36 episodes

Sabrina van Everything is Om interviewt inspirerende Nederlanders, mensen die iets doen, of hebben meegemaakt waar we veel van kunnen leren. Mensen die de wereld een beetje mooier maken door wie ze zijn, of wat ze doen.

Everything is Om Sabrina Soebhan

  • Society & Culture

Sabrina van Everything is Om interviewt inspirerende Nederlanders, mensen die iets doen, of hebben meegemaakt waar we veel van kunnen leren. Mensen die de wereld een beetje mooier maken door wie ze zijn, of wat ze doen.

  Interview Met Sabine Rabbe: instant happiness

  Interview Met Sabine Rabbe: instant happiness

  Sabine Rabbe staat bekend als de Lachkoningin. In tijden van corona kunnen we allemaal wel wat meer plezier, lichtheid en luchtigheid in ons leven gebruiken. Sabine helpt je hier een handje bij! In deze podcast daagt ze je uit om mee te doen met -de soms ietwat ongemakkelijke- oefeningen die zorgen voor instant happiness. De podcast zit daarnaast vol met tips en inzichten. Sabine legt uit welke invloed lachen heeft op o.a. je hormoonhuishouden en vertelt ook hoe lachen je kan helpen om te dealen met zwaardere emoties. Het enthousiasme van Sabine werkt aanstekelijk, waardoor alleen het luisteren van de podcast een lach op je gezicht zal toveren.

  De kern van haar boodschap? Neem jezelf niet te serieus, blijf plezier maken en lachen. 

  Meer weten?

  https://everything-is-om.nl/podcast-met-sabine-rabbe-instant-happiness/


  ---

  This episode is sponsored by
  · Anchor: The easiest way to make a podcast. https://anchor.fm/app

  • 42 min
  Interview met Heleen Peverelli: Leven vanuit jouw essentie

  Interview met Heleen Peverelli: Leven vanuit jouw essentie

  Heleen Peverelli is hoofdredactrice van Yoga Magazine en Yogatv. Je zou haar het beste kunnen omschrijven als een ‘moderne yogi’. In mijn beleving belichaamt zij ‘balans’. Enerzijds durft ze voor haar heldere visie te staan, maar tegelijkertijd heeft ze de bescheidenheid om haar ideeën niet op te dringen. Ze geniet van de luxes die wij in het Westen kennen, maar heeft ook een zekere nederigheid. Ze ontwikkelt zichzelf, maar kan tegelijkertijd ook de berusting vinden in ‘zijn met wat er is’.

  Zelf worstel ik regelmatig met alle polariteiten van het leven. Ik kan makkelijk van het ene uiterste naar het andere uiterste doorslaan. Juist daarom vind ik het reuze interessant om te weten hoe Heleen in het leven staat.

  In deze podcast deelt ze op nuchtere wijze de inzichten die yoga haar heeft gebracht en de wijze waarop de yogafilosofie in het dagelijks leven kan worden toegepast. Yoga helpt je om lekkerder in je vel te zitten. Letterlijk en figuurlijk. Heleen vertelt ook hoe yoga helpt bij ‘jong’ blijven.

  De stem van Heleen stelt je gerust, maar de werkelijke betekenis van haar woorden raken een diepere laag. Alles is er al. Je bent goed zoals je bent. Stap uit je zorgen en kom terug bij jezelf. Makkelijker gezegd dan gedaan. Dat klopt, daarom deelt Heleen ook toegankelijke tips voor het contact maken met jouw essentie, jouw plek van innerlijke stilte.


  ---

  This episode is sponsored by
  · Anchor: The easiest way to make a podcast. https://anchor.fm/app

  • 57 min
  Interview met Steffi von Brunner: Pijn bij seks en omgaan met bekkenklachten

  Interview met Steffi von Brunner: Pijn bij seks en omgaan met bekkenklachten

  Steffi von Brunner is yogadocent, buikmasseuse en gespecialiseerd in de vrouwelijke bekkenbodem. Nadat Steffi jaren geleden een spiraaltje liet plaatsen, kreeg ze last van pijn in haar bekken. Seks werd pijnlijk, en ze kreeg last van onderrug klachten. Het verwijderen van het spiraaltje bleek niet de oplossing en daarom ging ze zelf opzoek naar mogelijkheden om haar bekkenbodem weer te ontspannen.  Ook ik ben bekend met bekkenklachten. Al op jonge leeftijd ontdekte ik dat ik vaginistisch was. Penetratie was niet mogelijk. Het heeft bijna 10 jaar geduurd voor ik in staat was om mijn bekken te ontspannen en pijnloze seks te hebben.   

  We voelden ons vaak alleen in ons proces. Terwijl wij lang niet de enige vrouwen zijn die hiermee struggelen. Steffi vertelt dat zo'n 7 of 8 van de 10 vrouwen te maken krijgt met bekkenproblemen.  Het taboe rondom bekkenklachten maakt dat veel vrouwen geen hulp zoeken en zich alleen voelen in hun zoektocht. Zo jammer, want bekkenklachten kunnen leidden tot andere fysieke klachten, angst voor bijvoorbeeld een uitstrijkje/inwendig onderzoek en weerstand voor seksueel contact.   

  Om het taboe te doorbreken, spreken we open en eerlijk over onze eigen zoektocht, onzekerheden, angsten en uitdagingen. Dit is de meest persoonlijke podcast ooit geworden. We hopen met ons verhaal andere vrouwen te inspireren om hulp te zoeken, maar ook hoop te geven. Daarnaast deelt Steffi super handige tools die je direct al kunt toepassen wanneer je in meer of mindere mate last hebt van bekkenproblemen.

