28 episodes

Games. Ένα θέμα. Ένας ειδικός. Ένας οικοδεσπότης. Κουβέντα που δεν μπορείτε να βρείτε αλλού. Ακούστε με εδώ, διαβάστε με στο 'Ορυχείο', enternity.gr

GameUp Ηλίας Παππάς

  • Leisure

Games. Ένα θέμα. Ένας ειδικός. Ένας οικοδεσπότης. Κουβέντα που δεν μπορείτε να βρείτε αλλού. Ακούστε με εδώ, διαβάστε με στο 'Ορυχείο', enternity.gr

  ΑΑΑ games: Το Χθες και το Σήμερα

  ΑΑΑ games: Το Χθες και το Σήμερα

  Χαίρετε Χαίρετε.


  Στο νέο επεισόδιο έχω καλεσμένο τον βετεράνο κριτικό και δημοσιογράφο Νίκο Παπακωνσταντίνου, με τη βοήθεια του οποίου αναλύω την ύπαρξη των ΑΑΑ στη βιομηχανία των videogames, από την εμφάνισή τους μέχρι σήμερα.


  Πιο συγκεκριμένα, χρησιμοποιούμε την κατηγορία των RPGs -μια κατηγορία που ιστορικά ήταν η πιο πιθανή να κυριαρχήσει στον τομέα των ΑΑΑ- για να εντοπίσουμε γιατί αυτό δεν έγινε και πώς μας οδήγησε έτσι στη σύγχρονη δημιουργία των action/action adventure/lite RPG που, πλέον, είναι σχεδόν η μοναδική που δικαιολογεί τα τεράστια κόστη ανάπτυξης.


  Να είστε όλοι καλά. 


   

  • 1 hr 36 min
  Gaming 101 και η βιομηχανία σήμερα

  Gaming 101 και η βιομηχανία σήμερα

  Χαίρετε Χαίρετε.


  Στο νέο επεισόδιο του GameUp έχω καλεσμένο έναν από τους διακεκριμένους δημοσιογράφους μας στη Φόρμουλα 1, τον Δημήτρη Μπίζα. Ο Δημήτρης δεν είναι ειδικός στα videogames αλλά μέσα από τις φρέσκες απορίες του για τη βιομηχανία σχηματίζω ένα μικρό χάρτη για τις γενιές τους, πόσο έχουν αλλάξει μέσα στα χρόνια, τα προβλήματά τους, τόσο σχεδιαστικά όσο και δημοσιογραφικά, καθώς και πώς μπορούμε να τα απολαύσουμε με έναν πιο υγιή τρόπο.


  Να είστε όλοι καλά.


  (συγνώμη για ορισμένα τεχνικά που ήταν απόρροια ελαττωματικής σύνδεσης).

  • 1 hr 29 min
  Το παρόν και το μέλλον της κριτικής

  Το παρόν και το μέλλον της κριτικής

  Χαίρετε Χαίρετε.


   


  Στο νέο επεισόδιο έχω καλεσμένο έναν από τους σημαντικότερους δημοσιογράφους στην Ελλάδα, τον Μάνο Βέζο, με πορεία που ξεκινάει από το GamePro και συνεχίζει μέχρι και την αρχισυνταξία του Enternity.gr, καλύπτοντας 18 χρόνια ενεργής παρουσίας.


   


  Μαζί του συζητάμε για την κατάσταση στην κριτική σήμερα, το νόημα των βαθολογιών και το πόσο ειλικρινής ή χρήσιμη είναι η απουσία τους, τον τρόπο γραφής και ανάλυσης που συναντάμε στις νέες γενιές των κριτικών, το πόσο δύσκολα κάνει την κριτική το κύμα των influencers αλλά και ποιο μπορεί να είναι το μέλλον της. Παράλληλα μιλάμε για τη στάση των εταιρειών και πώς έχουν αλλάξει τον τρόπο που διαφημίζονται και προωθούν τα προϊόντα τους, δημιουργώντας έτσι μεγάλα προβλήματα στην ελληνική -και όχι μόνο- αγορά.


   


  Να είστε όλοι καλά και μη ξεχάσετε να γίνετε συνδρομητές και να διαδώσετε το GameUp όσο και όπου μπορείτε.


   

  • 1 hr 31 min
  Ελληνική αγορά 2021: Ρεπορτάζ και ανάλυση για τις κονσόλες νέας γενιάς

  Ελληνική αγορά 2021: Ρεπορτάζ και ανάλυση για τις κονσόλες νέας γενιάς

  Χαίρετε χαίρετε.


  Στο νέο GameUp φιλοξενώ τον Παύλο Παπαπαύλου για μία πλέον καθιερωμένη κουβέντα με θέμα την ελληνική αγορά, τόσο γύρω από το software όσο και γύρω από το hardware. Ο Παύλος μας φέρνει ρεπορτάζ για τη διαθεσιμότητα των νέων μηχανημάτων, πότε θα έρθουν νέες παρτίδες στα καταστήματα αλλά και τη γενική αίσθηση από τη λιανική.


