140 episodes

Rookie Communications Oy:n podcastissa pohditaan markkinointia ja yrittäjyyttä omilla ja etenkin vierailla suilla Joensuun Rantakylästä (aka Bronx).

Bronxcast by Rookie Communications Oy Rookie Communications Oy

  • Business

Rookie Communications Oy:n podcastissa pohditaan markkinointia ja yrittäjyyttä omilla ja etenkin vierailla suilla Joensuun Rantakylästä (aka Bronx).

  Rookie Bronxcast#140: Janne Metso ja katsaus huippukäsikirjoittajan sielunelämään

  Rookie Bronxcast#140: Janne Metso ja katsaus huippukäsikirjoittajan sielunelämään

  Rookie teki siirtomarkkinoilla kevään kovimman kaappauksen, kun käsikirjoittaja/sisällöntuottaja Janne Metso liittyi joukkoon toukokuussa. Metson CV:stä löytyy muun muassa sellaisia tuotantoja kuin Putous, Posse, Yle Leaks, Villi kortti, Penkinlämmittäjät, Suomen toiseksi kuunnelluin podcast Lasten kasvattavat yms. yms., joten Rookien luova osasto sai vertaisensa vahvistuksen.   Bronxcastissa Arttu K. utelee Janne M:ltä, mistä ideat kumpuavat, millainen hänen luova prosessinsa on, onko pakko paras muusa, millaista on tehdä duunia Suomen suurimmissa tuotantoyhtiöissä ja miten porukkaan pääsee. Ynnä muuta ja mielenkiintoista!  

  Kuuntele! Ja tsekkaa muutamia Jannen työnäytteitä alta:  Putous: https://www.youtube.com/watch?v=LPYf8YzgH8g  Villii kortti: https://areena.yle.fi/1-50007687  Penkinlämmittäjät: https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/pilvi-hamalaiselta-uskomaton-versio-cicciolina-hitista-omistettu-huuhkajille/7921714  Villli kortti: https://www.youtube.com/watch?v=Wg58JSzv4Z8  Villi kortti: https://www.youtube.com/watch?v=pkdQF1LaTAk

  • 36 min
  Rookie Bronxcast #139: Tomi Sormunen ja digimarkkinoinnin kuumat perunat 2023

  Rookie Bronxcast #139: Tomi Sormunen ja digimarkkinoinnin kuumat perunat 2023

  Digimarkkinoinnissa(kin) pysyvää on vain muutos, ja ettei putoa tyystin kyydistä, tietyistä asioista on syytä pysyä kartalla - myös (ja etenkin) maksajan roolissa olevien. Bronxcastissa Rookien digitaalisen markkinoinnin asiantuntija Tomi Sormunen kertoo, mikä digimarkkinoinnissa on juuri nyt homma nimi. 

  Emme kuitenkaan muserra kuulijoitamme yksityiskohtien alle vaan pyrimme maalaamaan myös isoa kuvaa ja että mistä digimarkkinoinnissa on lähdettävä liikkeelle hetken trendeistä riippumatta. Lupaamme siis, että osa keskustelusta on täysin ymmärrettävää! Se on tässä kontekstissa paljon luvattu.     Kuunnellen pistä! 

  • 34 min
  Rookie Bronxcast #138: Jussi Hurskainen ja Valamis ei peruuttele!

  Rookie Bronxcast #138: Jussi Hurskainen ja Valamis ei peruuttele!

  Valamis on yksi Joensuun seudun hienoimmista yritystarinoista. Neljä koodaria päätti vuonna 2003 lähteä yrittäjiksi, kun työpaiikka lähti alta, ja nyt Valamis (ent. Arcusys) on lähes 200 ihmisen moneen kertaan palkittu organisaatio, jonka liikevaihdosta yli 98 prosenttia tulee Suomen rajojen ulkopuolelta.  

  Bronxcastissa yksi yrityksen perustajista, toimitusjohtaja Jussi Hurskainen kertaa Valamiksen matkaa, johon 20 vuoden aikana tietysti mahtuu myös mutkia. Perusasiat kuten se, että kun jotain päätetään, sitten ei peruutellla, ovat kuitenkin pysyneet samana ja luoneet vuosien saatossa kulttuurin, jossa ihmisillä on todistettavasti hyvä olla. Tämä tarina kannattaa kuunnella.

