5 episodes

Tots els continguts de Ràdio Ciutat de Tarragona

#EradelHidrogen – Ràdio Ciutat de Tarragona Ràdio Ciutat de Tarragona

  • Society & Culture

Tots els continguts de Ràdio Ciutat de Tarragona

  #EradelHidrogen | SOMFETS, la revolució del sector energètic

  #EradelHidrogen | SOMFETS, la revolució del sector energètic

  En aquest nou programa de #EradelHidrogen, el podcast mensual de la URV amb que conèixer amb més detall la Vall de l’Hidrogen de Catalunya, volem conèixer el projecte Hidrogen Verd Catalunya Sud de l’empresa SOMFETS, un dels gairebé 160 membres de la Vall de l’Hidrogen de Catalunya.  L’empresa SOMFETS lidera una proposta convençuda i dirigida a revolucionar el sector energètic mitjançant l’hidrogen verd, en un moment clau per a les Terres de l’Ebre amb el futur tancament de les centrals nuclearsEn volem parlar amb Jesús Hernández Vallverdú, CEO de SOMFETS

  • 14 min
  La producció i ús d’Hidrogen verd, una fita de l’Ajuntament de Tarragona

  La producció i ús d’Hidrogen verd, una fita de l’Ajuntament de Tarragona

  Jordi Fortuny, conseller del Banc de la Ciència i el Coneixement, ens explica i detalla el paper actiu de l’Ajuntament de Tarragona en el desenvolupament de l’Hidrogen Verd, en un nou capítol de #EradelHidrogen, el Podcast de la URV.  Fortuny explica que abans que tot és clau la producció d’hidrogen per poder fer-ne ús, i que l’Ajuntament té aquesta capacitat, detallant les fonts i àmbits per generar-ne. A més, assenyala que aquest fet suposa a la vegada noves especialitzacions i llocs de treball. Per altra banda, el conseller indica que la seva implantació és necessària per a una mobilitat més sostenible i menys contaminant i que també serà molt important la seva divulgació. En aquest sentit, tindrà cabuda en el projecte del Banc de la Ciència i Coneixement previst a l’edifici que havia estat el Banc d’Espanya, a la Rambla Nova. No us perdeu aquest nou episodi!

  • 18 min
  Un màster en hidrogen verd per formar professionals al territori

  Un màster en hidrogen verd per formar professionals al territori

  Francesc Díaz, vicerector d’Investigació i Planificació Científica de la Universitat Rovira i Virgili (URV), que lidera la Plataforma Hidrogen Verd Catalunya Sud, ens parla sobre el nou màster interuniversitari en Tecnologies d’Hidrogen.  En aquest 2n capítol de #EradelHidrogen, el podcast de la URV a Ràdio Ciutat de Tarragona, podem conèixer més detalls sobre aquesta aposta formativa, dissenyada i avalada per Mondragon Unibertsitatea, la Universitat del País Basc/Euskal Herriko Unibertsitatea, la Universitat Politècnica de Catalunya, la Universitat Rovira i Virgili i la Universitat de Saragossa, a més de l’Institut Comte de Rius de Tarragona i l’Institut Escola del Treball de Barcelona, i amb la participació d’altres quatre centres formatius i d’investigació, com la Fundació de l’Hidrogen d’Aragó.  Díaz destaca la importància de preparar i formar a professionals al territori en un camp que ha de ser el futur en tots els àmbits, no únicament la indústria, també la mobilitat automobilística, entre altres. En aquest sentit més enllà de la formació universitària també s’impulsa informació a la ciutadania i preparació per als ens polítics i administratius.

  • 20 min
  Què és l’Hidrogen Verd i quina és la seva finalitat?

  Què és l’Hidrogen Verd i quina és la seva finalitat?

  Jordi Cartanyà, coordinador de la Plataforma Hidrogen Verd de la URV enceta el primer capítol de #EradelHidrogen, el podcast de la Universitat Rovira i Virgili a Ràdio Ciutat de Tarragona on abordarem i coneixerem diversos aspectes entorn d’aquesta iniciativa territorial que ha d’impulsar el país en la transició energètica i ajudar en l’objectiu de la neutralitat climàtica.  Cada cop se’n sent més a parlar, però… què és exactament l’hidrogen verd?, per a què ha de servir? I la Vall de l’Hidrogen de Catalunya què és, qui la forma i quina és la seva finalitat? Són les preguntes a què donem resposta en aquest primer capítol, no us el perdeu!

  • 20 min
  #EradelHidrogen, el podcast de la URV sobre la iniciativa de l’Hidrogen Verd al territori

  #EradelHidrogen, el podcast de la URV sobre la iniciativa de l’Hidrogen Verd al territori

  La Universitat Rovira i Virgili estrena amb Ràdio Ciutat de Tarragona #EradelHidrogenVerd, un podcast radiofònic i visual d’emissió mensual.  Què és l’hidrogen verd? Per a què ha de servir? No us perdeu aquest espai on diversos experts i veus del territori ens detallaran de què és tracta la Vall de l’Hidrogen de Catalunya, una iniciativa territorial que ha d’impulsar el país en la transició energètica i ajudar en l’objectiu de la neutralitat climàtica. #LeraHidrogen, segueix-lo mensualment a www.rctgn.cat! 

  • 30 sec

Top Podcasts In Society & Culture