  Μαζί του συζητώ επίσης το θέμα των Scalpers του PS5 και την ως τώρα πορεία των τριών μεγάλων σε παγκόσμιο επίπεδο, κοιτώντας τόσο τις πωλήσεις όσο και τη στρατηγική τους. Τέλος, μιλάμε για την ακύρωση της Ε3 αλλά και τη σημασία που έχει ακόμα για τη βιομηχανία μας.


  Όπως πάντα, το GameUp σας φέρνει συζήτηση και ανάλυση για videogames που δεν μπορείτε να βρείτε αλλού, οπότε αν σας ικανοποιεί διαδώστε το και γίνετε συνδρομητές. Επίσης, για να προτείνετε θέματα , να κάνετε ερωτήσεις για να απαντηθούν στο podcast ή για όποιες παρατηρήσεις, μη διστάσετε να στείλετε mail στο oryheio.crunch@gmail.com


  Να είστε καλά και μη ξεχνάτε: μην επιλέγετε την ενημέρωσή σας από τα social media.

  • 56 min
  Virtual Cities: Το πρώτο βιβλίο παγκοσμίως για τις πόλεις στα videogames στο GameUp

  Virtual Cities: Το πρώτο βιβλίο παγκοσμίως για τις πόλεις στα videogames στο GameUp

  Χαίρετε χαίρετε.


  Στο νέο επεισόδιο του GameUp έχω έναν πραγματικά ξεχωριστό καλεσμένο, τον Κωνσταντίνο Δημόπουλο. Ο Κωνσταντίνος κυκλοφόρησε πριν λίγο καιρό το πρώτο βιβλίο παγκοσμίως που ασχολείται με την ανάλυση και ανάδειξη των πιο σημαντικών πόλεων στα videogames. Με εξαιρετική γραφή και εκπληκτικό art, o Κωνσταντίνος τιθασεύει την επιστήμη του σε ένα πραγματικά μοναδικό βιβλίο και μαζί κάνουμε μια «ιστορική» κουβέντα για την εξέλιξη και το σχεδιασμό των πόλεων και πώς έχουν αλλάξει μια για πάντα τον τρόπο που παίζουμε videogames.


  Όπως πάντα, στηρίξτε και διαδώστε το GameUp και το 'Ορυχείο' όπου και όπως μπορείτε, εφόσον βέβαια βρίσκετε το περιεχόμενό τους ικανοποιητικό.


  Τέλος, επισκεφτείτε το προσωπικό site του Κωνσταντίνου για ό,τι πληροφορίες θέλετε αλλά και για να βρείτε όλους τους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να παραγγείλετε το Virtual Cities.


  Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον σπόνσορά μας, Sky Telecom.

  • 1 hr 31 min
  O Έλληνας gamer και η καρδιά της αγοράς

  O Έλληνας gamer και η καρδιά της αγοράς

  Χαίρετε χαίρετε.


  Σε αυτό το επεισόδιο έχω καλεσμένο τον Δημήτρη Ρέντζιο, μία από τις καλύτερες πένες που έχουμε στην κριτική, πρώην συνεργάτη του Authority.gr και νυν του Enternity.gr.


  Ο Δημήτρης είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για να εξερευνήσει μαζί μου τον Έλληνα και την Ελληνίδα gamer από τη μεριά του καταναλωτή, καθώς και την ελληνική αγορά εκ των έσω, αφού έχει άμεση και πολύχρονη επαφή με τη λιανική πώληση και με το πώς λειτουργούν οι μεγάλες αλυσίδες.


  Παράλληλα, μαζί του παρουσιάζω οικονομικά στοιχεία και τάσεις της ελληνικής αγοράς, με νούμερα που μας φέρνει από την...πηγή.


  Τέλος, συζητάω μαζί του για τον gamer της επαρχίας, τη μακρινή εκείνη πρώτη εποχή των videogames στην Ελλάδα, προσπαθώντας να βρούμε ομοιότητες και διαφορές με τον gamer των μεγάλων κέντρων.


  Πριν κλείσω, θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους έχουν στηρίξει μέχρι σήμερα το podcast, καθώς φιγουράρει πλέον στις κορυφαίες θέσεις σύμφωνα με το Chartable για την Ελλάδα, δίχως μάλιστα να χρησιμοποιεί το YouTube ή να είναι εβδομαδιαίο ή ειδησεογραφικό.


  Να είστε όλοι καλά.


  Ένα μεγάλο ευχαριστώ φυσικά και στον σπόνσορά μας, Skytelecom.gr

  • 1 hr 43 min

Top Podcasts In Leisure

You Might Also Like