30 episodes

El cinema i el teatre ja no són només pel cap de setmana. A Ripollet Ràdio vivim també l'espectacle i et presentem les estrenes i notícies de la gran pantalla. Escolta les bandes sonores més entranyables i informa’t de les novetats del teatre musical local, nacional i internacional. Posa’t còmode per gaudir d’una sessió doble amb Joana Raja.

El 7è Art De Talia Ripollet Ràdio

  • Film Reviews

El cinema i el teatre ja no són només pel cap de setmana. A Ripollet Ràdio vivim també l'espectacle i et presentem les estrenes i notícies de la gran pantalla. Escolta les bandes sonores més entranyables i informa’t de les novetats del teatre musical local, nacional i internacional. Posa’t còmode per gaudir d’una sessió doble amb Joana Raja.

  El 7è Art De Talia 09/03/2020

  El 7è Art De Talia 09/03/2020

  EL SETÈ ART DE TALIA – núm. 648 – data d’emissió: 9-3-2020  * HOMENATGE MUSICAL A MAX VON SYDOW.

  * ESTRENES DE TEATRE: Crítiques de les obres següents: Sacarina (de Davide Carnevali. Dir.: Sergi Torrecilla. El Maldà). Instruccions per enterrar un pare (De/dirs.: Yago Alonso i Carmen Marfà. Sala Flyhard). “La Morta” de Pompeu Crehuet (de/dir.: Marc Crehuet. Sala Beckett. Sala de Baix). Per un si o per un no (de Nathalie Sarraute. Dir.: Elena Fortuny. Teatre Akadèmia). Solitud (de Víctor Català (Caterina Albert), dir.: Alicia Gorina. TNC – Sala Petita). El quadern daurat (de Doris Lessing. Dir.: Carlota Subirós. Teatre Lliure – Sala Fabià Puigserver). Repàs de cartellera: Ripollet; Cerdanyola del Vallès; Sant Cugat del Vallès; Terrassa; Gira catalana de “Els dies mentits”; Quinzena Dansa Metropolitana; National Theater Live; Barcelona. Notícies: Convocatòria premis En Dansa d’El Maldà. Nominacions del Premis de la Crítica de Barcelona.

  * L’HORA DELS ADÉUS: Mort de Max Von Sydow (actor); James Lipton (periodista) i Mart Crowley (guionista, comentat per Ramon Oiver).

  * ESTRENES DE CINEMA: Crítiques de les pel·lícules següents: La famosa invasión de los osos en Sicilia (Lorenzo Mattotti); Salvar o morir (Frédéric Tellier); The Gentlemen: los señores de la màfia (Guy Ritchie); Especiales (Éric Toledano i Olivier Nakaché); El ritmo de la venganza (Reed Morano); Skin (Guy Nattiv) i Manhattan sin salida (Brian Kirk). Films estrenats i no vistos: Baaghi 3; La camarista, Onward, Bloodshot; Invisibles; La candidata perfecta; Lo mejor està por llegar i La ola verde (que sea ley). També estrenat Harriet: en busca de la libertad (comentat per Ramon Oliver en les setmanes prèvies al Oscar). Repàs de cartellera: Cerdanyola del Vallès; Verdi; Boliche, Phenomena; Icària i Filmoteca

  * L’OPINIÓ DE RAMON OLIVER: Comentari del film Diamantes en bruto (Benny i Josh Safdie, estrenat a Netflix) i de la sèrie de TV: Succession de Jesse Amstrong.

  * TEMES MUSICALS: De les bandes sonores dels films següents: Homenatge a Max Von Sydow,1 tema de cada: Pelle el conquistador (música de Stefan Nilsson); Fresas salvajes (música d’Erik Nordgren); La historia mas grande jamás contada (música d’Alfred Newman). El exorcista (música de Mike Oldfield), El rostro (Música d’Erik Nordgren) i Los tres dias del cóndor (música de David Grusin). Altres bandes sonores: La famosa invasión de los osos en Sicilia (música René Aubry). Salvar o morir (música de Frédéric Tellier i Christophe Lapinta); Diamantes en bruto (música de Daniel Lopatin). Dels musicals: La cage aux folles (música i lletres de Jerry Herman. Temes: I Am What I Am i Look Over There (Original Broadway cast, 1983). A Chorus Line (música de Marvin Hamlisch; lletra d’Edward Kleban. Tema: Ball Cassie (versió espanyola. Original Málaga cast, 2019).   

