97 episodes

Blå måndag är den svenska podden för mörk musik. Vi spelar ny och gammal synthmusik och pratar med intressanta gäster om vad som händer i Sveriges alternativa musikscen.

Blå måndag Måns Jonasson

  • Music
  • 5.0 • 2 Ratings

Blå måndag är den svenska podden för mörk musik. Vi spelar ny och gammal synthmusik och pratar med intressanta gäster om vad som händer i Sveriges alternativa musikscen.

  #94 Jesper Ödemark

  #94 Jesper Ödemark

  Det 94:e avsnittet bjuder på finbesök från Skåne. Jesper Ödemark gör inte bara sagopop på flera språk, han är också en vinyl- och synthnörd av rang. Lisa rotar runt i ett nytt kabinett, det blir skivpåse, ny svensk synth och Depeche Mode. Skala löken och torka tårarna, det är Blå måndag.

  • 1 hr 44 min
  #93 Daniel araya

  #93 Daniel araya

  Daniel Araya både spelar och bygger synthar så vi pratar om ett gigantiskt bygge för Swedish House Mafia, huruvida det är viktigt att synthar är snygga att se på och hur många TB-303 man får plats med i en enda låt. Laminera sjöjungfrun, för det är blå måndag!

  • 1 hr 18 min
  #92 Mirre Sennehed

  #92 Mirre Sennehed

  I vårsäsongens första avsnitt med gäst har vi bjudit in Subkults egen festivalgeneral: Mirre Sennehed. Det blir agentintervaller, ny svensk synth och även ett par rejäla tillrättavisningar. Kontrollera cisternen, leta upp campingutrustningen och spritkök, det är Blå måndag.

  • 1 hr 21 min
  #91 Jul 2022

  #91 Jul 2022

  God fortsättning! I årets sista avsnitt på självaste annandag jul bjuds det inte bara på ny svensk synth och årets sista skivpåse. Det blir också en hel del överraskningar. Kanske lite kaos också… Värm glöggen, fram med de sista skumtomtarna och ta på dig det hemstickade plagget du fick i julklapp. Det är Blå måndag!

  • 1 hr 50 min
  #90 Sturm Café

  #90 Sturm Café

  Gävletemat fortsätter då vi äntligen får Gustav och Jonatan från Sturm Café på besök. Det blir en gedigen resa i bandets 20 åriga historia. Det blir skräckfilm, mycket body och man måste ändå ställa sig frågan om det blir rusning efter Korg Poly 800 nu? Det blir både ny svensk synth och en ordentlig skivpåse. Putsa kängorna, kontrollera cisternen och stretcha ordentligt, det är Blå måndag!

  • 1 hr 28 min
  #89 Red Cell

  #89 Red Cell

  Värm upp vevliran, för nu snurrar vi igång ett nytt avsnitt av Blå Måndag! Vi träffar Gävles stolthet Red Cell och det blir kabinett, ny svensk synth, peters skivpåse och allmän fröjd och gamman.

  • 1 hr 29 min

Customer Reviews

5.0 out of 5
2 Ratings

2 Ratings

AudiobitsErgeon ,

Jag önskar att jag visste svenska språket!

Jag älskar synths och analog musik, det här skulle vara en fantastisk podcast att lyssna på men jag saknar språkkunskaper. Hoppas du får bli populär och en speciell rop ut till min man Cuckoo. Håll kreativa mina vänner 😀🎶🔊

Top Podcasts In Music

The Joe Budden Network
NOT 97 and The Orchard
Interval Presents
T-Rell B.O.F.
Barstool Sports
Double Elvis