  • 32 min
  Rookie Bronxcast #137: Tiia Tahvanainen ja erään ravintolan menestysresepti

  Rookie Bronxcast #137: Tiia Tahvanainen ja erään ravintolan menestysresepti

  Joensuun ravintolaskene sai kolme vuotta sitten uuden tulokkaan, kun Ravintola Filipof avattiin historialliseen Torikatu 10:een. Joensuulaiset ihastuivat miljööseen välittömästi ja vaikka korona kuritti ensimmäisiä vuosia, lunasti Filipov nopeasti paikkansa.   Sitten varoituksen sana: jos kuka omaa ravintolaa haikailee, näin suoraviivaisia menestystarinat harvoin ovat. Millaisia juonenkäänteitä ravintolayrittäjyyteen sisältyy ja mitä menestyminen vaatii, siitä kertoo meille Filipofin yrittäjä Tiia Tahvanainen.  Tiian kanssa jutellaan muun muassa, miten hän päätyi alalle, miksi Filipovin konsepti on mikä on, onko henkilöstön löytäminen ongelma, pitääkö yrittäjän painaa ympäripyöreää päivää, aikooko - ja voiko - Filipof kasvaa ja onko Joensuussa Tiian mielestä vielä tilaa uusille ravintoloille ja jos on, millaisille?   Kuuntele ja et syö enää koskaan samoilla silmillä! 

  • 31 min
  Rookie Bronxcast #136: Reijo ”Dino” Karttunen ja tapahtumat, tuo markkinointiviestinnän täsmäase

  Rookie Bronxcast #136: Reijo ”Dino” Karttunen ja tapahtumat, tuo markkinointiviestinnän täsmäase

  Markkinointi, joka aidosti osuu ja uppoaa, on vaikeaa, mutta onneksi konstit ovat monet. Tapahtumien huomioarvo on parhaassa tapauksessa 100/100, mutta tämänkin voi tehdä hyvin tai huonosti. Miten tapahtuma tehdään hyvin, sen kertoo meille lähes 40 vuoden kokemuksen syvällä rintaäänellä Funmedia Oy:n Reijo ”Dino” Karttunen.   Dinon kanssa jutellaan myös, miten tapahtumien vaatimustaso ovat muuttunut, mitä tapahtumilla yleensä tavoitellaan, miten onnistumista mitataan, se pieni ero ammattilaisten ja tee-se-itse-järjestäjien välillä, kuis korona kuritti ja mitä asioita ylipäätään kannattaa funtsia, kun tapahtumaa lähtee järjestämään.   Tiesittekö muuten, että tapahtuman herättämää tunnetta voi mitata? Kohta tiesitte, ja tiesitte paljonpaljon muutakin! Tapahtukoon täten näinä päivinä, että kuuntelette Dinon tarinan.   Aiheen vierestä:

  www.funmedia.fi

  https://www.rookiecom.fi/tyonantajamielikuva

  • 37 min
  Rookie Bronxcast #135: Ari Hakulinen ja hakkerit vaanivat, ole hereillä!

  Rookie Bronxcast #135: Ari Hakulinen ja hakkerit vaanivat, ole hereillä!

  Tietoturva on jatkuvaa hyvisten ja pahisten kilpajuoksua, ja jos suojauksesta löytyy aukko, virtuaalikäkättimeen tulee. Jokaisen it-laitteita käyttävän on siis syytä tietää aiheesta vähintään alkeet, vaikkei tietoturva varsinaisesti toimenkuvaan kuuluisikaan. Tämän oppitunnin Bronxcastin kuuntelijoille antaa Bittiguru Oy:n toimitusjohtaja Ari Hakulinen.

  Ari kanssa jutellaan myös GDPR:stä eli tietosuojasta, pilvipalveluihin liittyvästä katoamattomuuden harhaluulosta, evästeasetuksista ja siitä mitä hakkerit juuri nyt haluavat meistä viattomista atk-amatööreistä. 

  Kuuntele! Tiedä vaikka säästyt monelta harmilta. 

  • 29 min

Top Podcasts In Business

Greenhouse Software
Ramsey Network
Rob Kosberg
Money News Network
Morning Brew
NPR