33 episodes

Le Gammeltoft og gæst taler om hvad de skal nå før de dør

Bucket List Heartbeats.dk

  • Personal Journals

Le Gammeltoft og gæst taler om hvad de skal nå før de dør

  ‘Bucket List': For Cathrine Wichmand har døden og lykkestunderne samme tyngde

  ‘Bucket List': For Cathrine Wichmand har døden og lykkestunderne samme tyngde

  Cathrine Wichmand er blogger og bruger meget af sit liv på at dele ud af sig selv. Det gør hun til sine læsere og følgere på de sociale medier under aliasset, RockPaperDresses. Hun er dog i højere grad begyndt at tænke over, hvad hun deler, da hun flere gange har ladet det hele komme for tæt på. Da hun var i fertilitetsbehandling, oplevede hun blandt andet at have lyst til at lukke sig inde.  Nu er hun blevet mor og oplever livet på en helt andet måde. Verden er blevet større end egen navle. Hun tænker derfor heller ikke så meget på sin egen død. Nu handler tankerne ofte om alle de bekymringer og følelser, der følger med, når man bliver mor.  På sin bucket list har hun blandt andet en drøm om at gå på den kinesiske mur og at kunne fejre guldbryllup med sin mand. Sammen med Le Gammeltoft taler hun her om døden og livet og alt det indimellem.

  • 50 min
  ‘Bucket List': Øverst på Lars Hjortshøjs bucket list står et fjumreår

  ‘Bucket List': Øverst på Lars Hjortshøjs bucket list står et fjumreår

  Selvom Lars Hjortshøj har lavet stand-up i over 30 år, bliver stadig han nervøs, før han træder op på scenen, men for ham er det et sundhedstegn. For selvom han har prøvet det meste, er det nysgerrigheden, der driver ham. Han fortæller også vært Le Gammeltoft om angsten ved at sidde i en svævebane højt over jorden på et bjerg i Italien og gøre sig klar til at dø af skræk – men samtidig være nysgerrig på, hvad der venter på toppen. Sammen taler de om liv efter døden og hilsner fra det hinsides, om at være utålmodig og rastløs og om at blive vred over små ting. Eksempelvis når mennesker stiller spørgsmål til hunde, og derefter ikke giver hundene tid til at svare.

  • 59 min
  ‘Bucket List': Jan Grarup er altid klar til at rejse med 5 minutters varsel

  ‘Bucket List': Jan Grarup er altid klar til at rejse med 5 minutters varsel

  Le Gammeltoft er taget til Østerbro og hjem til pressefotograf Jan Grarup. Han har set hele verden – også de mest grusomme sider af den. Det har sat sine spor hos den prisbelønnede fotograf. Samtalen handler blandt andet om ikke længere at være bange for døden, fordi man har stiftet bekendtskab med den så ofte.  Som garvet krigsfotograf har Jan Grarup altid mere end én kuffert pakket, så han kan være ude af døren indenfor 5 minutter, hvis der sker noget vigtigt ude i verden, som han skal fotografere. For ham er livet der, hvor han befinder sig. Så spørgsmålet er, hvad der står på Jan Grarups bucket list?

  • 52 min
  ‘Bucket List': Helle Thorning-Schmidt behøver ikke længere være i total kontrol

  ‘Bucket List': Helle Thorning-Schmidt behøver ikke længere være i total kontrol

  Tidligere statsminister, Helle Thorning-Schmidt, gæster Le Gammeltofts ‘Bucket List'. Selvom Thorning er ude af politik, spilder hun ikke tiden. Tværtimod. Hun er blandt andet i gang med at starte en virksomhed, der arbejder for at få flere kvinder i bestyrelser. For de findes derude – og det vil hun være med til at vise.  Som den første kvindelige, danske statsminister var hun en slags prøvekanin for sit køn og har taget imod en del kritik og slag, som kvindelige statsministre efterfølgende formentlig ikke skal igennem. Selvom Thorning er stolt af, hvad hun har opnået i sit politiske liv, er det også med en vis lettelse, at det nu er et overstået kapitel. Efter at have været direktør for Red Barnet i tre år, har hun netop forladt posten. Hun vil gerne lave mere bestyrelsesarbejde og engagere sig på andre måder end politisk – og der er stadig masser af ambitioner.  Selvom hun ikke har en decideret bucket list, drømmer Helle Thorning-Schmidt om at blive mormor, se Dolly Parton spille live, rejse uden at have arbejde som formål på turen, samt at nå alle de ting, hun aldrig fik tid til i sin politiske karriere. Det bliver til en samtale med Le Gammeltoft om liv og død, religion, livet efter politik, kærligheden til familien og alt derimellem.

  • 49 min
  ‘Bucket List': Flemming Møldrup har lyst til at føle sig lillebitte ude i den store natur

  ‘Bucket List': Flemming Møldrup har lyst til at føle sig lillebitte ude i den store natur

  Le Gammeltoft har inviteret livstilsekspert Flemming Møldrup med på scenen til Podcast Festival foran et publikum på Bremen Teater. Han har tidligere i sit liv ikke været bange for døden, men efter han har fået sin datter, har han ændret syn på tilværelsen. Han tror på, at når vi går bort, så slukkes lyset, og så er der ikke mere. Derfor er vi nødt til at leve fuldt ud, mens vi er her.  Gennem sit liv har han oplevet døden i forskellige sammenhænge, blandt andet har han set sin morfar ånde ud. Og så har han en livsfilosofi om, at han hellere vil have et godt, levet liv bag sig end et godt, levet liv planlagt foran sig. Han har blandt andet en drøm om at bruge naturen mere og føle sig lillebitte i selve oplevelsen. Lyt med, når han og Le Gammeltoft sammen reflekterer over livet, døden og alt det derimellem.

  • 1 hr 1 min
  ‘Bucket List med Peter Øvig Knudsen': "Jeg tror næsten, den er arketypisk, angsten for at miste kontrollen fuldstændigt"

  ‘Bucket List med Peter Øvig Knudsen': "Jeg tror næsten, den er arketypisk, angsten for at miste kontrollen fuldstændigt"

  Dagens gæst i ‘Bucket List' er forfatter Peter Øvig Knudsen. Han har efter sin mors død skrevet bogen ‘Min mor var besat', hvor han ser sin egen psykiske sygdom dybt i øjnene og meget personligt bearbejder alt det, der følger med. Han har levet med en mor, der i årtier fik ham til at føle skyld og skam. Peter Øvig Knudsen har selv som voksen været indlagt på en lukket, psykiatrisk afdeling med svær depression og blev behandlet med elektrochok.  Sammen med Le Gammeltoft taler han om bogens tilblivelse, oplevelsen af at være sindssyg og om at deale med sin mors dæmoner. Det er livets store spørgsmål, vi taler om, og det er vigtigt for Peter Øvig Knudsen. At tale om alt det, der er så uendeligt svært for os.

  • 52 min

Top Podcasts In Personal Journals

Listeners Also Subscribed To