100 episodes

Iedere zondag leest Jacarrino een marketing-,management- of zelfontwikkelingsboek. De vrijdag daarop bespreekt hij deze inhoud met de auteur zelf!

BoekenHelden Podcast - Powered by Advertising Heroes Advertising Heroes

  • Business

Iedere zondag leest Jacarrino een marketing-,management- of zelfontwikkelingsboek. De vrijdag daarop bespreekt hij deze inhoud met de auteur zelf!

  153. Huispoezen & Buitenkatten - boekbespreking met Ergin Borova

  153. Huispoezen & Buitenkatten - boekbespreking met Ergin Borova

  Koop dit boek:https://bit.ly/huispoezenenbuitenkatten
  Wil jij weten - hoe lamsvlees met muntsaus je leert om klantgericht te zijn- wat de 2 lastigste vragen zijn om te stellen- wat 1,8 seconden om je gelukkig te voelen- wat de 4 eenvoudige basisrelaties zijn?
  Dan ga je zeker blij worden van het komend uurtje. 
  Het boek van Ergin beslaat 41 compacte en makkelijk te lezen hoofdstukken die op zichzelf staan, waarbij omdenken, innovatie, klantgerichtheid, creativiteit, positiviteit, doorzettingsvermogen, actiegerichtheid, passie, plezier op werk en humor als een rode draad door de hoofdstukken heen lopen.

  • 1 hr 2 min
  152. Personeelstekort begint bij jezelf - met auteur Kirsten de Roo

  152. Personeelstekort begint bij jezelf - met auteur Kirsten de Roo

  Koop dit boek: https://bit.ly/KirstendeRoo
  Ben jij een ondernemer, leidinggevende, HR-adviseur en/of recruiter die bezig is met het aannemen en behouden van mensen, dan ga je ontzettend blij worden van het komend uurtje. Kirsten de Roo (Strateeg en auteur) neemt ons mee hoe je op een structurele manier het personeelstekort oplost binnen je bedrijf. 
  Maar ook:- Hoe verstandig is het om een nieuwe medewerker 'in het diepe te gooien'.- Vanaf hoeveel personeelsleden moet je gaan nadenken voor HR en Recruitment- Hoe belangrijk is een bedrijfscultuur en het aantrekken van nieuw personeel- Wat zijn de verschillen tussen Kennis, Ervaring, Competenties en Vaardigheden?
  Ps: heb je van deze podcast genoten? Laat dan een paar sterren achter in je podcast-app!
  --SHOWNOTES
  Koop dit boek: https://bit.ly/KirstendeRoo
  Website Kirsten de Roo: https://www.kirstenderoo.nl/
  Lid worden AHcademy Online Marketing Community: https://ahcademy.nl/

  • 1 hr 2 min
  151. De kracht van kwetsbaarheid (Brene Brown) - BestSellerSelectie met Emma Hafkamp

  151. De kracht van kwetsbaarheid (Brene Brown) - BestSellerSelectie met Emma Hafkamp

  Koop dit boek: https://bit.ly/brenebrownbhActie: https://boekenheldenactie.nl
  Medepodcaster wn GZ-psycholoog Emma Hafkamp heeft deze BuitenlandseBusinessBoekBestseller geselecteerd voor de BoekenHelden-podcast!
  Even de omschrijving volgens de uitgever:
  --Brené Brown beschrijft in haar boek wat het betekent om je kwetsbaar op te stellen in een wereld die gericht is op perfectionisme en het nemen van risico’s zonder dat succes gegarandeerd is. Of het nu om werk, relaties of opvoeding gaat: het is eng en moeilijk om je kwetsbaar op te stellen, maar het is nog veel moeilijker om het niet te doen en jezelf af te blijven vragen: wat als ik het wel had geprobeerd?
  --
  Ik (Jacarrino) ben benieuwd! Natuurlijk heb ik 'm gelezen en ga 'm bespreken met Emma! ---Naast dat Jacarrino praat met de Nederlandstalige auteurs van de BusinessBestsellerBoeken, zijn er natuurlijk ook geweldige BusinessBoeken geschreven buiten onze grenzen. Om deze fantastische boeken ook te kunnen behandelen praten we ook met fans van een bepaalde 'Buitenlandse Business Bestseller Boeken'.

