38 episodes

Sabrina van Everything is Om interviewt inspirerende Nederlanders, mensen die iets doen, of hebben meegemaakt waar we veel van kunnen leren. Mensen die de wereld een beetje mooier maken door wie ze zijn, of wat ze doen.

Everything is Om Sabrina Soebhan

  • Society & Culture

Sabrina van Everything is Om interviewt inspirerende Nederlanders, mensen die iets doen, of hebben meegemaakt waar we veel van kunnen leren. Mensen die de wereld een beetje mooier maken door wie ze zijn, of wat ze doen.

  Interview met Saskia Mardi: Prioriteit geven aan je eigen geluk

  Interview met Saskia Mardi: Prioriteit geven aan je eigen geluk

  Saskia Mardi, Business Minimalist, weet als geen ander hoe je je kunt ontdoen van onnodige ballast in het leven. Zo zijn er talloze zaken die afleiding vormen bij het najagen van je dromen. Na het luisteren van deze podcast en het toepassen van de tips die Saskia met je deelt, hoef jij later niet terug te kijken op een leven vol onvervulde dromen. Saskia geeft je praktische handvatten zodat je kunt onderzoeken wat belangrijk voor je is en hoe je hier prioriteit aan kunt geven.   

  Wil jij leren kiezen voor je eigen geluk? Motivatie vinden om je dromen te realiseren? Of wil jij simpelweg lekkerder in je vel zitten? Luister dan naar de podcast waarin Saskia het simpele geheim van een gelukkiger leven met je deelt. 

  Mocht je iemand kennen die ook wel wat meer focus of geluk kan gebruiken, stuur deze podcast dan vooral door!

  Meer informatie: https://everything-is-om.nl/podcast-met-saskia-mardi-prioriteit-geven-aan-je-eigen-geluk/

  • 45 min
  Interview met Nicky de Troije: verbinding als poort tot intimiteit en seksualiteit

  Interview met Nicky de Troije: verbinding als poort tot intimiteit en seksualiteit

  Nicky de Troije, GZ haptotherapeut, is één van de meest bevlogen ondernemers die ik afgelopen tijd heb ontmoet. Nicky heeft de wereld een boodschap te brengen en helpt anderen de verbinding met zichzelf te herstellen. In haar werk laat ze mensen weer voelen. Haar hart gaat uit naar seksueel geweld en aanverwante thema's. Op bevlogen wijze weet zij dan ook haar visie op intimiteit en seksualiteit te delen. Volgens haar beginnen beiden met het maken van verbinding. In verbinding kan veel gebeuren, worden gevoeld en worden patronen blootgelegd.

  Ben jij benieuwd hoe je met jezelf of een ander kunt verbinden? Wil jij leren luisteren naar de signalen van jouw lichaam? Luister dan naar deze podcast waarin Nicky heel waardevolle tips en oefeningen deelt. 

  Meer weten? Dan verwijs ik je graag naar deze blog: 

  https://everything-is-om.nl/podcast-met-nicky-de-troije-verbinding-als-poort-tot-intimiteit-en-seksualiteit/

  • 49 min
  Interview met Ellen van den Berg: verbinden in intimiteit

  Interview met Ellen van den Berg: verbinden in intimiteit

  Ellen van den Berg geeft begeleiding aan vrouwen die meer intimiteit willen ervaren, met zichzelf of met een partner. Intimiteit is een breed begrip en gaat over meer dan alleen seksualiteit. Het gaat ook over thema's als verbinding met jezelf ervaren en verlangens opmerken en uitspreken. 

  Ellen geeft prachtige vragen mee die je kunt gebruiken om met je partner in gesprek te gaan over intimiteit. Het aangaan van het gesprek geeft zoveel ruimte voor herkenning, erkenning en daarmee ook verbinding. Ze legt uit hoe je op een diepere laag de verbinding kunt aangaan, vanuit je hart in plaats vanuit je hoofd. 

  Het gesprek met Ellen geeft een kijkje in de behoeften van vrouwen en geeft handvatten om verder te groeien in intimiteit met jezelf en met de ander. 

  • 45 min
  Interview Met Sabine Rabbe: instant happiness

  Interview Met Sabine Rabbe: instant happiness

  Sabine Rabbe staat bekend als de Lachkoningin. In tijden van corona kunnen we allemaal wel wat meer plezier, lichtheid en luchtigheid in ons leven gebruiken. Sabine helpt je hier een handje bij! In deze podcast daagt ze je uit om mee te doen met -de soms ietwat ongemakkelijke- oefeningen die zorgen voor instant happiness. De podcast zit daarnaast vol met tips en inzichten. Sabine legt uit welke invloed lachen heeft op o.a. je hormoonhuishouden en vertelt ook hoe lachen je kan helpen om te dealen met zwaardere emoties. Het enthousiasme van Sabine werkt aanstekelijk, waardoor alleen het luisteren van de podcast een lach op je gezicht zal toveren.

