21 episodes

Nederlandstalig magazine met tips en informatie voor ondernemende vertalers

De Vertaalpodcast Confer OÜ

  • Business

Nederlandstalig magazine met tips en informatie voor ondernemende vertalers

  Specialisatie: stripvertaler

  Specialisatie: stripvertaler

  Ben jij een fan van stripverhalen? De meeste strips die we in het Nederlandse taalgebied te lezen krijgen, komen uit Frankrijk en moeten dus eerst vertaald worden. Maar hoe gaat dat dan in zijn werk?

  In deze aflevering praat ik met Dieter Van Tilburgh, die van het vertalen van strips zijn beroep heeft gemaakt. Ik stel natuurlijk de vraag wat er gebeurt als het tekstballonnetje gewoonweg te klein blijkt, en op de website vind je ook een pagina waarmee jij het zelf kunt uitproberen.

  Meer weten? Ga naar www.confer.eu/vertaalpodcast en meld je aan voor de nieuwsbrief!

  • 23 min
  Tijd voor je eigen website?

  Tijd voor je eigen website?

  Bill Gates wist het ons al jaren geleden te vertellen: "If your business is not on the internet, then your business will be out of business."

  Op het internet aanwezig zijn, kan tegenwoordig natuurlijk op verschillende manieren. De klassieke oplossing, een eigen website, blijft het echter nog steeds goed doen.

  Maar heeft zo'n eigen website voor jou als freelancer eigenlijk wel zin? Is het allemaal niet teveel moeite, en hoe begin je daar dan aan? Ik praat er in deze aflevering over met collega-vertaler Bart Roelands, die toevallig ook websites bouwt voor zzp'ers en kleine bedrijven. Zo ben jij straks weer helemaal mee!

  Ga voor meer informatie naar www.confer.eu/vertaalpodcast en meld je aan voor de nieuwsbrief!

  • 21 min
  Ergonomisch aan de slag

  Ergonomisch aan de slag

  Beweeg jij wel voldoende? De meeste vertalers hebben nu eenmaal een zittend beroep. Toch kun je heel wat problemen vermijden door je werkomgeving aan te passen aan je lichaam en aan de manier waarop je aan de slag gaat.

  Daarvoor moet je natuurlijk wel weten hoe dat moet. Bedrijfsfysiotherapeute Nandi Hollegien geeft tips over werkplekergonomie en vertelt ons hoe we er zelf iets aan kunnen doen.

  Meer informatie - en een handige checklist voor je zithouding - vind je op www.confer.eu/vertaalpodcast!

  • 28 min
  Onbetaalde facturen?

  Onbetaalde facturen?

  Als je als ondernemer een onbetaalde factuur moet innen bij een Belgisch bedrijf, biedt Unpaid.be je een snelle, makkelijke en goedkope procedure. Je hoort er alles over in deze nieuwe aflevering van De Vertaalpodcast!

  • 22 min
  Kapers op de kust - let op voor fraude!

  Kapers op de kust - let op voor fraude!

  Ben jij op je hoede voor fraude? Of denk je dat het jou wel niet zal overkomen?

  Elk jaar worden duizenden freelancers het slachtoffer van oplichting, identiteitsdiefstal of cybercrime. Daar kunnen we alleen iets aan doen als we weten welke risico's we lopen.

  In deze aflevering van De Vertaalpodcast praat ik met een collega die het slachtoffer is geworden van fraude, en met de Nederlandse fraudehelpdesk over waar we nog allemaal beducht voor moeten zijn.

  Heb je zelf ook een ervaring? Praat mee op www.confer.eu/vertaalpodcast!

  • 19 min
  Tips voor beginners

  Tips voor beginners

  Weet jij nog hoe je als vertaler bent begonnen? Had je daarbij best wat meer ondersteuning kunnen gebruiken (bijvoorbeeld via informatiebronnen zoals deze podcast)?

  Vandaag leggen we ons oor te luisteren bij iemand die nog niet zo lang bezig is. Lisa Artois heeft voor ons inzichten en ideeën klaar die voor beginners - maar ook voor oude rotten in het vak - best interessant kunnen zijn.

  Meer weten over dit onderwerp? Je vindt de links naar de bronnen die Lisa vermeldt op de webpagina van de De Vertaalpodcast.

  • 29 min

Top Podcasts In Business

Ramsey Network
NPR
iHeartPodcasts
Vox Media Podcast Network
Guy Raz | Wondery
Andy Frisella #100to0