78 episodes

Blå måndag är den svenska podden för mörk musik. Vi spelar ny och gammal synthmusik och pratar med intressanta gäster om vad som händer i Sveriges alternativa musikscen.

Blå måndag Måns Jonasson

  • Music
  • 5.0 • 2 Ratings

Blå måndag är den svenska podden för mörk musik. Vi spelar ny och gammal synthmusik och pratar med intressanta gäster om vad som händer i Sveriges alternativa musikscen.

  #75 Jul 2021

  #75 Jul 2021

  En synnerligen Blå Jul tillägnas alla våra lyssnare med årets julavsnitt, i vilket vi går igenom de fina synthcovers som kommit in till årets julskiva! Vi lyssnar också på ny svensk synth och Peter gör ett bejublat återtåg med sin skivpåse. Laminera sjöjungfrun - nu är det årets sista Blå måndag!

  • 1 hr 31 min
  #74 White Birches

  #74 White Birches

  I avsnitt 74 möter vi dark wave-duon White Birches som efter en liten paus är på gång med nytt material. Vi pratar om älskade och hatade sångröster, om hur Trumps valvinst gav inspiration till inköp av en viss gitarrpedal och om när de nästan gjorde en cover på Backstreet Boys. Kontrollera cisternen, det är blå måndag!

  • 1 hr 15 min
  #73 Nicole Sabouné

  #73 Nicole Sabouné

  I det sjuttiotredje avsnittet möter vi Nicole Sabouné, och får följa hennes väg från Sölvesborg via talangjakten The Voice och oändliga landsvägsturnéer till hur hon idag kombinerar årets skivsläpp Attachment Theory med studier i neurokemi. Som vanligt blir det ny svensk synth, lite franskt och ett keytar-kabinett från Lisa som inte lämnar någon oberörd. Vårda algoritmen, det är Blå måndag!

  • 1 hr 30 min
  #72 Calle Nilsson

  #72 Calle Nilsson

  Calle Nilsson är råsyntaren bakom Operating Tracks och Lucifer's Aid som tar ut svängarna med sina låtval och lär oss nånting nytt om en låt vi trodde vi visste allt om. Dessutom blir det prat om Pouppée Fabrikk-boken, hög utdelning i Ny svensk synth-potpurrit och fina franska låtar! Veva på liran, det är Blå måndag!

  • 1 hr 26 min
  #71 Vex

  #71 Vex

  Tobias Kastberg, med soloprojektet Vex, äntrar varje scen med en makalös energi. I Blå måndag pratar vi med honom om hans scennärvaro, om varför man får tinnitus, och mycket mer. Låt dig svepas med av synkoper i rumpan och njut av ännu en Blå måndag!

  • 1 hr 26 min
  #70 Kalabalik 2021

  #70 Kalabalik 2021

  We finally get to experience live music again - and we couldn't ask for a better place to do it. Our favorite, best festival in the world: Kalabalik på Tyrolen! We sit down with Rue Oberkampf, Sex Kino, and Schluss Licht to talk about their gigs, and how it has been to make music without having live shows. Music is back!

  • 1 hr 2 min

Customer Reviews

5.0 out of 5
2 Ratings

2 Ratings

AudiobitsErgeon ,

Jag önskar att jag visste svenska språket!

Jag älskar synths och analog musik, det här skulle vara en fantastisk podcast att lyssna på men jag saknar språkkunskaper. Hoppas du får bli populär och en speciell rop ut till min man Cuckoo. Håll kreativa mina vänner 😀🎶🔊

Top Podcasts In Music

Barstool Sports
The Joe Budden Network
The Black Effect and iHeartPodcasts
Double Elvis
Rory Farrell & Jamil "Mal" Clay
Fat Mike

You Might Also Like

Lejon Media
Sveriges Radio
Sveriges Radio
Acast
Sveriges Radio