  • 1 hr 55 min
  El 7è Art De Talia 02/03/2020

  El 7è Art De Talia 02/03/2020

  EL SETÈ ART DE TALIA – núm. 647 – data d’emissió: 2- 3-2020  * ANIVERSARIS: Centenaris del naixement del director Michael Anderson i de la estrena del film EL GABINETE DEL DR. CALIGARI. 80 aniversari del primer Oscar a una figura afroamericana (Hattie McDaniel, per Lo que el viento se llevó).

  * L’ENTREVISTA DEL DIA: Amb  Xavi Caballé, director de la obra Mercè dels uns, Mercè dels altres, que es representarà a Ripollet el proper cap de setmana (Grup Amics del Teatre)

  * L’HORA DELS ADÉUS: Mort de Rafael Romero Marchent; Paula Kelly; Robert Conrad i Katherine Johnson.

  * ESTRENES DE CINEMA: Crítiques dels films següents: Solo nos queda bailar (Levan Akin); El hombre invisible (Leigh Whannell) i Queen & Slim (Melina Matsoukas). Films estrenats i no vistos: Cuerdas; Doble mas quince; Especiales; Reina de corazones; La famosa invasión de los osos en Sicilia; Cuestión de justícia i The Gentlemen (Los Señores de la màfia). Repàs de cartellera: Ripollet; Cerdanyola del Vallès, Sabadell; Phenomena, Verdi, Filmoteca, Festival Americana. Projecció especial d’El Gabinete del Caligari. Cinema Aribau) Notícies: Harvey Weinstein declarat culpable en el seu judici per abusos sexuals. Plácido Domingo es disculpa per seu comportament assetjador amb les dones. Entrega Premis César  francesos amb polèmica i protestes per les nominacions i premis a Roman Polanski. Final Berlinale. Premis VOC. Enderrocament del cinema IMAX del Port Vell.

  * ESTRENES DE TEATRE: CrÍtiques de les obres següents: A Chorus Line (musical concebut per Michael Bennett. Música de Marvin Hamlisch; lletres d’Edward Kleban. Revisió direcció actual: Baayork Lee. Co-director: Antonio Banderas. Teatre Tivoli). Demà (d’Helena Tornero. Dir.: Aleix Fauró. Sala Beckett). Obres vistes i no comentades: Per un si o per un no i Instruccions per enterrar a un Repàs de cartellera: Ripollet; Cerdanyola del Vallès; Sant Cugat del Vallès i Barcelona.

  * TEMES MUSICALS: De les bandes sonores originals dels films següents: La vuelta al mundo en 80 dias (música de Victor Young. Tema: End Credits). La fuga de Logan (música de Jerry Goldsmith. Tema: Love Theme). Noches en la ciudad (música de Cy Coleman, Lletres de Dorothy Filds. Tema: There’s Gotta Be Something Better Than This. Cantat per Shirley McLaine, Chita Rivera i Paula Kelly). El hombre invisible (Música de Benjamin Wallfisch. Tema: Escape). Queen & Slim (cançó: Collide (de Tiana Major 9 i Earthgang). El Gabinete del Dr. Caligari (música de Toundra. 1 tema). Lo que el viento se llevó (música de Max Steiner. Tema:Tara’s Theme). De la sèrie de TV: The Wild Wild West (Jim West) (música d’Elmer Bernstein. Tema principal). Cançó: Caminito (cantada per Carlos Gardel). Del musical: A Chorus LIne (música de Marvin Hamlisch, lletres de: Edward Kleban. Temes: One i Nada (original Màlaga cast, 2019).   

