10 episodes

Bodil Bergman Hughes är en Personal Brand Photographer med ett hett intresse för entreprenörskap, branding och marknadsföring på sociala medier. Lyssna till hennes samtal med experter och olika andra entreprenörer och få inspiration, tips och uppmuntran på DIN entreprenörsresa.

Bodils Branding Bodil Bergman Hughes

  • Business

Bodil Bergman Hughes är en Personal Brand Photographer med ett hett intresse för entreprenörskap, branding och marknadsföring på sociala medier. Lyssna till hennes samtal med experter och olika andra entreprenörer och få inspiration, tips och uppmuntran på DIN entreprenörsresa.

  #33 Iva Jeretic – risktaker, adventurer, world traveller, designer and CEO of the jewellery business Praia Studios

  #33 Iva Jeretic – risktaker, adventurer, world traveller, designer and CEO of the jewellery business Praia Studios

  I met Iva at LAMB, a cooking and social club here in Stockholm. We had never talked before but jumped right in to it as if we were old friends. Isn’t that funny how it can be like that sometimes?  Iva has been a sales person and entrepreneur since she was a little girl and has never even entertained the idea of applying for a job at someone else’s business. Her story is full of adventure, creation, guts and perseverance. And great ideas!  I am so happy Iva wanted to join me for a conversation and I just know you will love getting to know her along with me and I can promise you that you will be inspired!  You can find Iva’s jewelry shop, Praia Studios, HERE.

  • 1 hr 9 min
  Karin Capó Milding - VD för Dear Change AB, ett seriöst hälsoföretag som gör mjuka värden hårda.

  Karin Capó Milding - VD för Dear Change AB, ett seriöst hälsoföretag som gör mjuka värden hårda.

  ”Vi vill göra mjuka värden hårda.” Så står det på deras hemsida och när Karin sade det första gången i vår intervju trodde jag att hon sade fel bara. Men det är på fullt allvar.  Ohälsa bland personalen på företag kostar MYCKET pengar. Och mycket energi, sorg och stress för individen. Det här vill Karin och hennes medgrundare, Josephine ändra på. Och de har kunskapen (STOR kunskap) och de har metoderna.  Så vi pratar om arbetet de gör och om hur de har gjort för att nå ut med att de finns. Så att de kan få hjälpa så många som möjligt. En bild som publicerades på sociala medier med Karin framför spisen, i kostym, bärandes på båda barnen har en alldeles egen historia. Lyssna här!

  • 1 hr 3 min
  Indie och Joel - kreatörer, varumärkesbyggare och vanlife...are

  Indie och Joel - kreatörer, varumärkesbyggare och vanlife...are

  OM du ännu inte sett Indie och Joels jinstagramkonto, @onthefreeside, så MÅSTE du gå in och kolla in dem! Det är så vackert, så kreativt, så medvetet framarbetat. Jag äskar deras konto!  Så hur glad blev inte jag när de sade ja till att vara med på podden. De har ännu inte ett företag men det är ju oundvikligt att det kommer att hända inom en snar framtid. För här har vi ett snabbt växande, personligt varumärke som de snart kommer att kunna göra pengar på.  Jag som är fascinerad över konceptet #vanlife (kolla in den taggen också!) och ser mig själv i det livet åtminstone på deltid framöver frågar ju en hel del om deras resande liv men vi pratar också om hur de arbetar fram sitt fina content. Det vill du veta. Tro mig!  Tack Indie och Joel för att jag fick prata med er. Vi gör om det om ett år!

  • 1 hr 1 min
  Johanna Siljehagen - agent och marknadsförare för organiska varor från Sicilien

  Johanna Siljehagen - agent och marknadsförare för organiska varor från Sicilien

  Jag tycker att Johanna är superspännande! Hon tog klivet ut i äventyret och flyttade till Sicilien ganska plötsligt, från att ha jobbat inom modebranschen i Sverige (med riktning mot ett liv i London). Nu har hon bott där i 14 år.  Hon jobbar som agent för olika producenter inom organiska livsmedel och vin, bland annat, och där ingår även att sköta marknadsföring. Och på Sicilien sköter man nätverkande och marknadsföring på helt andra sätt än vi är vana med här. Sociala medier är inte hörnstenen för alla marknadsföring. Att åka runt och knacka dörr och tala med folk ansikte mot ansikte är mer så som det går till.  Och motgångar brukar man på Sicilien möta med att man ska ”skratta på saken”. För allt går ju inte att kontrollera och det blir inte bättre av att man gormar och ojar sig. Det blir nästan ett avsnitt om livsfilosofiska frågor den här gången. Mer än vanligt. Och om du är lite skakis inför någon stor förändring som du vill göra, då ska du lyssna på det här avsnittet och låta Johanna inspirera dig!  Hennes hemsida hittar du här: https://www.johannasiljehagen.com

  • 52 min
  Johanna Westerdahl - 7 East, ett svenskt accessoarvarumärke

  Johanna Westerdahl - 7 East, ett svenskt accessoarvarumärke

  Jag träffade Johanna en morgon över en nätverksfrukost och blev genast intresserad av det hon berättade om det företag som hon driver tillsammans med sin mamma.  Jag älskar ju att prata med entreprenörer och är grymt nyfiken på deras företagshistorier. Om de är designers också, som Johanna, så är det en spännande bonus!  Johanna sade ja till att vara med på podden (Tack så mycket!) och vi pratar om detta med att hela tiden komma på nya idéer, hur allt startade, hur det är att vara småbarnsmamma och samtidigt bygga ett företag, om hur man kan tänka om sin hälsa runt detta och … mycket annat!  Jag hoppas du får glädje och inspiration av att lyssna på vårt samtal och glöm inte att också kika in på deras hemsida/webbshop https://www.seveneast.se

  • 55 min
  Meg McMillan - brandingfotograf i San Diego

  Meg McMillan - brandingfotograf i San Diego

  Suddenly I discovered this new photography genre, Personal brand Photography, when one of the American photographers I was following changed her business focus and became a brand photographer.  Very soon after that I discovered Meg, and her website MEG MARIE Photography. She had already been a brand photographer a few years at that point and was selling courses to photographers who wanted to learn how they could develop the same kind of business.  Naturally I bought it! And then I kept following Meg and admiring her images. She was such an inspiration and one day I asked her if she might want to come on my podcast and talk about branding and entrepreneurship. And she generously said yes!  We talk about how she got started, the value of brand images for business owners, the way she blends her business woman role with being a new mom and many other things. I am so very happy to have spent an hour with Meg and I know you will enjoy listening to our conversation!  —————–  Plötsligt hörde jag talas om den nya genren Personal Brand Photography, eftersom en av de amerikanska fotografer jag följde sadlade om till brandingfotograf. Och snart därefter upptäckte jag MEG MARIE Photography. Meg hade hållit på med den här grenen inom foto några år och sålde kurser i hur man kan göra som fotograf för att utveckla en sådan verksamhet. Den kursen köpte jag. Och sedan fortsatte jag följa henne, samtidigt som jag utvecklade min egen brandingfotoversamhet.  En dag kom jag på att jag måste fråga Meg om hon kunde tänka sig att vara med på podden och till min stora glädje svarade hon ja! Så det blev mitt första avsnitt på engelska. Jag hoppas du hänger med och kan få glädje av vårt samtal i alla fall. Vi pratar branding, värdet av att investera i brandingfoto som entreprenör, hur Meg startade och hur hon lägger upp mammalivet med sitt företagande.  Det var så roligt att få prata med Meg!

  • 1 hr 4 min

Top Podcasts In Business

You Might Also Like