5 episodes

Tots els continguts de Ràdio Ciutat de Tarragona

Arxius de Tarragona Turisme - Ràdio Ciutat de Tarragona Ràdio Ciutat de Tarragona

  • Society & Culture

Tots els continguts de Ràdio Ciutat de Tarragona

  #TarragonaTurisme 4: Club Nàutic, l’entrada al Mediterrani

  #TarragonaTurisme 4: Club Nàutic, l’entrada al Mediterrani

  En aquesta nova entrega de #TarragonaTurisme descobrim un racó màgic de la ciutat que no tothom coneix però que forma part de la història de la ciutat i és que fa molt anys que està present a Tarragona. Sabeu de quin espai podem estar parlant?  Parlem del Club Nàutic de Tarragona, ubicat al final del passeig marítim de la ciutat, a prop del barri de El Serrallo i del Port de Tarragona. Un espai rodejat de mar, de tranquil·litat i natura. Un paratge enmig de la ciutat però que ple d’activitats que coneixerem amb més detall i sobretot, un lloc ideal per fer esport.  Per recórrer tot el que ofereix el Club Nàutic de Tarragona, parlem amb la seva presidenta, l’Andrea Mazzanti, qui defineix aquest espai com “l’entrada al Mediterrani”.  Per conèixer més detalls i informació sobre el Club Nàutic i particpar en alguna de les seves activitats, us animem a visitar el seu espai web.

  • 22 min
  #TarragonaTurisme 3: La ruta dels primers cristians de Tarraco

  #TarragonaTurisme 3: La ruta dels primers cristians de Tarraco

  Sabíeu que a Tarragona tenim la ruta dels primers cristians de Tàrraco? És una ruta que aplega un patrimoni singular de la ciutat connectat amb el romà. I és que Tarragona és la ciutat que té el patrimoni paleocristià més gran de tota la península Ibèrica. La primera notícia històrica sobre el cristianisme a la Tarragona romana la tenim l’any 259 dC, quan el bisbe de Tàrraco, Fructuós, juntament amb els seus diaques Auguri i Eulogi, són cremats vius a l’amfiteatre per ordre de l’emperador Valerià.  De tot plegat en volem parlar al podcast de Tarragona Turisme amb el director del Museu Bíblic Tarraconense, Andreu Muñoz. Amb ell descobrirem què podem trobar en aquesta ruta dels primers cristians de Tàrraco. Des de la capella de Sant Pau, fins a Centcelles, passant per l’Amfiteatre o el Museu i la Necròpoli Paleocristiana, acompanyeu-nos en aquest nou episodi on ens endinsarem en el passat de la nostra ciutat.

  • 17 min
  #TarragonaTurisme 2: El Serrallo, un petit poble a la ciutat

  #TarragonaTurisme 2: El Serrallo, un petit poble a la ciutat

  Passejar pel barri del Serrallo és un plaer. Les barques, l’olor de mar, els restaurants, la seva gent… És la zona més carismàtica de la ciutat i una de les portes d’entrada a Tarragona. El barri que més matina, amb una activitat pesquera que s’encarrega de portar el millor gènere als nostres mercats.  Pitu Mosquits és tota una institució al Serrallo. Pescador jubilat i president dels Xiquets del Serrallo, és la persona més indicada per mostrar-nos l’essència del barri. Des de la pesca, a la subhasta del peix fins a arribar a la taula dels grans restaurants de la zona, aquest episodi del podcast de Tarragona Turisme fa olor.  Un barri que enamora, perfecte per passar el dia en família. Passejar, fer esport, gaudir dels museus… Amb un caràcter hospitalari, el Serrallo és acollidor. Un barri que es gaudeix amb els cinc sentits. Un petit poble dins de Tarragona.

  • 14 min
  #TarragonaTurisme 1: La Tarragona romana amb Paco Tovar

  #TarragonaTurisme 1: La Tarragona romana amb Paco Tovar

  Deia Luci Anneu Florus que Tarragona és la ciutat de l’eterna primavera. Un potent missatge que la ciutat ha fet servir com a ganxo turístic durant molt temps. El nostre convidat d’avui, Paco Tovar, es queda amb una altra frase per definir la ciutat. En aquest cas de Pomponi Mela: “Tarraco urbs est in his oris maritimarum opulentisima”.  Tarragona és una ciutat oberta al mar, en un emplaçament privilegiat, tant pel clima com per l’estratègia militar. Tarraco va acollir durant dos anys l’emperador August i fou capital de l’Imperi Romà. La importància de la nostra ciutat és més que notòria.  Es diu, en to despectiu, que Tarragona és una ciutat de pedres i runa. Però quines pedres i quines runes. Viure a Tarragona és viure fusionat amb la història. És passejar per indrets trepitjats pels nostres avantpassats. La Part Alta n’és un bon exemple.  En aquest episodi de Tarragona Turisme parlarem de la Tarragona romana, aquella que ens ha deixat un llegat de més de dos mil anys i que ens ha convertit en patrimoni de la humanitat. Els racons amagats, els més públics, tots aquells indrets que converteixen Tarragona en una ciutat atractiva pel turisme, però també per viure-hi.

  • 17 min
  Tarragona Turisme, el podcast de la nostra ciutat

  Tarragona Turisme, el podcast de la nostra ciutat

  Tarragona Turisme és el podcast on posem en valor la nostra ciutat, ensenyant fragments de casa nostra tot explicant les històries més interessants i atractives, tant pels veïns com per aquells que ens visiten.

Top Podcasts In Society & Culture

iHeartPodcasts
Audacy and Big Little Feelings
Unwell Network
This American Life
Vox Media Podcast Network
Glennon Doyle & Cadence13