  • 1 hr 54 min
  El 7è Art De Talia 24/02/2020

  El 7è Art De Talia 24/02/2020

  EL SETÈ ART DE TALIA – núm. 646 – data d’emissió: 24-Febrer-2020  * HOMENATGES MUSICALS a JERRY HERMAN i KIRK DOUGLAS.

  * ESTRENES DE CINEMA: Crítiques dels films següents: Las golondrinas de Kabul (Zabou Breitman i Eléa Gobbé-Mévellec); Monos (Alejandro Landes); Hasta que la boda nos separe (Dani de la Orden) i Domino (Brian De Palma). Films estrenats i no  vistos: Manhattan sin salida; Corazón ardiente; La llamada de la selva; Nuestras madres;  ≤3 (Pico 3); Queen & Slim i El plan. Repàs de cartellera: Ripollet, Cerdanyola del Vallès; Sabadell; Verdi, Boliche, Phenomena; Filmoteca, Festival Zinemaldia als Girona, Texas i Festival Animac de Lleida. Notícies: Propers tancaments Llibreria Cinemascope i cinemes Palau Balañá, tots a Barcelona. Premis YoGa (al pitjor cinema); propera entrega dels Premis César francesos (polèmica amb les nominacions de Roman Polanski i dimissió de tota la junta directiva dels premis). Exposicions sobre Juego de Tronos i El mite dels vampirs a Madrid.

  * ESTRENES DE TEATRE: Crítiques de les obres següents:  There Was a Fiesta (Al Teatre Auditori de Ripollet, dia 28). Germanes (de Wajdi Mouawad. Dir.: Roberto Romei. Teatre Tantarantana). Amy (and the Orphans) de Lindsey Ferrentino. Dir.: Xavi Álvarez i Neus Suñé (Sala Versus Glories) i Només la fi del món (de Jean-Luc Lagarce. Dir.: Oriol Broggi. Biblioteca de Catalunya). Repàs de cartellera: Ripollet; Cerdanyola del Vallès; Sant Cugat del Vallès i Barcelona.

  * TEMES MUSICALS: Homenatge a Jerry Herman (del musical Mame (lletra i musica de Jerry Herman. Temes: Overture; It’s Today; We Need a Little Christmas; Mame; Bosom Buddies; That’s How Young I Feel; If He Walked Into my Life i Finale. Original Broadway cast,1966). Jerry’s Girls (temes: The Man in the Moon (de Mame), So Long Dearie (de Hello Dolly) i Jerry’s Turn (amb veu principal del propi Jerry Herman. Original Palm Beach cast, 1984). Homenatge a Kirk Douglas (3r i últim): De les bandes sonores dels films següents (1 tema de cada): La fúria (Música de John Williams); Camino de Oregón (tema: The Way West (música de Bronislau Kaper. Lletra de Mack David. Cantat per: The Serendipity Singers). La pradera sin ley (cançó: Man Without Star (música d’Arnold Hugues. Lletra de Frederick Herbert. Cantat per Frankie Laine). Primera victoria (música de Jerry Goldsmiht. Tema: Love Theme); Dos semanas en otra ciudad (música de David Raksin) i Carta a tres esposas (música d’Alfred Newman). També 1 tema de les bandes sonores dels films: Las golondrinas de Kabul (tema: Les hirondelles de Kaboul, música d’Alexis Rault); Monos (música de Mica Levi, tema: Guerreros) i Domino (música de Pino Donaggio. Tema: The Domino Effect).

  • 1 hr 54 min
  El 7è Art De Talia 17/02/2020

  El 7è Art De Talia 17/02/2020

  EL SETÈ ART DE TALIA – núm. 645 – data d’emissió: 17-Febrer-2020  * ANIVERSARIS: Centenari del naixement de l’actriu Lana Turner.

  * SEGON HOMENATGE MUSICAL A KIRK DOUGLAS: Audició de diverses bandes sonores de films de l’actor.

