338 episodes

En podcast om film. Länk till samtliga plattformar: https://linktr.ee/Filmsmakarna

Filmsmakarna Podcast Filmsmakarna Podcast

  • TV & Film

En podcast om film. Länk till samtliga plattformar: https://linktr.ee/Filmsmakarna

  Russian Terminator (1989, Mats Helge Olsson, Magnus Cederblad)

  Russian Terminator (1989, Mats Helge Olsson, Magnus Cederblad)

  I veckans avsnitt fortsätter vi snacka Mats Helge och hans film "Russian Terminator" från 1989 (även känd under titeln "The Russian Ninja"). Det blir fantastiska one-liners och actionkoreografi på hög nivå! 
   
  Filmen finns att se i sin helhet på YouTube på denna länk för den intresserade: https://www.youtube.com/watch?v=r0SdGfxlb4A&t=1s 
   
  Russian Terminator (1989): "En terroristgrupp vill skapa kaos mellan öst och väst och kidnappar därför pojkvännen till en statstjänstemans dotter. Den f.d. FBI-agenten Mark Robinson kallas in, samtidigt som ryska KGB svarar med sitt motvapen mot terroristerna - en mystisk enmanspatrull känd som "The Russian Ninja"."
   
  #MatsHelgeOlsson #RussianTerminator #TheRussianNinja

  • 1 hr 10 min
  The Ninja Mission (1984, Mats Helge Olsson, Bo F. Munthe, Krzysztof Kolberger)

  The Ninja Mission (1984, Mats Helge Olsson, Bo F. Munthe, Krzysztof Kolberger)

  I veckans avsnitt pratar vi om poddens husgud i regissören Mats Helge Olsson som satte sverige på action-kartan med den svenska filmen The Ninja Mission från 1984. En film som blev en enorm succé världen över och spelade in 250 miljoner kronor! Den innehåller ninjor med kulsprutor, exploderande huvuden, eskimå-skämt, underbar dubbing och en episk svärdscen som fick biopubliken att ställa sig upp och applådera, det blir inte bättre än så! Det blir en genomgång av filmstudion i Lidköping där bland annat David Carradine spelade in filmer. Vi lovar även allmänt svammel i vanlig ordning och spånar fram en uppföljare till en viss Spielberg-rulle. Det och mycket, mycket mer bjuder vi på i avsnittet. 
  Länk till alla våra plattformar, följ oss gärna på Instagram: https://linktr.ee/Filmsmakarna 
  Handling: Den ryske kärnfysikern Karl Markov har uppfunnit en ny typ av kärnfusion som kan förändra maktbalansen i hela världen. Alla vill ha informationen från honom först och exklusivt. KGB lurar Markov att tro att han räddats till Sverige genom att kidnappa hans dotter och iscensätta ett räddningsförsök av honom. CIA i skepnad av ett antal ninjasbeger sig alla till fästningen i Ryssland där Markov och hans dotter är "gäster".
  #filmsmakarna #theninjamission #matshelge #matshelgeolsson #lidköping #johanfalk

  • 1 hr 28 min
  Shin Godzilla (2016)

  Shin Godzilla (2016)

  Vi fortsätter på Godzilla-spåret från förra veckan och kör på med en aningen nyare film i franchisen, nämligen "Shin Godzilla" från 2016!
  Utöver det får vi även ett provsmak, on air, av den mytomspunna "Moneybag Cola" från allas våran Sir Gene Simmons. Filmsmakarna har alltså fallit i ASMR-träsket! Hoppas det ska smaka lika väl för er som colan gjorde för oss!
   
  Shin Godzilla (2016): "Efter att i åratal ha livnärt sig på atomavfall dumpat till sjöss krälar ett reptilliknande monster upp ur havet för att tillintetgöra första bästa stad. Och detta är bara början! Snart muterar monstret och växer sig större och större, tills det mäter hiskeliga 120 meter över havet, varefter det sätter riktning mot miljonstaden Tokyo. Regeringen och militären gör allt i sin makt för att försöka stoppa vidundret. Men snart ska det visa sig att människan är ett ännu värre hot än något monster…"
   
  Våra plattformar samlade: http://linktr.ee/filmsmakarna
   
  #ShinGodzilla #GeneSimmons #MoneybagCola

  • 1 hr 4 min
  HarriHaffis Filmpaket Del 2 (MechaGodzilla x2, 1993 & 2002)

  HarriHaffis Filmpaket Del 2 (MechaGodzilla x2, 1993 & 2002)

  Likt Godzilla återvänder vi om och om igen för att terrorisera er! I det här avsnittet har vi kollat in inte bara en utan två av Godzilla-filmerna som vår lyssnare HarriHaffi skickade till oss!
  I båda filmerna får Japans mest kända monster tampas med MechaGodzilla, ett vapen skapat av människor i Godzillas avbild.
  Mycket nöje!
  Ni hittar HarriHaffi på Youtube och Instagram.
  Superlänk till alla plattformar: https://linktr.ee/Filmsmakarna

  • 1 hr 3 min
  HarriHaffis Filmpaket Del 1 (Batman vs TMNT, 2019)

  HarriHaffis Filmpaket Del 1 (Batman vs TMNT, 2019)

  HarriHaffi, en av våra underbara lyssnare, har skickat ett paket med filmer till oss! I vanlig ordning har det tagit väldigt länge från att vi mottog paketet tills dess att vi faktiskt spelade in ett avsnitt om det men nu är det äntligen här. I detta första avsnitt (av två) om filmpaketet har vi kollat på Batman vs TMNT. Som fans av både ninjor, djur och furry-kostymer med utility belt kändes det som ett självklart förstaval! 
  Ni kan följa HarriHaffi på Youtube och Twitter!
  Mycket nöje!

  • 41 min
  (IN)Aktuellt: Kent Resurrection

  (IN)Aktuellt: Kent Resurrection

  Vi är tillbaka för att snacka högst inaktuella "nyheter"!
  En förlorad poddmedlem återvänder, en aktad skådis har gått bort, Gene Simmons försöker tjäna mer pengar, Ozzy drar sig tillbaka och en av oss har jobbat på tivoli! Dessutom är avsnittet fullspäckat med humor av högst tveksam kvalitet!
  Mycket nöje!
  Superlänk till alla plattformar: https://filmsmakarna.wordpress.com/

  • 57 min

Top Podcasts In TV & Film

PodcastOne
Apple TV+
Lala Kent | Cumulus Podcast Network
HBO
CBS
Ben Mandelker & Ronnie Karam | Wondery

You Might Also Like

Filmosofi
Magnus Johansson & Erik Nyström
Ryderup & Thorsell
Jonas Strandberg
Fulkultur
Anton Magnusson