  De kern van haar boodschap? Neem jezelf niet te serieus, blijf plezier maken en lachen. 

  Meer weten?

  https://everything-is-om.nl/podcast-met-sabine-rabbe-instant-happiness/

  • 40 min
  Interview met Heleen Peverelli: Leven vanuit jouw essentie

  Interview met Heleen Peverelli: Leven vanuit jouw essentie

  Heleen Peverelli is hoofdredactrice van Yoga Magazine en Yogatv. Je zou haar het beste kunnen omschrijven als een ‘moderne yogi’. In mijn beleving belichaamt zij ‘balans’. Enerzijds durft ze voor haar heldere visie te staan, maar tegelijkertijd heeft ze de bescheidenheid om haar ideeën niet op te dringen. Ze geniet van de luxes die wij in het Westen kennen, maar heeft ook een zekere nederigheid. Ze ontwikkelt zichzelf, maar kan tegelijkertijd ook de berusting vinden in ‘zijn met wat er is’.

  Zelf worstel ik regelmatig met alle polariteiten van het leven. Ik kan makkelijk van het ene uiterste naar het andere uiterste doorslaan. Juist daarom vind ik het reuze interessant om te weten hoe Heleen in het leven staat.

  In deze podcast deelt ze op nuchtere wijze de inzichten die yoga haar heeft gebracht en de wijze waarop de yogafilosofie in het dagelijks leven kan worden toegepast. Yoga helpt je om lekkerder in je vel te zitten. Letterlijk en figuurlijk. Heleen vertelt ook hoe yoga helpt bij ‘jong’ blijven.

  De stem van Heleen stelt je gerust, maar de werkelijke betekenis van haar woorden raken een diepere laag. Alles is er al. Je bent goed zoals je bent. Stap uit je zorgen en kom terug bij jezelf. Makkelijker gezegd dan gedaan. Dat klopt, daarom deelt Heleen ook toegankelijke tips voor het contact maken met jouw essentie, jouw plek van innerlijke stilte.

  • 55 min
  Interview met Steffi von Brunner: Pijn bij seks en omgaan met bekkenklachten

  Interview met Steffi von Brunner: Pijn bij seks en omgaan met bekkenklachten

  Steffi von Brunner is yogadocent, buikmasseuse en gespecialiseerd in de vrouwelijke bekkenbodem. Nadat Steffi jaren geleden een spiraaltje liet plaatsen, kreeg ze last van pijn in haar bekken. Seks werd pijnlijk, en ze kreeg last van onderrug klachten. Het verwijderen van het spiraaltje bleek niet de oplossing en daarom ging ze zelf opzoek naar mogelijkheden om haar bekkenbodem weer te ontspannen.  Ook ik ben bekend met bekkenklachten. Al op jonge leeftijd ontdekte ik dat ik vaginistisch was. Penetratie was niet mogelijk. Het heeft bijna 10 jaar geduurd voor ik in staat was om mijn bekken te ontspannen en pijnloze seks te hebben.   

  We voelden ons vaak alleen in ons proces. Terwijl wij lang niet de enige vrouwen zijn die hiermee struggelen. Steffi vertelt dat zo'n 7 of 8 van de 10 vrouwen te maken krijgt met bekkenproblemen.  Het taboe rondom bekkenklachten maakt dat veel vrouwen geen hulp zoeken en zich alleen voelen in hun zoektocht. Zo jammer, want bekkenklachten kunnen leidden tot andere fysieke klachten, angst voor bijvoorbeeld een uitstrijkje/inwendig onderzoek en weerstand voor seksueel contact.   

  Om het taboe te doorbreken, spreken we open en eerlijk over onze eigen zoektocht, onzekerheden, angsten en uitdagingen. Dit is de meest persoonlijke podcast ooit geworden. We hopen met ons verhaal andere vrouwen te inspireren om hulp te zoeken, maar ook hoop te geven. Daarnaast deelt Steffi super handige tools die je direct al kunt toepassen wanneer je in meer of mindere mate last hebt van bekkenproblemen.

  Benieuwd naar het boek waar Steffi over spreekt of naar haar werk? Lees dan verder via onderstaande link:

  • 46 min

Top Podcasts In Society & Culture

Thirteen Media
Wondery
C13Originals | Team Downey
Glennon Doyle & Cadence13
iHeartPodcasts
This American Life