36 episodes

De Verloren Tijd is een maandelijkse podcast, geproduceerd en opgenomen in Perdu, voor poëzie die niet op papier past, maar in je oren. Elke maand dagen wij auteurs, dichters of spoken word artists uit om aan de hand van een door ons gekozen geluidsfragment een audiowerk te maken. (Concept: Martha Jager en Linda Veldman)

De Verloren Tijd Podcast Perdu

  • Arts

De Verloren Tijd is een maandelijkse podcast, geproduceerd en opgenomen in Perdu, voor poëzie die niet op papier past, maar in je oren. Elke maand dagen wij auteurs, dichters of spoken word artists uit om aan de hand van een door ons gekozen geluidsfragment een audiowerk te maken. (Concept: Martha Jager en Linda Veldman)

  Mattijs Deraedt

  Mattijs Deraedt

  Voor de laatste aflevering van De Verloren Tijd van 2021 maakte de Belgische dichter Mattijs Deraedt een nieuw geluidsgedicht. Een verlicht zwembad drijft als een balzaal door de stad. Naamloze mensen worden er verbonden door het water en het verlangen om te zwemmen. Maar er lijkt meer onder het kabbelende oppervlak te leven dan ze denken. 

  In het nagesprek met Janna Reinsma vertelt Mattijs over het vangen van vissen, het zwemmersdagboek dat hij bijhoudt en een grote kinderangst. En over wat filmregisseur David Lynch eigenlijk met dit kletsnatte gedicht te maken heeft.

  • 37 min
  Time Lost: Anne Waldman

  Time Lost: Anne Waldman

  For the final episode of the Time Lost series, the podcast team have pulled together to do something a little bit different than our usual program. Ollie Paterson speaks with internationally renowned poet Anne Waldman to discuss a collaborative audio work they created together based on Waldman’s poem 'Hafez: Tongue of the Unseen'.

  In this special episode, the conversation touches on the context surrounding the work of Hafez, the 14th century Persian poet and prophet, co-opting texts, spiritual practice, rituals and their effects on poetic praxis, as well as dissecting the process of experimenting with audio and poetry that generated the final piece.

  This episode is dedicated to Ghazal Mosadeq at Yalda/what is to come, 2021/22.

  • 49 min
  Dorien de Wit

  Dorien de Wit

  Dichter en beeldend kunstenaar Dorien de Wit maakte voor deze aflevering een nieuw geluidsgedicht. In het nagesprek vertelt ze Janna Reinsma over robotstemmen, geruststellend bedoelde waarschuwingen en het plezier van zomaar de trein naar Schiphol pakken. Ook metro's die al of niet bestaan, tunnels, kelen en trillende telefoons passeren de revue. En poezenreismanden, die dingen waarin men soms een kat ontvoert naar de dierenarts, die misschien wel portalen naar een andere wereld zijn.

  • 29 min
  Time Lost: Elaine Kahn

  Time Lost: Elaine Kahn

  In this episode of Time Lost, Romy Day Winkel speaks to Los Angeles-based poet Elaine Kahn. As a response to the (un)publishability theme of these podcast series, Elaine sent us six unpublished poems. In the conversation that followed her reading of these, Romy and Elaine discuss writing intimacy in the pandemic and the relationship between religion and writing in a U.S.-context. Although these sociopolitical spheres are quite heavy at times, Elaine proposes poetic writing, and more specifically narration, as a tool for the imagination of a different world.

  • 33 min
  Monique Hendriks

  Monique Hendriks

  Speciaal voor deze aflevering van De Verloren Tijd maakte dichter en performer Monique Hendriks nieuw werk. Werk dat niet bestemd is voor lezers, maar voor luisteraars! Monique vindt teveel duiding over haar werk eigenlijk afbreuk doen aan de persoonlijke beleving van de lezer/luisteraar. Toch licht ze een tipje van de sluier op in het nagesprek met Eva Bouman. Beluister hier het gesprek over identiteit, grenzen, vrijheid en absolute stilte.

  • 28 min
  Simone Atangana Bekono

  Simone Atangana Bekono

  In deze achttiende aflevering van De Verloren Tijd gaat Romy Day Winkel in gesprek met schrijver en dichter Simone Atangana Bekono. Ze maakte aan de hand van een door ons gekozen geluidsfragment een werk dat iets beklemmends en onheilspellends heeft. Er is een wezen dat leeft maar dat mens noch dier is, er is een droom over een hevig woedende brand… Simone en Romy bespreken hoe een gedicht zich aan een schrijver kan opdringen en het geweld dat hierbij gepaard gaat. Ook doemen er vragen op: wat te doen om iets (een wezen) of iemand (een politicus) te temmen? En bestaat een gedicht ook als het niet wordt geschreven?

  • 30 min

Top Podcasts In Arts

NPR
The Moth
iHeartPodcasts and Pushkin Industries
Roman Mars
Snap Judgment
Fantasy Fangirls