100 episodes

Iedere zondag leest Jacarrino een marketing-,management- of zelfontwikkelingsboek. De vrijdag daarop bespreekt hij deze inhoud met de auteur zelf!

BoekenHelden Podcast - Powered by Advertising Heroes Advertising Heroes

  • Business

Iedere zondag leest Jacarrino een marketing-,management- of zelfontwikkelingsboek. De vrijdag daarop bespreekt hij deze inhoud met de auteur zelf!

  159. Daarom doen ze dat - met auteur Danny Mullenders

  159. Daarom doen ze dat - met auteur Danny Mullenders

  Koop dit boek:https://bit.ly/daaromdoenzedat
  Waarom doe ik de dingen zoals ik ze doe? Ik had een afspraak met een psycholoog om hierover te praten. En het resultaat hoor je in deze podcast!
  Want psycholoog Danny Mullenders heeft een nieuw boek geschreven, getiteld 'Daarom doen ze dat'. Dit boek moedigt aan om niet meteen te oordelen over je werkgever of werknemer op basis van intuïtie. Het biedt inzichten over het afpellen van de emotionele lagen, vergelijkbaar met het pellen van een ui. Deze fascinerende benadering wordt uitgebreid besproken in het boek.
  Als je geïnteresseerd bent in de psychologie op de werkvloer en hoe je beter kunt omgaan met je collega's, raad ik je aan om deze podcast te luisteren!
  Tijdens de bespreking komen verschillende onderwerpen aan bod, zoals:
  - Introvert versus verlegenheid- Contraproductiviteit versus perfectionisme- Arrogantie versus bewustzijn- Wilskracht versus bekwaamheid- Neuroticisme versus emotionele stabiliteit
  Shownotes:
  Koop dit boek
  Mijn Big Five
  Jouw boek ook bespreken in Boekenhelden

  • 1 hr 2 min
  158. Riksja’s Journey - boekbespreking met auteur Marius Appelman

  158. Riksja’s Journey - boekbespreking met auteur Marius Appelman

  Koop dit boek: bit.ly/RiksjasJourney
  In 2000 zei Marius Appelman zijn baan als consultant bij een groot bedrijf vaarwel. Zonder specifieke kennis van de reisindustrie, maar gedreven door de wens om dingen anders aan te pakken, richtte hij Riksja Travel op. Zijn missie: mensen voorop stellen in een organisatie die bruist van passie.
  Het was het begin van een avontuur vol inzichten. Marius ontdekte dat het werken met een liefdevolle instelling de deur opende naar overvloed en succes. Dit maakte Riksja Travel succesvoller dan hij ooit had durven dromen. Niet alleen behaalde Riksja, met haar dochterondernemingen, een omzet van 100 miljoen euro en groeide het uit tot een bedrijf met 250 enthousiaste en betrokken medewerkers.
  In deze boekenhelden-aflevering gaat Jacarrino in gesprek met Marius over deze ongelooflijk inspirerende tocht. 
  We hebben het o.a. over:- Stephen Coveys ‘Ga op zoek naar ruimte tussen stimulus en response’- Ken Wilbers ‘Je kunt leren door ‘beschrijving’ en ‘ontdekking’ - Hoe en waarom Uber en Airbnb zover van hun concept zijn afgedreven- Wat het Egel-principe is in relatie tot het kiezen voor het juiste businessmodel- Wat Pareto Optimum is en hoe ondernemers dit kunnen toepassen tijdens de waan van de dag?- Wat de rode draad is van een succesvolle onderneming als Riksja Travel

  • 1 hr 7 min
  157. They Ask, You Answer - met Danielle Navas-Brandt

  157. They Ask, You Answer - met Danielle Navas-Brandt

  Koop dit boek: https://bit.ly/theyaskyouanswernl
  Ken je de bestseller uit 2017 'They Ask, You Answer' van Marcus Sheridon? Nee? Dan heb ik goed nieuws voor je; Danielle Navas Brandt heeft dit boek laten vertalen en is vanaf 11 mei 2023 te koop!
  Het is een boek die je leert hoe je door goede contentmarketing nog sneller klanten krijgt die bij je passen. In het komende uur hoor je onder andere:✅ Hoe een bijna failliet bedrijf nu een zeer winstgevend bedrijf is geworden door deze vorm van content-marketing✅ Wat de 'Big 5' is en waarom het een geweldige inspiratiebron is✅ Wat de driehoek van Invloed is en waarom je deze op de kop moet zetten✅ Waarom een video-cultuur noodzakelijk is om die klanten aan te trekken die echt bij je passen.✅ Welke soort video's jij kunt inzetten voor je contentmarketing
  Ik ben fan!
  Enjoy!

