50 episodis

Receptes, restaurants, tendències als fogons i tot allò que la paraula "gastronomia" pot encabir, en un sol podcast

Gastronomi‪a‬ Catalunya Ràdio

  • Menjar

Receptes, restaurants, tendències als fogons i tot allò que la paraula "gastronomia" pot encabir, en un sol podcast

  Un vi car et resultarà més bo, sempre que sàpigues que és car!

  Un vi car et resultarà més bo, sempre que sàpigues que és car!

  Ferran Centelles és un dels millors sommeliers del nostre país. Si li haguéssim de posar un afegitó al seu nom diríem que és "el sommelier del Bulli", on va treballar del 2000 al 2011. El mateix Ferran Adrià ha dit d'ell que és una de les "figures més interessants del món del vi a nivell mundial". Ara mateix treballa en el macroprojecte que és l'enciclopèdia del "Sapiens del vi", de la Bullipedia. I acaba de publicar un llibre consultori que vol resoldre dubtes titulat "Las 100,75 preguntas que siempre quiso hacer sobre el vino", publicat per Libros de Vanguardia. Amb la nostra sommelier Clara Antúnez, seguirem reflexionant al voltant de la figura del sommelier. També ens visita Jordi Luque, el nostre gourmet rodamons, amb qui no deixem la vinya, ja que marida filosofia amb vins naturals. I amb Philippe Regol tastem el nou "donut" que el xef madrileny Daviz Muñoz ha dissenyat per a Panrico. Serà "Nyap o Top?"

  • 56 min
  Què ha passat amb el consum de vi a Catalunya durant la pandèmia?

  Què ha passat amb el consum de vi a Catalunya durant la pandèmia?

  Un estudi encarregat pel clúster Innovi ha conclòs que hi ha hagut un augment significatiu del consum de vi a casa a Catalunya, amb un increment del 28%, durant la pandèmia. Les dades denoten un creixement del 13% en el consum del vi elaborat a Catalunya, enfront a increments més modestos d'entorn al 5% del vins d'altres zones. D'aquest interessant tema en parlem en el nou "Tast Vertical". Ho fem amb el director-gerent d'Innovi, Eloi Montcada Elias, i amb Ton Lladó, de Vins Noé de Sant Cugat del Vallès. També comptem amb una parella destacada del món del vi català: Josep Maria Pujol-Busquets i la seva filla Mireia, dels cellers Alta Alella i de les Aus. El programa es completa amb les perdius, pernils, oli, vi i escumosos del celler Costers del Sió i amb els vins de la DO Catalunya del celler L'Olivera.

  • 56 min
  Terra d'Escudella i Via Veneto, dues propostes ben diferents de cuina catalana

  Terra d'Escudella i Via Veneto, dues propostes ben diferents de cuina catalana

  Pau Arenós ens porta dues propostes gastronòmiques de cuina catalana que representen dos models, dos preus i dues maneres diferents de ser i estar. Un és un restaurant de dies excepcionals i l'altre, un restaurant de cada dia. Parlem del Via Veneto de Barcelona i del Terra d'Escudella, a Premià.

  • 15 min
  El miracle que cada dia hi hagi menjar per a tothom en una ciutat

  El miracle que cada dia hi hagi menjar per a tothom en una ciutat

  No t'has preguntat mai com arriba el menjar a les grans ciutats. Els tomàquets, les pomes, els peixos, les carns o les conserves arriben cada dia a les botigues per alimentar els afamats habitants d'una ciutat. Doncs això és el que explica l'arquitecta i urbanista britànica Carolyn Steel al seu llibre "Ciudades hambrientas". Aquesta és una de les recomanacions del nostre llibreter caníbal, Nacho Borraz. De ciutats i de menjar també ens parla el dissenyador Oscar Guayabero, que ens ensenya totes les opcions que tenim per fer-nos un hort urbà, ja sigui en una gran terrassa, un petit balcó o fins i tot a dins de casa. I amb el crític gastronòmic Philippe Regol reflexionem sobre com sobreviuen bars i restaurants amb les restriccions per la Covid. També ens descobrirà alguns petits restaurants que destaquen en temps de pandèmia per fer les coses molt i molt bé.

  • 1 hores 3 min
  És sa, fer dejuni?

  És sa, fer dejuni?

  Avui amb el Pep Nogué i la dietista i nutricionista Carla Zaplana parlem del dejuni. Exactament, què vol dir fer-ne? Què hem de tenir en compte? Quan va bé que en fem?

  • 17 min
  El vi a l'antiguitat

  El vi a l'antiguitat

  Explorem com era i com es bevia el vi a l'antiguitat. Ho fem amb Sergi Grau, doctor en Filologia Clàssica per la Universitat de Barcelona; amb Xavier Fornos, director del Vinseum, Museu de les Cultures del Vi de Catalunya de Vilafranca del Penedès, i amb Fredi Bassal, que regenta la botiga i barra de vins Vinus & Brindis del carrer Calaf de Barcelona. També coneixerem els projectes de Judit Sogas del Club de Vins amb Origen i de Vins Família Ferrer, amb Judit Llop (DO Catalunya).

  • 1 hores 8 min

Top de podcasts a Menjar

Els usuaris també s’han subscrit a

Més de: Catalunya Ràdio