15 episodes

Alles over vloggen voor de beginnende vlogger- eenvoudig uitgelegd met korte video tutorials. Inclusief bliksem cursus Movie Maker, het opzetten van je vlog, compressie technieken, RSS, en het gebruik van iTunes, video-iPod, FireAnt en veel meer!!

Dutchvlog Tutorial Dutchvlog.nl

  • Education

Alles over vloggen voor de beginnende vlogger- eenvoudig uitgelegd met korte video tutorials. Inclusief bliksem cursus Movie Maker, het opzetten van je vlog, compressie technieken, RSS, en het gebruik van iTunes, video-iPod, FireAnt en veel meer!!

  • video
  Dutchvlog Tutorial # 15 - Compressie met Quick Time Pro

  Dutchvlog Tutorial # 15 - Compressie met Quick Time Pro

  Click to play Quick Time Click to play FlashClick to play WMV De eerste demonstratie van een Quick Time movie op een computer was alweer 17 jaar geleden in 1991. Quick Time is de verzamelnaam van de multimedia architecture van Apple waar de webbrowser plugin, en de media player onder vallen. Inmiddels is Quick Time een van de meest gebruikte video types op internet. Na het oorspronkelijk .mov type zijn er inmiddels veel meer typen verschenen die op een andere manier worden gecomprimeerd. Het maakt hoge kwaliteit videobestanden die verrassend klein zijn en goed via internet kunnen worden getransporteerd. Het is bovendien nu ook voor Windows computers beschikbaar. Het exporteren van een Quick Time Movie direct vanuit je montagesoftware levert vaak een teleurstellend resultaat op tenzij je de meest recente professioneel gereedschap hebt. Vaak is een plugin of een extra stuk gereedschap nodig om de gewenste resultaat te bereiken. In dit tutorial gaan we op een PC click voor click een dv avi bestand comprimeren met de H264 codec met de Quick Time Pro software van Apple om een .mov bestand te maken. Meer Gratis video tutorials bij www.dutchvlog.nl

  • video
  Dutchvlog Tutorial - Nr12b - Cross-post naar Blogger

  Dutchvlog Tutorial - Nr12b - Cross-post naar Blogger

  Clickom video te starten Let op! De cross post functie werkt alleen als jouw video-weblog "voor iedereen toegankelijk" is ingesteld dus wij bespreken eerst hoe je dit controleert. Cross posten vanuit blip is een uitkomst. Sinds kort kunnen we nu ook cross posten van blip naar Blogger beta. Dit betekend dat we zowel het gemak van cross posten als de uitgebreide mogelijkheden van Blogger beta kunnen benutten om onze vlog te presenteren precies zoals we dat willen. Wij doorlopen eerst de cross-post instellingen. Als dit eenmaal is opgezet wordt het publiceren van je video-materiaal in een klap een stuk plezieriger. Als het bij blip is geupload wordt het automatisch doorgekoppeld aan je video-weblog - inclusief tekst - dus die handelingen hoef je slechts een keer te doen. Internet, of een van de aan elkaar gekoppelde diensten, kan wel eens de hik hebben dus de cross-post functie kan ook wel eens mislukken! Geen nood. We bespreken ook hoe je dit heel eenvoudig met een paar clickjes recht kan zetten. Formats available: Quicktime (.mov), MPEG-4 Video (protected) (.m4v)

  • video
  Dutchvlog Tutorial Nr14 - Rss 2.0 Feed ophalen

  Dutchvlog Tutorial Nr14 - Rss 2.0 Feed ophalen

  Clickom video te starten Het is leuk genoeg om video op je weblog te publiceren maar vloggen gaat verder. Het probleem is - hoe kunnen mensen jou werk terug vinden in het oceaan van video dat tegenwoordig dagelijks op internet verschijnt? Er zijn een toenemende aantal directories - waaronder iTunes, FireAnt - waarin je jou vlog kan laten opnemen in een door jouw gekozen categorie…..mits jou vlog een feedadres heeft! Bovendien als je een RSS Feed hebt kunnen mensen die jou vlog op internet hebben gevonden zich meteen eenvoudig abonneren. Op een vlog zie je vaak zogenaamd RSS subscribe knopjes. Een RSS 2.0 Feed met enclosures klinkt extreem geeky… en dat is het ook onderwater maar daar hoeven wij niets van te weten. Wij moeten alleen weten wat wij ermee kunnen en hoe wij het kunnen gebruiken. En laten we wel wezen….als je tegen je vrienden zegt dat je er eentje hebt zullen zij er niets van begrijpen…..maar het klinkt wel stoer. Wij gaan in dit tutorial bij FeedBurner click voor click door het proces van het ophalen van jou feed en gaan zorgen dat je eerste RSS knop trots en duidelijk in de sidebar van je vlog verschijnt.Formats available: Quicktime (.mov), MPEG-4 Video (protected) (.m4v)

  • video
  Dutchvlog Tutorial Nr12a - clip van blip naar blogger

  Dutchvlog Tutorial Nr12a - clip van blip naar blogger

  Clickom video te starten Blogger beta is zo nieuw dat het nog te vroeg is voor een "cross-post vanuit blip" tutorial. Maar blip zou blip niet zijn als ze niet andere eenvoudig oplossingen zouden hebben om hetzelfde te doen. Wij gebruiken dan voorlopig de "copy and paste methode" om te posten vanuit blip naar onze blog bij blogger. Wij moeten slechts wat HTML script kopieren vanuit blip en plakken op de juiste plaats bij blogger. Onze beloning is dan een keurig ingebed flash movie op onze blog…..wat zeg ik! - het is nu een VLOG. Gefeliciteerd!Formats available: Quicktime (.mov), MPEG-4 Video/iPod (protected) (.m4v)

  • video
  Dutchvlog Tutorial - Nr 11 - clip naar >> blip

  Dutchvlog Tutorial - Nr 11 - clip naar >> blip

  Click om video te starten Eerst bekijken we enige gratis videohosting diensten en onderzoeken de overeenkomsten en verschillen. Wij belichten heel eventjes de gebruiksvoorwaarden en staan stil bij de consequenties van belangrijke bepalingen daarin! Vervolgens bekijken we in het kort hoe blip.tv zich onderscheidt van de rest en waarom het voor de echte videoblogger een uitkomst beidt. Blip maakt videobloggen echt makkelijk! Dan maken we een gratis blip account aan en clicken stap voor stap door het upload proces totdat onze clip bij blip is aangekomen.

  • video
  Dutchvlog Tutorial - Subscribe to RSS Feed with iTunes

  Dutchvlog Tutorial - Subscribe to RSS Feed with iTunes

  Click to start video In slechts drie minuten laat Dutchvlog zien hoe je iTunes kan gebruiken als feed aggregator en hoe je kan "subscribe to podcast" met de Dutchvlog RSS Feedburner feed. Als het eenmaal opgezet is kan je automatisch zien wanneer er iets nieuws is gebupliceert en hoe je de video meteen in iTunes kan afspelen. Als je dit eenmaal door hebt gaat er een compleet nieuwe wereld voor je open. Binnenkort maken we een Tutorial zodat jij zelf een Feedburner RSS feed kan branden voor je eigen vodcast! Formats available: Quicktime (.mov), MPEG-4 Video (protected) (.m4v)

Top Podcasts In Education