  • 1 hr 1 min
  156. Synchroniciteit - Joseph Jaworski met Eric Doornik

  156. Synchroniciteit - Joseph Jaworski met Eric Doornik

  Koop dit boek (aff-link):https://bit.ly/Boekenhelden-synchroniciteit
  Zelf ken ik Eric Doornik (www.isagroup.nl) al een paar jaar. Een enthousiaste  positieveling die houdt van HRM en Persoonlijk leiderschap. Op de vraag welk boek hij graag zou willen bespreken in deze aflevering, kwam hij met 'Synchroniciteit van Joseph Jaworski'. Zelf was ik niet bekend met dit boek. 
  Volgens Wikipedia wordt met Synchroniciteit dit bedoeld:'De term synchroniciteit (letterlijk: gelijktijdigheid) betekent zinvolle voorvallen van uiterlijke en innerlijke gebeurtenissen die zelf niet causaal verbonden zijn. Het begrip werd in 1930 geformuleerd door de Zwitserse psychiater en psycholoog Carl Gustav Jung. Van synchroniciteit is sprake wanneer twee of meer gebeurtenissen min of meer tegelijkertijd optreden in een voor de betrokkene zinvol verband, dat niet noodzakelijk als causaal wordt ervaren. Eenvoudig gezegd: je ervaart het als "meer dan gewoon toeval"; omdat de twee gebeurtenissen voor jou met elkaar te maken schijnen te hebben, maar niet zo dat het ene het andere heeft.'
  Dus dit en meer tijdens het komend uurtje van Boekenhelden!

  • 1 hr
  155 Werkgeluk in de Zorg - Boekbespreking met Anne Brouwer

  155 Werkgeluk in de Zorg - Boekbespreking met Anne Brouwer

  Koop dit boek:https://www.verpleegkundigleiderschap.online/winkel/
  Het komend uur praat Jacarrino met de auteur Anne Brouwer over haar boek 'Werkgeluk in de Zorg - van droom naar mogelijkheden'. We gaan het o.a. hebben over:- Wat is de formule van werkgeluk?- Wat is het verschil tussen Fixed Mindset en een Groei mindset?- Wat kun je leren van een Olifant die is vastgebonden aan een paal?
  'Doen wat je leuk vindt, is vrijheid. Leuk vinden wat je doet, is geluk.'
  -
  Shownotes:AHcademy: https://boekenheldenactie.nl
  Koop dit boek:https://www.verpleegkundigleiderschap.online/winkel/

  • 1 hr 2 min
  154. Sterk Digitaal Merk - Boekbespreking met Ingmar de Lange

  154. Sterk Digitaal Merk - Boekbespreking met Ingmar de Lange

  Koop dit boek:https://bit.ly/sterkdigitaalmerk
  Sterk digitaal merk is het marketingboek van het jaar 2022; de PIM Marketing Literatuur Prijs 2022!
  'De jury prijst Ingmar om zijn dappere persoonlijke stellingname, de durf om zijn goed onderbouwde visie te delen en de heldere vertaalslag van strategisch merkdenken naar het digitale domein.'
  Ben jij benieuwd naar dit boek en wil je meer weten van merken bouwen, dan ga je heel blij worden van deze Podcast! Auteur Ingmar de Lange praat Jacarrino en jou bij over o.a.- Daniel Kahnemans systeem 1 en systeem 2- het feit dat mensen merken helemaal niet belangrijk vinden!- het verschil tussen positionering en propositie- het grote verschil tussen reclame en marketing- de mentale ankers en seks- framing in de Albert Heijn 
  --
  ShownotesAHcademy: Boekenheldenactie.nl Koop dit boek:https://bit.ly/sterkdigitaalmerk

  • 1 hr 3 min

Top Podcasts In Business

BBC Radio 5 Live
Ramsey Network
NPR
Money News Network
Dan Fleyshman
Sean Castrina