  • 1 hr 2 min
  150 HR met ballen - met auteur Bob Zeegers

  150 HR met ballen - met auteur Bob Zeegers

  Koop dit boek: https://bit.ly/hrmetballen
  HR een saai onderwerp? Bob Zeegers bewijst het tegendeel met zijn boek 'HR met Ballen'. Ben je een HR strijder, ondernemer, manager of een MT-lid, dan ga je echt blij worden van het komende uurtje. 
  Bob vertelt aan de podcasthost Jacarrino onder andere:- hoe president Kennedy ons helpt om de definitie van HR te formuleren- wat de echte zure appels zijn voor de HR professionals- wat we kunnen leren over het personeelsbeleid van een luxe automerk- wat we kunnen leren van de band Metallica en jouw HR beleiden meer! 
  Want ook goed HR beleid moet je intern verkopen ;-)
  SHOWNOTES
  Koop dit boek: https://bit.ly/hrmetballen
  Website: www.HRmetballen.nl
  Word lid van de AHcademy Online Marketing Community (met alle BoekenHelden video's):www.ahcademy.nl 
  Steun BoekenHelden:https://petjeaf.com/jacarrinosadvertisingheroes

  • 1 hr 2 min
  149. The Science of Getting Rich (Dutch Book Review)

  149. The Science of Getting Rich (Dutch Book Review)

  Koop dit boek:https://bit.ly/scienceofgettingrichboekenhelden
  Wauw; een boek uit 1910 (!)De wetenschap van rijk worden gaat over veel meer dan geld. Het gaat over rijkdom in een bredere betekenis. Wallace D. Wattles ontdekte een methode die leidt tot financiële en spirituele rijkdom. The Science of Getting Rich was de bron achter het wereldwijde succes van The Secret en Think and Grow Rich, twee klassiekers die goed zijn voor meer dan 120 miljoen verkochte exemplaren. Het begon met dit boek van Wallace D. Wattles uit dus 1910. De inhoud van The Science of Getting Rich is allerminst achterhaald. 

  Naast dat Jacarrino praat met de Nederlandstalige auteurs van de BusinessBestsellerBoeken, zijn er natuurlijk ook geweldige BusinessBoeken geschreven buiten onze grenzen. Om deze fantastische boeken ook te kunnen behandelen praten we ook met fans van een bepaalde 'Buitenlandse Business Bestseller Boeken'. 
  --
  Koop dit boek: https://bit.ly/scienceofgettingrichboekenhelden
  Video bekijken: https://www.advertisingheroes.com/149-the-science-of-getting-rich-boekbespreking/
  Gratis luisterboek: https://open.spotify.com/episode/1mm72LxPWDWgWdbGkL66a4?si=588505c239c146ac

  • 1 hr
  148. Kan dit Weg - met auteur Saskia Giesbers

  148. Kan dit Weg - met auteur Saskia Giesbers

  Koop dit boek: https://bit.ly/kanditweg
  Meer dan ooit verzamelt de overheid bergen digitale informatie. Daarbij gaat veel mis, zoals de toeslagenaffaire pijnlijk heeft laten zien. Wat kunnen informatieprofessionals doen om de informatie te stroomlijnen en crises te voorkomen?
  Ben jij een beginnende of meer ervaren informatieprofessional of ben je gewoon benieuwd hoe de archivering bij de overheid werkt? Dan ga je zeker blij worden van deze podcast!
  --- 
  Shownotes:Koop dit boek: https://bit.ly/kanditweg
  Website Saskia/Boek: https://www.kanditweg.nl
  AHcademy Online Marketing Community:https://ahcademy.nl/

  • 1 hr 1 min

Top Podcasts In Business

iHeartPodcasts
NPR
Ramsey Network
Morning Brew
Jocko DEFCOR Network
Andy Frisella #100to0

You Might Also Like