7 episodes

Duet er et musikalsk samtaleprogram, som Nyland Kommunikation har produceret for Radio Klassisk. Fælles for gæsterne er, at de har et personligt forhold til klassisk musik. De kan være vokset op med musikken. De kan have fundet den senere i livet. De kan have et professionelt forhold til den klassiske musik. Eller de kan bruge den på en særlig måde – til arbejdet, til afslapning, til inspiration.

Duet - Vejen til klassisk musik Katrine Nyland Sorensen

  • Music

Duet er et musikalsk samtaleprogram, som Nyland Kommunikation har produceret for Radio Klassisk. Fælles for gæsterne er, at de har et personligt forhold til klassisk musik. De kan være vokset op med musikken. De kan have fundet den senere i livet. De kan have et professionelt forhold til den klassiske musik. Eller de kan bruge den på en særlig måde – til arbejdet, til afslapning, til inspiration.

  Duet med Bent Sørensen

  Duet med Bent Sørensen

  Da komponisten, Bent Sørensen, gik i skole lavede han med egne ord ikke en pind. Men som hans lærer-mor sagde, så er det godt at have mange reserver, når man en dag skal bruge dem. Og det fik han i allerhøjeste grad brug for, da han besluttede sig for at uddanne sig som komponist. Bent Sørensen har modtaget Nordisk Råds Musikpris og flere andre internationale priser Hans musik bliver opført overalt i verden – bl.a. blev et af hans værker for et par år siden uropført af New York Filharmonikerne. I denne udgave af Duet fortæller han ikke bare vejen om til den klassiske musik, men også om inspiration, arbejdsprocesser og hvorfor et værk får ham til at huske, hvornår Laurent Fignon vandt Giro d’Italia. Duet er et musikalsk samtale program, hvor Katrine Nyland Sørensen i hvert program har en ny gæst. Fælles for gæsterne er, at de har et personligt forhold til klassisk musik. De kan være vokset op med musikken. De kan have fundet den senere i livet. De kan have et professionelt forhold til den klassiske musik. Eller de kan bruge den på en særlig måde - til arbejdet, til afslapning, til inspiration.

  • 1 hr 5 min
  Duet med Peter Lodahl

  Duet med Peter Lodahl

  Da Peter Lodahl var 12 år, begyndte han at synge i Herning Kirkes drengekor. Den gang havde han hverken drømme eller planer om at blive operasanger. Men så var der en censor, som gjorde ham opmærksom på hans særlige sangtalent. Og så var der også en operaopsætning i Skjern, hvor han egentlig kun ville med pga. en køn pige i koret, men hvor han endte med – bare 20 år gammel – at synge Don José. Siden da er det blevet til en stor operakarriere for Peter Lodahl især i Tyskland og også som solist på Det Kgl. Teater. For en måned siden tog han hul på en hel ny karriere som orkesterchef for Copenhagen Phil – hele Sjællands Symfoniorkester. Duet er et musikalsk samtale program, hvor Katrine Nyland Sørensen i hvert program har en ny gæst. Fælles for gæsterne er, at de har et personligt forhold til klassisk musik. De kan være vokset op med musikken. De kan have fundet den senere i livet. De kan have et professionelt forhold til den klassiske musik. Eller de kan bruge den på en særlig måde - til arbejdet, til afslapning, til inspiration.

