87 episodes

Private banking met persoonlijke aandacht. Gespecialiseerd in de toekomst sinds 1737.

Financiële Zaken Van Lanschot Kempen

  • Business

Private banking met persoonlijke aandacht. Gespecialiseerd in de toekomst sinds 1737.

  "Hogere belastingdruk voor vermogende particulier en directeur-grootaandeelhouder in 2024"

  "Hogere belastingdruk voor vermogende particulier en directeur-grootaandeelhouder in 2024"

  Ondanks demissionair kabinet komend jaar toch veel wijzigingen in fiscale wet- en regelgeving.

  Een fiscale vooruitblik op 2024. Want de vermogende particulier en directeur-grootaandeelhouder (DGA) staan het nodige te wachten als het gaat om vermogensrendementsheffing, huizenmarkt en vastgoed. Veel hangt af van het nieuwe kabinet.

  Bart Frohn, vermogensstructureerder bij het Kenniscentrum van Van Lanschot Kempen, vertelt wat er komend jaar concreet gaat veranderen en waarover de nieuwe regering nog besluiten moet nemen.
  Presentator is Maarten van der Pas.
   
   

  • 18 min
  “De toon voor vermogenden en DGA’s is gezet in verkiezingsprogramma’s”

  “De toon voor vermogenden en DGA’s is gezet in verkiezingsprogramma’s”

  Wat politieke partijen willen met vermogensbelasting, eigen en tweede woning, bedrijfsopvolging en MKB- en familiebedrijf.

  De Tweede Kamerverkiezingen op 22 november luiden een nieuw politiek tijdperk in. Bekende namen doen niet meer mee, er zijn een nieuwe partij en een lijstcombinatie. En er is een landelijk onbehagen dat veel grote, maatschappelijke problemen nu eindelijk eens door de regering moeten worden opgelost.
  Bestaanszekerheid, klimaat en duurzaamheid, wonen, migratie, kosten van levensonderhoud, gezondheidszorg en een betrouwbare overheid met een nieuwe bestuurscultuur zijn de leidende thema’s.
  Maar voor deze podcast hebben Bart Frohn, van het Van Lanschot Kempen Kenniscentrum, en redacteur Maarten van der Pas, de verkiezingsprogramma’s nagelezen op plannen en ideeën met impact op vermogenden en directeur-grootaandeelhouders.
  Zij bespreken thema’s als box 3 en vermogensbelasting, schenken en erven, de eigen woning en hypotheekrente-aftrek en het familiebedrijf. Onderwerpen die vaker terugkomen in hun podcasts. Én ze gaan in op een onderzoek van Van Lanschot Kempen, Nyenrode Business Universiteit en adviesbureau RSM naar wat eigenaren van familiebedrijven nou vinden van de verkiezingsprogramma’s.

  • 33 min
  'Vermogenden betalen de tegenvaller in box 3'

  'Vermogenden betalen de tegenvaller in box 3'

  Wat de kabinetsplannen betekenen voor uw vermogen. 

  Op Prinsjesdag presenteerde het kabinet wetsvoorstellen met de nodige impact voor vermogenden. Bart Frohn, vermogensstructureerder bij het Van Lanschot Kempen Kenniscentrum, gaat in deze podcast dieper in op nieuwe belastingtarieven, de eigen onderneming en bedrijfsopvolging, en erven en schenken. Ook geeft hij tips.
  Presentator is Maarten van der Pas.

  • 17 min
  Hoe de directeur-grootaandeelhouder kan anticiperen op fiscale wijzigingen

  Hoe de directeur-grootaandeelhouder kan anticiperen op fiscale wijzigingen

  Veel directeur-grootaandeelhouders of DGA’s vragen zich af wat hen fiscaal te wachten staat. Sinds de val van het kabinet op 7 juli is het op het gebied van belastingwetgeving erg stil. Er zijn enkele fiscale wetsvoorstellen aangenomen en die zullen worden uitgevoerd. Er stonden ook nog voorstellen in de steigers en die zullen worden gepresenteerd op Prinsjesdag. Maar er zijn ook conceptwetsvoorstellen en die lopen nu ongetwijfeld vertraging op, of ze halen het helemaal niet meer.

  Bart Frohn, vermogensstructureerder bij het Kenniscentrum van Van Lanschot Kempen, en presentator is Maarten van der Pas gaan dieper in op hoe de DGA ervoor staat als het om belastingen gaat. Welke wijzigingen staan hem/haar te wachten en hoe kan hij/zij daarop anticiperen. 
  Bart geeft tips over onder andere schuld en de eigen BV, lijfrentepremie storten en verdelen van beleggingen over box 1, 2 en 3.

  • 17 min
  “Een familiefonds draagt bij aan de financiële opvoeding van de kinderen”

  “Een familiefonds draagt bij aan de financiële opvoeding van de kinderen”

  Het familiefonds is populair. Het biedt ouders de mogelijkheid om samen met hun kinderen te beleggen. De kinderen kunnen alvast wennen aan het hebben van vermogen, inkomsten uit het fonds en de dynamiek van beleggen. Tegelijkertijd behouden de ouders de controle over het vermogen. Verder heeft de buitenwereld geen zicht op de omvang van het vermogen. 

  Bart Frohn, vermogensstructureerder bij het Van Lanschot Kempen Kenniscentrum, vertelt over het familiefonds. Hoe het kan worden ingezet, de fiscale voordelen en veranderingen bij een open familiefonds.
  Deze podcast over het familiefonds is de laatste in een kleine serie over het juiste doen voor uw vermogen, ook als u zelf niet meer in staat bent om financiële beslissingen te nemen. Luister ook naar onze podcasts over het aanstellen van een vertrouwenspersoon zoals een levensexecuteur of bewindvoerder en het voeren van een familiegesprek.

  • 9 min
  "Bespreek verwachtingen, wensen en zorgen bij overdragen van uw vermogen"

  "Bespreek verwachtingen, wensen en zorgen bij overdragen van uw vermogen"

  De impact van een familiegesprek wordt door ouders (en kinderen!) vaak onderschat.

  Het hebben van vermogen en het overdragen daarvan kunnen gevoelige onderwerpen zijn binnen een familie. Het naar elkaar uitspreken van verwachtingen, wensen, doelen en zorgen kan zeer verhelderend werken, dat wordt vaak onderschat. "Daarom willen wij onze relaties motiveren en inspireren om samen met de volgende generatie hierover in gesprek te gaan, in het familiegesprek", vertelt Anita Bakx-van der Voort, private banker bij Van Lanschot Kempen.
  In deze podcast vertelt Anita over wat er ter sprake komt in een familiegesprek, hoe opvattingen over vermogen en vermogend zijn tussen generaties kunnen verschillen en hoe kinderen kunnen wennen aan het beheren van een beleggingsportefeuille.
  Vermogensstructureerder Bart Frohn van het Van Lanschot Kempen Kenniscentrum noemt mogelijkheden om vermogen met behoud van zeggenschap over te dragen.  Bijvoorbeeld door onder bewind te schenken of door overdracht van participaties in een familiefonds.
  Uiteraard zijn er ook weer tips.
  Presentator is Maarten van der Pas.

  • 16 min

Top Podcasts In Business

Boston Consulting Group BCG
WaitWhat
Ramsey Network
Money News Network
DOAC
Dan Fleyshman

You Might Also Like

BlackRock
BNR Nieuwsradio
Rob Jansen
IEX
Het Financieele Dagblad
BNR Nieuwsradio