8 episodes

En podcast for voksne som leser for barn. Programledere: Mie og Sebastian, kjent fra instagramkontoene Barnebokuniverset og Bok på snei.

Barnebokpodden Mie & Sebastian

  • Arts

En podcast for voksne som leser for barn. Programledere: Mie og Sebastian, kjent fra instagramkontoene Barnebokuniverset og Bok på snei.

  Sesongavslutning og julebokfilm-bonanza

  Sesongavslutning og julebokfilm-bonanza

  Vi avrunder vår aller første podcastsesong med en episode om bok-baserte julefilmer og julefilm-baserte bøker. Veldig mange av klassikerne som fyller kino-program og TV-kanalenes sendeplaner i jula er nemlig basert på barnebøker, og vi har også funnet flere bøker som er basert på kjente julefilmer for barn.

  Episoden spenner bredt, fra Tante Pose via Tre nøtter til Askepott til Alene hjemme, og, overraskende nok, Frankenstein. Da gjenstår bare å ringe inn til juleferie! Og dét gjøres best med denne episoden på øret.

  Gledelig jul så lenge, og vel møtt til ny sesong av Barnebokpodden på nyåret!

  Som vanlig hører du Mie og Sebastian fra instagramprofilene Barnebokuniverset og Bok på snei. All musikk av Kevin MacLeod.

  • 36 min
  Skeive julebøker, hanukkabøker og andre godbiter

  Skeive julebøker, hanukkabøker og andre godbiter

  Dette er en ordentlig twistpose av en episode! Her får du enda flere julefavoritter som vi har trukket frem fra samlingen, blant annet en pen liten rekke julebøker med skeiv profil. Men ikke bare dét! Vi har nemlig også funnet noen barnebøker om Hanukka, som jo også feires i disse dager - nærmere bestemt i perioden opp mot 6. desember akkurat i år. Hvis du leter etter en episode med mangfold, har du kommet til riktig hjørne av podcastuniverset. God jul og Hanukkah Sameach!

  Som vanlig hører du Mie og Sebastian fra instagramprofilene Barnebokuniverset og Bok på snei. All musikk av Kevin MacLeod.

  • 27 min
  Barnebokpoddens adventskalender!

  Barnebokpoddens adventskalender!

  Det finnes et hav av julefortellinger der ute som fortjener å leses før jul, og i denne episoden har vi samlet 24 favoritter.

  Hvorfor ikke lese én hver dag i desember, som en liten julekalender? Vi slipper episoden i god tid, slik at du rekker å skaffe deg bøkene før første desember. Løp og lån!

  En god miks av gamle og nye julefortellinger får du her, servert med løs og munter stemning slik Barnebokpodden har for vane. Som alltid er det Mie og Sebastian dere får på øret, og all musikk er laget av Kevin Macleod. 

  • 30 min
  Den om adventskalendere og kalenderbøker

  Den om adventskalendere og kalenderbøker

  November er måneden for å lade opp til nedtellingen til jul, og viktige beslutninger angående årets adventskalender må tas. Det kommer stadig nye kalenderbøker på markedet, altså bøker med 24 kapitler - ett kapittel til hver dag i desember frem til julaften. Leter du etter en barnebok å telle ned til jul med, har du kommet til riktig sted. Det anbefales å drikke varm kakao mens man lytter til denne godbiten av en episode. All skravel av Mie og Sebastian. All musikk av Kevin MacLeod.

  • 27 min
  Eventyr! Gode, gamle og resirkulerte, nye

  Eventyr! Gode, gamle og resirkulerte, nye

  Hva er egentlig moralen i eventyret om den stygge andungen? Hvem er skurk og hvem er offer i Gullhår og de tre bjørnene? Og hvem er egentlig helten i eventyret om Hans og Grete? Dette og mer til får du høre om i denne episoden. Vil du være med, så heng på. All skravel av Mie og Sebastian. All musikk av Kevin MacLeod.

  • 26 min
  Spøk og spenning-spesial

  Spøk og spenning-spesial

  Uhuuu! Er det egentlig greit å skremme barn? Sebastian var redd for alt mulig da han var liten, og Mie var skeptisk til Halloween da folk begynte å feire det her til lands. Men årene har gått, og nå sitter vi her begge to med huset fullt av gresskar og spindelvev, og bokhylla full av spøk og spenning. Her er det boktips til de små og de store, de redde og de tøffe, og til alle midt i mellom. Bare å glede seg til Halloweenfeiringen! All musikk av Kevin MacLeod

  • 29 min

Top Podcasts In Arts

NPR
The Moth
Roman Mars
iHeartPodcasts
Dungeons and Daddies
Jason Weiser, Carissa Weiser

You Might Also Like

Halve Kongeriket AS
KLYNGE & Acast
NRK
NRK
NRK
VG