nieuwe) producten of diensten. Je kunt doelen hebben op diverse vlakken, persoonlijke doelen, financiële doelen, materialistische doelen etc. Erik Baijens en Marjon de Vroomen gaan met elkaar in gesprek over hoe zij doelen stellen en focus houden. Is het stellen van een doel wel nodig? Beperkt het je juist niet? En is focus houden....iets van deze tijd? We hebben allemaal focus nodig om doelen te realiseren, vooral ook als ondernemer als je succesvol wilt zijn met je bedrijf. Zonder de juiste focus besteed je je tijd en je energie niet op de juiste manier. Je aandacht gaat dan uit naar alles wat er op je pad komt en is daardoor versnipperd. Je doet van alles een beetje en niets heeft je volledige aandacht met bijbehorend resultaat. Je bereikt daardoor niet wat je voor ogen hebt. Focus is daarom ontzettend belangrijk. Maar hoe houd je eigenlijk je focus vast? Want wanneer je zegt dat je geen focus hebt, zeg je dan eigenlijk dat je je doel vergeten bent. Vaak is het geen verlies van focus, maar juist het ontbreken van een helder doel. In veel gevallen is ‘het zogenoemde verlies van focus’ een logisch gevolg van veel te veel willen doen in een te korte tijd. Je hebt dan te veel afleiding en stelt te weinig of misschien geen prioriteiten. Versnipperde aandacht leidt tot verwarring en verlies. Het is belangrijk dat je heldere doelen kiest die in lijn liggen met wat jij belangrijk vindt en waar je behoefte aan hebt. Dat je de juiste stappen op het juiste moment zet. Je hebt de juiste mindset nodig om de acties te doen die nodig zijn. Want als je van alles tegelijk doet, is de kans groot dat je juist niets goed doet. Een podcast vol inspiratie!

  • 41 min
  12 – 2020, Wat een Jaar!

  12 – 2020, Wat een Jaar!

  2020 zit er bijna op en we kunnen wel spreken van een uitdagend en pittig jaar voor iedereen. Een jaar waarop we op alle fronten te maken kregen met veranderingen en nieuwe realiteit. Een jaar dat voor velen in het teken stond van overleven en doorgaan maar ook van omdenken en nieuwe kansen zien. Uitdagingen aangaan, businessmodellen aanpassen, beslissingen nemen en continue anticiperen op de nieuwe en steeds veranderende werkelijkheid. En hoe lang nog? Wat is het perspectief?In de afgelopen afleveringen hebben we het gehad over mediation van de toekomst, over zichtbaar zijn, onze ondernemersreis en hebben diverse ondernemers hun verhaal verteld. In deze podcast blikken Erik Baijens en Marjon de Vroomen samen terug op dit roerige en bewogen jaar. Wat heeft het ons gebracht, gekost én wat zijn de vooruitzichten voor 2021?Kortom; 2020 wat een jaar!

  • 42 min
  11 – Zichtbaar Zijn

  11 – Zichtbaar Zijn

  Marjon de Vroomen, ondernemer in hart en nieren én eigenaar van AMV-Opleidingen, vertelt in deze podcast openhartig over hoe zij aankijkt tegen zichtbaar zijn. In deze tijd zie ik veel ondernemers om mij heen en die ik begeleid dat de onzekerheid meer begint toe te slaan. De corona tijd brengt een soort verlamming met zich mee. Dat is de reden waarom ik deze podcast heb opgenomen. Want het is juist in deze tijd nog meer de uitdaging om zichtbaar te blijven en te zijn. Misschien herken ook jij de gedachten: wie zit er nu op mij te wachten? Wat moet ik vertellen? Allerlei belemmerende en overtuigingen kunnen je tegenhouden.Het is zo zonde als onzichtbaarheid wordt veroorzaakt door onzekerheid. Aan de ene kant wil je het wel en aan de andere klant houdt een onzichtbare drempel je tegen.Hoe ga je om met kritiek. Marjon deelt haar inzichten én haar persoonlijke verhaal welke ervaring zij had op het podium. Een podcast vol inspiratie. 

  • 29 min
  10 – Van Werknemer naar Ondernemer

  10 – Van Werknemer naar Ondernemer

  Hiske Zuijderwijk en Ancis Verweij, samen eigenaar van ZV Scheidingsspecialisten.
  Allebei hebben ze ruime ervaring in het werken met kinderen, jongeren en hun ouders. Vanuit hier is hun drijfveer ontstaan om het verschil te kunnen maken voor kinderen in een scheidingssituatie.
  Na jarenlang in loondienst te hebben gewerkt als schoolmaatschappelijk werker, besloten zij de sprong naar het ondernemerschap te wagen.


  Hoe zijn zij van werknemer naar ondernemer gegaan?
  Waar liepen zij tegenaan? Samen werken is wel degelijk iets anders dan samen ondernemen. Hoe krijgen zij dit voor elkaar? Waar zien zij kansen.

  Een podcast vol inspiratie. Zeker als ook jij op het punt staat te gaan ondernemen maar de stap nog niet voor de volle 100% durf te zetten.

  • 46 min
  09 – Mediation van de Toekomst

  09 – Mediation van de Toekomst

  Erik Baijens, eigenaar van AMV-Opleidingen en Iris Gündel ondernemer en mediator, nemen je in deze aflevering mee in de ontwikkelingen in mediation land.

  Ze zoomen in op de kracht van preventie in mediation. Verschuift misschien wel dit hele vakgebied? Want voorkomen is nog altijd beter dan genezen.

  En wat zijn de maatschappelijke ontwikkelingen als we kijken naar de nieuwe
  generaties. Kan mediation de brug zijn tussen generaties? Hoe blijven we
  aangehaakt met elkaar?

  Dit én natuurlijk nog veel meer ga je horen in deze podcast.

  • 32 min
  08 – Authentiek Ondernemen

  08 – Authentiek Ondernemen

  In deze aflevering gaat Marjon de Vroomen met Anneloes van Deest in gesprek.

  En waarom Anneloes?

  Na een carrière switch van teammanager en trainer in een zorginstelling maakte zij de stap naar het ondernemerschap.

  Anneloes is een bevlogen en ervaren mediator, scheidingsspecialist én coach van het programma de kinderen scheiden mee.

  In relatief korte tijd heeft zij een mega succes weten te maken van haar twee bedrijven. Het bedrijf Bureau de Schakel en De Christelijke Mediator.

  In dit interview vertelt zij welke keuzes zij heeft gemaakt. Hoe zij om is gegaan met het overlijden van de vader van haar kinderen.
  Waarom zij de keuze heeft gemaakt voor een specifieke niche binnen dit vakgebied.

  Als het om mediation en scheidingsbegeleiding gaat, maakt Anneloes door haar talent en scherpe visie het absolute verschil. En dat terwijl er veel mediators en scheidingsbegeleiders zijn die moeite hebben om een goede boterham te verdienen.

  Wat is het geheim van Anneloes?

  Geloof me, luister het interview en je komt er snel achter waarom zij zo succesvol is geworden. Zij zegt inspirerende én vooral indrukwekkende dingen.

  Veel luisterplezier.

  • 53 min

Top Podcasts In Business