  • 1 hr 14 min
  Duet med Peter Ravn

  Duet med Peter Ravn

  Op gennem 80’erne og 90’erne var Peter Ravn manden bag markante pladecovers for blandt andre One Two, TV2, Kim Larsen, Tøsedrengene og Anne Dorte Michelsen. Han skabte stærke visuelle udtryk for så forskellige kunstnere som Gangway og Me & My. Han lavede musikvideoer – han designede tøj. Men så en dag lagde han det hele på hylden og begyndte i stedet at arbejde som billedkunstner, hvor han er kendt for sine figurative malerier af mænd i jakkesæt. Men hvis der er én ting, som hele tiden har fulgt Peter Ravn – så er det hans store kærlighed til klassisk musik. Faktisk komponerer han sin dag i atelieret efter hvilken klassisk musik han hører. Klavermusik er morgengymnastik til hjernen, senere på dagen, når penslen glider over lærredet, går han over til strygere – og når dagen slutter og han renser pensler og hænger linealer på plads, har han også sine særlige favoritter. Duet er et musikalsk samtale program, hvor Katrine Nyland Sørensen i hvert program har en ny gæst. Fælles for gæsterne er, at de har et personligt forhold til klassisk musik. De kan være vokset op med musikken. De kan have fundet den senere i livet. De kan have et professionelt forhold til den klassiske musik. Eller de kan bruge den på en særlig måde - til arbejdet, til afslapning, til inspiration.

  • 1 hr 9 min
  Duet med Sisse Tomczyk

  Duet med Sisse Tomczyk

  Sisse Tomczyk er selv uddannet slagstøjsspiller fra Det Kgl Danske Musikkonservatorium. Fra hun var 12 år var hun fast besluttet på, at hun skulle være slagtøjsspiller. Men et brækket håndled gjorde vejen mod målet en anelse bumlet. Så mens håndledet blev helet, uddannede hun sig som coach og mentaltræner. Det giver hende en særlig indsigt, når hun i dag underviser elever med særlige behov eller hjælper musikere med at overkomme deres sceneskræk.Og udover alt det – ja, så komponerer hun faktisk også. Duet er et musikalsk samtale program, hvor Katrine Nyland Sørensen i hvert program har en ny gæst. Fælles for gæsterne er, at de har et personligt forhold til klassisk musik. De kan være vokset op med musikken. De kan have fundet den senere i livet. De kan have et professionelt forhold til den klassiske musik. Eller de kan bruge den på en særlig måde - til arbejdet, til afslapning, til inspiration.

  • 1 hr 3 min
  Duet med Jesper Christiansen

  Duet med Jesper Christiansen

  Musik til arbejdet kan være mange forskellige ting. For kunstmaler, Jesper Christiansen, som i øjeblikket er aktuel med en stor udstilling i Paris, indgår musikken på mange forskellige måder i hans kunst. Han bliver inspireret af nodebøger, selv om han ikke selv kan læse noder. Han sætter stor pris på repetitiv musik, når han maler græsstrå – og med Bach i højtalerne kan han få storhed ind i et fladt fjordlandskab. Duet er et musikalsk samtale program, hvor Katrine Nyland Sørensen i hvert program har en ny gæst. Fælles for gæsterne er, at de har et personligt forhold til klassisk musik. De kan være vokset op med musikken. De kan have fundet den senere i livet. De kan have et professionelt forhold til den klassiske musik. Eller de kan bruge den på en særlig måde - til arbejdet, til afslapning, til inspiration.

  • 1 hr 8 min
  Duet med Michael Bojesen

  Duet med Michael Bojesen

  Mød Michael Bojsen, direktør for Malmö Opera. Han bliver utroligt glad, når publikum klapper begejstret i alle satspauserne til en klassisk koncert. Hvorfor kan du høre i dette afsnit af Duet. Duet er et musikalsk samtale program, hvor Katrine Nyland Sørensen i hvert program har en ny gæst. Fælles for gæsterne er, at de har et personligt forhold til klassisk musik. De kan være vokset op med musikken. De kan have fundet den senere i livet. De kan have et professionelt forhold til den klassiske musik. Eller de kan bruge den på en særlig måde - til arbejdet, til afslapning, til inspiration.

  • 1 hr 15 min

Top Podcasts In Music

The Joe Budden Network
Barstool Sports
The Black Effect and iHeartPodcasts
Rory Farrell & Jamil "Mal" Clay
Double Elvis
No Jumper

You Might Also Like