  Benieuwd naar het boek waar Steffi over spreekt of naar haar werk? Lees dan verder via onderstaande link:


  ---

  This episode is sponsored by
  · Anchor: The easiest way to make a podcast. https://anchor.fm/app

  • 47 min
  Interview met Sander Ritman: van eenzaamheid naar eenzijn

  Interview met Sander Ritman: van eenzaamheid naar eenzijn

  Sander Ritman is mede-oprichter van de School voor Eenzijn en heeft zich als ervaringsdeskundige gespecialiseerd in omgaan met eenzaamheid. 

  Ik kan me zo voorstellen dat de situatie rondom corona mensen extra confronteert met eenzaamheid en existentiële vraagstukken. Wie ben je nog op het moment dat je niet meer 'mag' wat je graag zou willen? Wie wil je zijn in tijden van onzekerheid? Ik nodigde Sander Ritman uit voor een podcast en sprak met hem over eenzaamheid en eenheid.

  Volgens Sander heeft eenzaamheid niet altijd te maken met een gebrek aan sociale contacten. Ook met een groot sociaal netwerk kun je eenzaamheid ervaren. Het gaat bij existentiële eenzaamheid om het gevoel 'gevangen' te zitten in jezelf, te verdwalen in gedachten en verstrikt te raken in zorgen en frustraties. Ik heb zelf ook zo'n periode meegemaakt, maar heb het ook zien gebeuren bij mensen die me lief zijn. Worstelen met je eigen gedachtenspinsels is lastig, maar vanaf de zijlijn toekijken hoe een ander aan het worstelen is, is misschien nog wel moeilijker. Ook hier spreken we over: hoe kun je omgaan met een naaste die zich eenzaam voelt?

  Ons gesprek heeft geresulteerd in een podcast die interessant is voor iedereen die worstelt met zingevingsvraagstukken, twintigerstwijfels, dertigersdilemma's, midlife crisis, burn-out klachten of eenzaamheid.

  Meer informatie over Sander Ritman en zijn werk lees je via onderstaande link:

  https://www.everything-is-om.nl/podcast-met-sander-ritman-van-eenzaamheid-naar-eenzijn


  ---

  This episode is sponsored by
  · Anchor: The easiest way to make a podcast. https://anchor.fm/app

  • 43 min
  Interview met Grietje Voeten: spelen met het leven

  Interview met Grietje Voeten: spelen met het leven

  Grietje Voeten is holistisch coach, bewustzijnstrainer en auteur van het boek Spelen met het leven. Een tijdje geleden vroeg zij of ik haar boek wilde lezen en het leuk zou vinden om mijn luisteraars kennis te laten maken met de kracht van hun gedachten. Grietje Voeten haalt manifesteren helemaal uit de zweverige hoek door in haar boek met heldere voorbeelden te komen en wetenschappelijke onderbouwing. Je gedachten bepalen de werkelijkheid zoals jij die elke dag weer tot je neemt.

  Grietje onderschrijft het idee dat het zinloos is om je leven 'on hold' te zetten, omdat er allemaal thema's in je leven spelen die je eerst moet 'fixen'. Volgens haar mag het leven wat speelser worden ervaren. Voorkom dat je verzand in persoonlijke ontwikkeling en eigenlijk niets verder komt. Door 'gewoon' te gaan leven, kom je vanzelf de thema's tegen die aandacht behoeven. Haar stralende, goedlachse voorkomen onderschrijft haar overtuiging dat jij zelf invloed hebt op jouw wereldbeeld. Wanneer jij je eigen levenshouding een positieve wending geeft, dan nodig je direct een ander gevoel uit in je leven. Die intentie heeft ook effect op je omgeving. Kortom, door je gedachten aan te passen, ga je andere situaties en mensen aantrekken. Zo ontstaat er ruimte voor meer geluk, plezier en liefde in je leven.

  Meer informatie over Grietje, haar gratis online trainingen en de bijbehorende blog via onderstaande link: 

  https://everything-is-om.nl/podcast-met-grietje-voeten-spelen-met-het-leven/


  ---

  This episode is sponsored by
  · Anchor: The easiest way to make a podcast. https://anchor.fm/app

  • 48 min
  Interview met Juno Burger: de weg van het compassievolle hart

  Interview met Juno Burger: de weg van het compassievolle hart

  Juno Burger ziet energie als de bron van al het leven. Water is volgens hem een mooie metafoor voor energie: het kan stromen, vastzitten, polijsten, eroderen of iets in beweging zetten. Als Nederlands' bekendste energiewerker ligt de expertise van Juno Burger op het gebied van gezondheid, welbevinden en relaties. 

  Energie vind ik enerzijds fascinerend, anderzijds vaag en ontastbaar. Door zijn nuchtere voorkomen en heldere bewoordingen heeft Juno mij mee weten te nemen in het energetisch werk. Hij spreekt over herkenbare thema's: we kennen allemaal wel het gevoel 'leeg' te zijn na een gesprek met een zeker persoon, terwijl er daarvoor nog niets aan de hand was. Hoe kan dit? Wat gebeurt er in de interactie, in de energetische uitwisseling?  

  Daarnaast spreken we over leven vanuit compassie (en waarom dat zo lastig kan zijn), vrijheid, het voelen en erkennen van emoties en schaduwzijden, bewustzijn en de 'zoeker' en de 'fixer'. 

  Ons gesprek heeft geresulteerd in een podcast die interessant is voor iedereen die geïnteresseerd is in persoonlijke groei, spiritualiteit, energiewerk of gewoon benieuwd is naar compassievol leven. 

  De contactgegevens van Juno Burger zijn terug te vinden in deze blog.


  ---

  This episode is sponsored by
  · Anchor: The easiest way to make a podcast. https://anchor.fm/app

  • 1 hr 1 min

Top Podcasts In Society & Culture