  * ESTRENES DE TEATRE: Crítiques de les obres següents: Kinky Boots (musical de Cyndi Lauper i Harvey Fienstein. Projecció del muntatge anglès en diversos cinemes de Barcelona dia 20/2). Justícia (de Guillem Clua. Dir.: Josep M. Mestres. Teatre Nacional de Catalunya – Sala Gran). Gazoline (de Jordi Casanovas. Dir.: José Luis Arellano García. Teatre Nacional de Catalunya – Sala Tallers). La espuma de los días (basat en la novel·la de Boris Vian. Adaptació i dir.: Maria Velasco. Espai Lliure). Cobertura (de Bruno Oro i Alejo Levis. Dir.: Clara Segura. Teatre Romea). Repàs cartellera: Ripollet (Especial Carnaval); Cerdanyola del Vallès; Sant Cugat del Vallès; Terrassa; Sabadell i Barcelona.

  * ESTRENES DE CINEMA: Crítiques de les pel·lícules següents: Sinónimos (Nadav Lapid); El huevo del dinosaurio (Wang Quan’An); Vida oculta (Terrence Malick); El escándalo (Jay Roach); Fantasy Island (Jeff Wadlow) i Aves de presa (Cathy Yan). Films estrenats i no vistos: Hasta que la boda nos separe; Sonic – la película; You Go To My Head; El amor està en el agua; Crímen a contrarreloj i Casanova, su último amor. Repàs de cartellera: Cerdanyola del Vallès; Sabadell; Phenomena, Verdi i Filmoteca.

  * TEMES MUSICALS: De les bandes sonores dels films següents: Bloc Lana Turner (1 tema de cada): El hijo pródigo (música de Bronislau Kaper); Madame X (música de Frank Skinner); Vidas borrascosas (Peyton Place) (música de Franz Waxman) i Imitación a la vida (cançó:  Imitation of Life (de Sammy Fain i Francis Webster. Cantat per Earl Grant). Bloc Kirk Douglas (1 tema de cada): Senderos de gloria (Música de Gerald Fried); La sombra de un gigante (música d’Elmer Bernstein); Ulysses (música d’Alessandro Cicognini); Los vikingos (música de Mario Nascimbene) i Los valientes andan solos (música de Jerry Goldsmith). I del musical: Kinky Boots (música i lletres de Cyndi Lauper. Temes: Price and Son Theme /The Most Beautiful Thing in the World;  Sex in the Heel (cantat per Bily Porter); Not My Father’s Son i Raise You Up / Just Be (original Broadway cast, 2015).

  • 1 hr 54 min
  El 7è Art De Talia 10/02/2020

  El 7è Art De Talia 10/02/2020

  EL SETÈ ART DE TALIA – núm. 644 – data d’emissió: 10-2-2020  * HOMENATGE MUSICAL A KIRK DOUGLAS: emissió de temes de les bandes sonores del films següents: Espartaco; Duelo de titanes; El loco del pelo rojo, 20.000 leguas de viaje submarino y Cautivos del mal.

  * ESTRENES DE TEATRE: Crítiques de les obres següents: Les coses excepcionals (de Duncan MacMillan. Dir: Sixto Paz Produccions. Al Teatre Auditori de Ripollet, dia 14/2). En  lo alto para siempre (de David Foster Wallace. Dir.: Juan Navarro. Teatre Lliure de Gràcia). Aquest país no descobert que no deixa tornar de les seves fronteres cap dels seus viatgers (De i dir.: Àlex Rigola. Sala Beckett. Sala de Baix). Repàs de cartellera: Ripollet, Sant Cugat del Vallès; Barcelona. Projecció: Todos eran mis hijos (Icària i Comedia).

  * L’HORA DELS ADÉUS: Mort del director i guonista José Luis Cuerda i de l’actor i productor Kirk Douglas.

  * ESTRENES DE CINEMA: Crítica del film següent: Un momento en el tiempo – Waves (Trey Edward Shults). Films vistos i no comentats: Aves de presa i El escándalo. Films estrenats i no vistos: Arima; Lur y Amets; Una misión de locos; Vida  oculta; Zibila y el poder de las rayas i Solo nos queda bailar.

  * TERTULIA AMB RAMON OLIVER: Sobre la entrega dels premis Oscar 2019 (film mes premiat: Parásitos).

