7 episodes

Van het eerste gesprek tot een nieuwe leven

De Obesitaskliniek HBvL

  • Health & Fitness

Van het eerste gesprek tot een nieuwe leven

  #1 Zo werd ik obees

  #1 Zo werd ik obees

  Daphne en An hebben er al een jarenlange strijd tegen de kilo's op zitten en stilaan maakt hun obesitas hun dagelijkse leven erg moeilijk. Maar wat is obesitas eigenlijk? En wat doet Daphne en An beslissen om meer drastische stappen te nemen?See omnystudio.com/listener for privacy information.

  • 20 min
  #2 Naar de kliniek

  #2 Naar de kliniek

  Het eerste contact met het Obesitascentrum van Ziekenhuis Oost-Limburg in Genk is gelegd. En na een kennismakingsgesprek met de obesitascoördinator worden patiënten An en Daphne onderworpen aan een uitgebreid onderzoek. Ze worden haast letterlijk binnenstebuiten gekeerd, maar ook op mentaal vlak worden ze grondig gescreend.See omnystudio.com/listener for privacy information.

  • 22 min
  #3 De operatie

  #3 De operatie

  Na een uitgebreide screening door tal van artsen en paramedici van het Obesitascentrum van Ziekenhuis Oost-Limburg (Genk) is het dan eindelijk zover. De operaties van An en Daphne worden gepland. Daphne gaat op 23 juli onder het mes, An op 16 augustus. Met de nodige zenuwen leven ze toe naar de datum waarop hun leven zal veranderen.See omnystudio.com/listener for privacy information.

  • 33 min
  #4 Een nieuw leven

  #4 Een nieuw leven

  De operaties van An en Daphne zijn achter de rug, maar daarmee is hun obesitas nog niet verdwenen. Omdat het een chronische ziekte is, die echt een grondige aanpassing van de levensstijl vereist, begint het echte werk eigenlijk pas nu.See omnystudio.com/listener for privacy information.

  • 32 min
  #5 Een conservatieve behandeling

  #5 Een conservatieve behandeling

  Johan worstelt al jaren met zijn gewicht en de talloze diëten die hij probeerde lijken maar niet te helpen om af te vallen. Een gewichtsoperatie ziet hij helemaal niet zitten. Maar dat er iets moet gebeuren, is wel duidelijk. Zijn longarts verwijst hem door naar het Obesitascentrum van Ziekenhuis Oost-Limburg (Genk), waar ze naast een operatief traject ook een intensieve behandeling zónder chirurgie aanbieden. Ideaal voor Johan?See omnystudio.com/listener for privacy information.

  • 30 min
  #6 Een levensbepalende gedragsverandering

  #6 Een levensbepalende gedragsverandering

  Johan heeft zich 24 weken lang in het conservatieve traject van het Obesitascentrum van Ziekenhuis Oost-Limburg gesmeten. In die zes maanden gingen de kilo's er veel minder snel vanaf dan bij andere diëten die hij al had geprobeerd. Maar wat veel belangrijker is dan dat getal op de weegschaal: Johan heeft zich een nieuwe en vooral veel gezondere levensstijl eigen gemaakt.See omnystudio.com/listener for privacy information.

  • 27 min

Top Podcasts In Health & Fitness

Scicomm Media
Unknown
iHeartPodcasts
John R. Miles
Peter Attia, MD
iHeartPodcasts