28 episodes

Een podcast met en over gave wijven van alle leeftijden, met aandacht voor inhoud en oppervlakte. Inspirerend, grappig en interessant!

Gave wijven podcast Susannah Herman

  • Self-Improvement

Een podcast met en over gave wijven van alle leeftijden, met aandacht voor inhoud en oppervlakte. Inspirerend, grappig en interessant!

  Gave Wijven Podcast - Gaafheid met Susannah 2.3 (Gaver dan corona)

  Gave Wijven Podcast - Gaafheid met Susannah 2.3 (Gaver dan corona)

  Voor deze aflevering is geen gastin uitgenodigd, maar Susannah geeft haar tips voor boek, beeld, geluid en algeheel inspirerende vrouwen, met aan het eind nog een paar shoot-outs naar gave wijven die haar leven onlangs nog een beetje beter hebben gemaakt.

  Het boek 'Dear Edward'  van Ann Napolitano is te koop bij de grote online boekhandels en de kleine boekhandel bij jou om de hoek die zijn stinkende best doet om te overleven. Datzelfde geldt voor 'Dingen anders doen' van Lianne Keemink; 'Dingen anders doen als je niet naar buiten mag' kun je gratis downloaden op haar website. 

  M en Op1 zijn doordeweeks elke dag op televisie, op NPO1, en zolang corona in ons leven is, kunnen we ook in het weekend Op1 kijken. Carrie ten Napel kun je op dinsdag zijn, Welmoed Sytsma op donderdag, Sophie Hilbrand op vrijdag en Fidan Ekiz op zondag. En mocht je een van deze dames of Margriet van der Linden zijn: bel me!

  De dames die ik noem uit mijn 101 liedjes playlist zijn: Hole, The Bangles, Catatonia, Björk, Garbage, Claudia de Breij, Sophie Ellis Bextor, Lana del Rey, Taylor Swift, Joan Osborne, Nena, Sam Browne, de Spice Girls en Blondie, en dan moet ik misschien nog iets van Rihanna, Beyoncé, Amy Winehouse, Madonna, Sleeper en Kim Wilde. Uiteindelijk zal de lijst op mijn blog verschijnen. 

  Kira Stokes is heel actief op Instagram als @kirastokesfit. Haar website is www.kirastokes.com, en meer informatie over haar app kun je hier vinden. 

  Dansblok heeft natuurlijk Instagram (@dansblok) en een website: www.dansblok.com. Live zijn ze natuurlijk beter. Eva Schreuder is op Instagram actief als @evaschreuder_jewelry en haar website is www.evaschreuder.nl.

  De foto bij deze aflevering is oud (uit 2015), maar ik vind hem te leuk om niet te gebruiken. Hij is gemaakt door Hans van Egdom.

  • 18 min
  Gave Wijven Podcast - Ameline Ansu

  Gave Wijven Podcast - Ameline Ansu

  In deze aflevering van de Gave Wijven Podcast vertelt Ameline Ansu, schrijfster van 'Van harte gecondoleerd - het boek over rouw zonder zwart randje', over haar carrière, activiteiten, nevenactiviteiten, voorkeuren, adviezen en handtas. Ze vertelt over hoe het is om roots in Drenthe en Sierra Leone te hebben, wat je allemaal meemaakt als je beide ouders op jonge leeftijd verliest, waarom het belangrijk is dat vrouwen goed gaan onderhandelen over hun salaris en haar droom om burgemeester te worden. Als tips heeft Ameline voor ons: de boeken 'F*ck die onzekerheid' van Vreneli Stadelmaier en 'Er is een speciale plek in de hel voor vrouwen die elkaar niet helpen' van Lize Marklund en Lotta Snickare, op Netflix 'Gavin and Stacey' en als muziek Vivaldi, The Roots en het North Sea Jazz festival.  Je kan Ameline op LinkedIn vinden en op Instagram als @ameline.ansu; haar website is www.ameline-ansu.nl. De foto van Ameline is gemaakt door Bente Maria Hilkens.

  • 42 min
  Gave Wijven Podcast - Anna Knobbout

  Gave Wijven Podcast - Anna Knobbout

  In deze aflevering van de Gave Wijven Podcast vertelt Anna Knobbout, schrijver, student rechten en muzikant over haar studie, carrière, activiteiten, nevenactiviteiten, voorkeuren, adviezen en handtas. Ze vertelt over hoe het is om in een band te spelen, haar droom om bij de meldkamer te werken, hoe ze een dichtbundel schreef over haar depressie en de waarde van positief roddelen. Als tips heeft Anna voor ons: het boek 'Little Spy Eye' van haarzelf, de serie 'Killing Eve' en muziek van Soccermommy. De band waar Anna in speelt heet The Incident; begin augustus is er muziek beschikbaar op Spotify. Je kan Anna als @asknobbout en @littlespy_eye op Instagram vinden.