  * TEMES MUSICALS: De les bandes sonores dels films següents: Espartaco (música d’Alex North. Tema: Love Theme). Duelo de titanes (cançó: Gunfight at the O.K. Corral. Música de Dimitri Tiomkin. Lletra de Ned Washignton. Cantada per Frankie Laine). El loco del pelo rojo (música de Miklos Rozsa. 1 tema). 20.000 leguas de viaje submarino (cançó: A Whale on a Tale. Música de Al Hoffman. Lletra de Norman Gimbel. Cantada per Kirk Douglas). Cautivos del mal (música de David Raksin. 1 tema). Amanece que no es poco (música de José Nieto. 1 tema). Parásitos (Música de Jaeil Jung. 1 tema). Judy (cançó: The Trolley Song (de Ralph Blane i Hugh Martin. Cantada per Renée Zellweger). Rocket Man (cançó: (I’m Gonna) Love Me Again (Música d’Elton John. Lletra de Bernie Taupin. Cantada per Elton John. Cançó guanyadora del Oscar). Del musical: West Side Story (música de Leonard Bernstein. Lletra de Stephen Sondheim. Versió espanyola. Tema: Tonight Quinteto. Original Madrid cast, 2019).

  • 1 hr 54 min
  El 7è Art De Talia 03/02/2020

  El 7è Art De Talia 03/02/2020

  EL SETÈ ART DE TALIA – núm.643 – data d’emissió: 3-2-2020  * HOMENATGE MUSICAL A JERRY HERMAN: Audició àmplia del musical Hello Dolly.

  * ESTRENES DE TEATRE: Crítiques de les obres següents: Opera Aida (música de Giuseppe Verdi. Llibret d’Antonio Ghislanzoni. Dir. escena: Thomas Guthrie. Gran Teatre del Liceu). Decadència (De Steven Berkoff. Dir.: Glòria Balañà. Escenari Joan Brossa). La casa de les aranyes (de Paco Zarzoso. Dir.: Lurdes Barba i Paco Zarzoso. Teatre Nacional de Catalunya. Sala Petita). Repàs cartellera: Ripollet, Cerdanyola del Vallès, Sant Cugat del Vallès, Barcelona (Festival Oui i altres). Noticia: Premis Ciutat de Barcelona.

  * L’HORA DELS ADÉUS: Mort d’Elizabeth Sellars; Buck Henry, David Foster i Ivan Passer.

  * CRITIQUES DE CINEMA: Crítiques dels films següents: Judy (Rupert Goold); Ema (Pablo Larraín); Adú (Salvador Calvo); Underwater (William Eubank) i La guerra de las corrientes (Alfonso Gómez-Rejón).  Films estrenats i no vistos: Para toda la muerte; Planeta 5000; Insumisas; Waves-Un momento en el tiempo; Eter; Quackers; Volando juntos; Mi gran pequeña granja i Diamantes en bruto. Repàs cartellera: Verdi, Phenomena, Cerdanyola del Vallès, Sabadell.  Notícia: Entrega Premis Bafta. Repàs nominacions Oscars (entrega dia 10).

  * TEMES MUSICALS: Dels musicals següents: Hello Dolly (música i lletres Jerry Herman. Temes: Prologue; I Put My Hand In; It Takes a Woman; Put on Your Sunday Clothes; Dancing; Before the Parade Passes By; Elegance i Hello Dolly – Original Broadway cast, 1964). West Side Story (Música de Leonard Bernstein. Lletres de Stephen Sondheim. Temes: Maria i Tonight duo (versió espanyola. Original Madrid cast, 2019). De les bandes sonores dels films següents: Judy (Temes: By Myself (de Howard Dietz i Arthur Sschwartz); Come Rain or Come Shine (de Harold Arlen i Johnny Mercer); Over the Rainbow (de Harold Arlen i E. Harburg). Tots cantats per Renée Zellweger). Joker (Música de Hildur Guonadottir, banda sonora nominada al Oscar. 1 tema). Haunted Summer (música de Christopher Young. 1 tema).   

  • 1 hr 56 min

Top Podcasts In Film Reviews

More by Ripollet Ràdio