75 episodes

Filmhu - a magyar moziportál podcastje. A magyar filmszakma izgalmas alakjaival beszélgetünk.

Filmhu Podcast Filmhu

  • TV & Film

Filmhu - a magyar moziportál podcastje. A magyar filmszakma izgalmas alakjaival beszélgetünk.

  Stork Natasa és Szilágyi Fanni

  Stork Natasa és Szilágyi Fanni

  Miért imád kertészkedni Szilágyi Fanni? Miben segítik az állatok Stork Natasa színészi munkáját?  Az idei év egyik legjobb magyar filmje, a Veszélyes lehet a fagyi rendezője és főszereplője az ikerpár megformálásának nehézségeiről, a film elbűvölő apróságairól és egy végül elvetett harmadik felvonásról is mesélt nekünk. A fa szemszögéből játszódott le volna újból Adél és Éva története. A podcast végén a sokakat meghökkentő befejezést is kitárgyaljuk.

  • 1 hr 41 min
  DokuCast #1: Almási Tamás és Debre Zsuzsa

  DokuCast #1: Almási Tamás és Debre Zsuzsa

  A Filmhu és a MADOKE most induló podcast-sorozatában a meghívott vendégeink segítségével részről részre alámerülünk a magyar dokumentumfilm legizgalmasabb témáiban, kérdéseiben. Első adásunk vendégeit nem csak az egyetemi múlt, hanem egy kulcsfontosságú város, Ózd is összeköti: Almási Tamás a nyolc részes filmsorozatában, Debre Zsuzsa pedig egy humoros rövidfilmben választotta helyszínéül ezt a várost, filmjeikben más módokon, de egyaránt a kohó egykori munkásainak és munkásnőinek életére reagálnak. A két rendezővel Ózd múltjáról és jelenéről, és a filmek készítésének körülményeiről, hatásairól beszélgetünk.

  • 1 hr 50 min
  Filmgyár podcast #11: Fast Forward Program

  Filmgyár podcast #11: Fast Forward Program

  Mi pontosan egy intimitás-koordinátor feladata? Mikor lesz itthon is külön felelőse a stábtagok mentális egészségének vagy a környezettudatos forgatásnak? Tényleg olyan fontos, hogy egy pályakezdő megtanuljon jól pitchelni? A filmipar legszélesebb spektrumából merít a Fast Forward Program csapata, akik hiánypótló előadások és workshopok megszervezésével nem csak a szakmabelieket akarják megszólítani. Lányi Eszterrel és Deák Dániellel a korábbi évek tapasztalatairól és az előttünk álló bő félév programjairól beszélgettünk.

  • 1 hr 18 min
  Turai Balázs és Kreif Zsuzsanna

  Turai Balázs és Kreif Zsuzsanna

  A MOME animációs szakán ismerkedtek meg, és már karrierjük elején elkészíthették első saját sorozatukat, a Candide kalandjait, ami egy cenzúrabotránnyal került be a köztudatba. Turai Balázs nyáron Annecy-ban és Szarajevóban is fődíjat nyert önálló kisfilmjével, az Amokkal, Kreif Zsuzsannával közösen pedig első egész estés animációs filmjükön dolgoznak. 

  • 56 min
  Csoma Sándor

  Csoma Sándor

  Gyászról, hegymászásról, hitről és a lelki bezárkózást lekövető, folyamatosan szűkölő képarányról beszélgettünk a Magasságok és mélységek rendezőjével. A film tematikus gazdagsága számos izgalmas irányba elvitt minket: valóság és fikció nehezen kibogozható keveredése, hóbarlang-építés az Alpokban, és arról is mesélt, mit tettek azért, hogy ne traumatizálják a forgatás idején hét éves Nagy Enikőt. Csoma Sándor szenvedélyes utazó, a Himalája mellett három további tippet is adott, hová menjen, aki kalandra vágyik

  • 1 hr 26 min
  Tiszeker Dániel és Mészáros Máté

  Tiszeker Dániel és Mészáros Máté

  Aki a nyár, vagy egyenesen a nyolcvanas évek után nosztalgiázna, már ezen a héten megteheti a mozikban, ha megnézi az ősz legszínesebb magyar vígjátékát, a Nyugati nyaralást. A filmről Tiszeker Dániel rendezővel és a leleményes családfőt alakító Mészáros Mátéval beszélgettünk. Kiderült, hogy Mészáros milyen körülmények közt jelentkezett be először a főszerepre, hogy a színész milyen lelkiállapotban tud igazán vicces lenni magánemberként, de beszélgettünk az alkotókkal a Nyugati nyaralás történelmi kontextusáról és a nyolcvanas évek színpompás ábrázolásáról, a televíziós és filmes referenciáiról, illetve Pokorny Lia férfiideáljáról és Szőke Abigél átalakulásáról is.

  • 1 hr 24 min

Top Podcasts In TV & Film

Apple TV+
Dear Media
iHeartPodcasts
101 Studios & Paramount Network
iHeartPodcasts
Quentin Tarantino & Roger Avary, Stitcher

You Might Also Like