  • 31 min
  Gave Wijven Podcast - Leidse 50

  Gave Wijven Podcast - Leidse 50

  Deze aflevering van de Gave Wijven Podcast is opgenomen op 8 maart, inderdaad, Internationale Vrouwendag, op de presentatie van de Leidse 50, een lijst van 50 vrouwen die het afgelopen jaar het verschil maakten in Leiden. Tot mijn eigen grote trots sta ik zelf ook op de lijst, in de categorie 'overig', waarbij deze podcast een van de redenen was voor mijn nominatie!. 

  Tijdens de borrel na de presentatie sprak ik kort met Hiske Faber, Gertru Diender, Ariëla Netiv, Gebke van Gaal, Joanne van der Leun, Nathalie Lecina en Fransje Barnard, en wat uitgebreider met Kirsten Zitman, de ambassadeur van de Leidse 50. 

  Er komen een boel tips van allerlei aard voorbij, zoals het kookboek 'Sijtje op recept', 'Nobody's Wife' van Anouk en de documentaire for Sama. De belangrijkste tip komt van Fransje: 'Kijk om je heen en zie wat voor mens er naast je staat.' Laten we ons die vooral ter harte nemen!

  De foto is gemaakt door de onvolprezen Emile van Aelst, ook wel bekend als de Leidse Glibber. 

  • 35 min
  Gave Wijven Podcast - Feminist Evolution Leiden

  Gave Wijven Podcast - Feminist Evolution Leiden

  Deze aflevering van de Gave Wijven Podcast is opgenomen op het 'Mind the gap' event, ter gelegenheid van de eerste verjaardag van Feminist Evolution Leiden. Tijdens de pauzes van het prachtige programma sprak ik kort met Mojdeh Feili, Ingeborg van der Ven, Lisanne van 't Riet en Paula Breuning, en wat uitgebreider met Rosanne Schot, de bazin van FEL. Hou rekening met gezellige cafégeluiden op de achtergrond!

  Mojdeh is als @mosh212 te vinden op Instagram en Twitter. Haar boekentip is 'Woman on the edge of time' van Marge Piercy.

  Ingeborg heeft een eigen site, www.ingeborgvanderven.nl, op Instagram is ze @ingeborgven en op Twitter @ingeborgvanderv. Ze spreekt enthousiast over 'Inferior' en 'Superior' van Angela Saini.

  Lisanne is op Instagram te vinden als @lisanne.mariette en op Twitter als @LisanneMariette. Haar boekentip is 'Becoming' van Michelle Obama.

  Paula  kun je alleen live spreken, want ze doet niet aan sociale media. Best verfrissend. De website die ze ons adviseert is www.socialevraagstukken.nl.

  Rosanne is @bouqiniste op Twitter en @rosanneschot op Instagram. Haar filmtip is Hidden Figures, en haar boekentip is ''t Hooge Nest' van Roxane van Iperen.

  Voor meer informatie over FEL: www.feleiden.nl. Meld je vooral aan voor de nieuwsbrief, die is prachtig!

  • 25 min
  Gave Wijven Podcast - Inge de Fluiter

  Gave Wijven Podcast - Inge de Fluiter

  In deze aflevering van de Gave Wijven Podcast vertelt Inge de Fluiter, schetstolk, schetscoach en eigenaar van de Schetswinkel in Leiden over haar carrière, activiteiten, nevenactiviteiten, voorkeuren, adviezen en handtas. Ze vertelt over hoe het is om als Brabander in Leiden te zijn terechtgekomen, haar droom om een winkel te hebben, hoe ze na 1 jaar bouwkunde studeren bij de studentendecaan terecht kwam en een heel andere route koos, en waarom we moeten stoppen met proberen en iets gaan doen. Als tips heeft Inge voor ons: het boek 'Draw To Win' van Dan Roam, op YouTube 'Draw Your Future' van Patti Dobrowolski, het boek 'Een Klein Leven' van Hanya Yanagihara, het hoorcollege 'Acht filosofische miniaturen' en de Spotify playlist 'Kungs'. Je kan Inge op LinkedIn vinden; ze is @schetswinkel op Instagram en Pinterest.

  • 44 min

Top Podcasts In Self-Improvement

Listeners Also Subscribed To