21 episodes

Een podcast met en over gave wijven van alle leeftijden, met aandacht voor inhoud en oppervlakte. Inspirerend, grappig en interessant!

Gave wijven podcast Susannah Herman

  • Self-Improvement

Een podcast met en over gave wijven van alle leeftijden, met aandacht voor inhoud en oppervlakte. Inspirerend, grappig en interessant!

  Gave Wijven Podcast - Heidi Olijerhoek

  Gave Wijven Podcast - Heidi Olijerhoek

  In deze aflevering van de Gave Wijven Podcast vertelt Heidi Olijerhoek, eigenaar en oprichter van Babassu, over haar carrière, activiteiten, nevenactiviteiten, voorkeuren, adviezen en handtas. Ze vertelt over hoe ze in 1998 een klein bedrijf in Leiden opstartte en er vervolgens voor gezorgd heeft dat ze nu 5 vestigingen en een goedlopende webshop heeft, dat het belangrijk is dat je als ondernemer niet te snel moet willen groeien, wat het belang ervan is dat je goed in je vel steekt en waarom het soms fijn is om naar keiharde gitaarmuziek te luisteren. Als tips heeft Heidi voor ons: de boeken van Niccolò Ammaniti, de serie 'Black Mirror', de films 'Jagten', 'Festen' en 'Crouching Tiger, Hidden Dragon', de muziek van Metallica, Jimi Hendrix, Rage Against The Machine, Cat Power, Eric Satie, en 'Psyence Fiction' van Unkle. Je kan Heidi op LinkedIn vinden; de website van Babassu is www.babassu.nl. 

  • 38 min
  Gave Wijven Podcast - Meta Knol

  Gave Wijven Podcast - Meta Knol

  In deze aflevering van de Gave Wijven Podcast vertelt Meta Knol, directeur van Museum de Lakenhal, over haar carrière, activiteiten, nevenactiviteiten, voorkeuren, adviezen en handtas. Ze vertelt over hoe het was om het hele veranderingsproces dat de Lakenhal heeft meegemaakt te begeleiden, hoe het is om een leven op hakken en een leven op laarzen te hebben en waarom we af moeten van onze groeiverslaving. Als tips heeft Meta voor ons: de tentoonstelling over Artemisia Gentileschi (hopelijk snel weer te bezoeken in de National Gallery in Londen), het oeuvre van Steve McQueen, Museum Insel Hombroich in het Ruhrgebied, en 'Try' van Bugge Wesseltoft en Sidsel Endressen. Je kan Meta op Twitter vinden als  @KnolMeta en ze is op LinkedIn. De foto van Meta is van Rob Overmeer.

  • 41 min
  Gaafheid met Susannah 2.1

  Gaafheid met Susannah 2.1

  Voor deze aflevering is geen gastin uitgenodigd, maar Susannah geeft haar tips voor boek, beeld, geluid en algeheel inspirerende vrouwen, met aan het eind nog een paar shoot-outs naar gave wijven die haar leven onlangs nog een beetje beter hebben gemaakt.

  Het boek 'Thrive: The Third Metric to Redifining Success and Creating a Life of Well-being, Wisdom and Wonder'  van Ariana Huffington is te koop bij de grote online boekhandels en de kleine boekhandel bij jou om de hoek die zijn stinkende best doet om te overleven.

  Bombshell draait op het moment in geen enkele bioscoop in Nederland (want alle bioscopen zijn dicht, maar daarvoor draaide hij ook niet meer), dus het wordt even wachten tot hij online beschikbaar komt. Maar geduld is een schone zaak, dus dat scheelt.

  Rihanna is op Instagram @badgalriri. De foto's van Rihanna met een glas wijn in haar hand kun je hier zien.

  Sarah Knight is op Instagram te vinden als @mcsnugz, en ook haar boeken zijn overal te koop. Ik zou beginnen met 'The Life Changing Magic of Not Giving a F*ck' en 'Het You Shi*t Together', als je daarna zin hebt in meer zijn er nog 4 of 5 boeken.

  Cora Kemperman als bedrijf is inmiddels dicht. Op de sample sale heb ik Cora Zelf ontmoet, en het was prachtig. Het Instagram-account @corakemperman is nog actief, maar ik weet niet hoe lang nog. Ik heb in elk geval een voorraad ingeslagen die mij tot mijn pensioen aangekleed gaat houden.

  • 18 min
  Gave Wijven Podcast - Gemma Lago

  Gave Wijven Podcast - Gemma Lago

  In deze aflevering van de Gave Wijven Podcast vertelt Gemma Lago, die een bureau voor coaching en communicatie heeft, over haar carrière, activiteiten, nevenactiviteiten, voorkeuren, adviezen en handtas. Ze vertelt over hoe het was om als voorzitter van Groen Links Leiden de groei van kleine oppositiepartij naar grote collegepartij mee te maken, hoe ze haar eigen bedrijf heeft opgestart, het belang van vragen stellen en waarom je prima kinderen en een LAT-relatie met elkaar kan combineren. Als tips heeft Gemma voor ons: 'Frozen 2', de boeken 'Scanners' en 'Refuse to Choose' van Barbara Sher, 'Lean In' van Sheryl Sandberg en 'Het monogame drama' van Simone van Saarloso, en de muziek van Miles Davis, Philip Glass, Arvo Pårt en Heather Nova. Gemma's bedrijf is te vinden op www.lagocoaching.nl en ze is op LinkedIn: www.linkedin.com/in/glago/.

  • 50 min
  Gave Wijven Podcast - Elise van Zeeland

  Gave Wijven Podcast - Elise van Zeeland

  In de eerste aflevering van het tweede seizoen van de Gave Wijven Podcast vertelt Elise van Zeeland, Government Relations Advisor New Energies bij Shell, voorzitter van het Els Borst Netwerk en mede-oprichter van écrassée, over haar carrière, activiteiten, nevenactiviteiten, voorkeuren, adviezen en handtas. Ze vertelt over hoe het was om politiek adviseur van maar liefst 2 fractievoorzitters te zijn geweest, waarom ze een overstap maakte naar Shell, en het belang van netwerken voor vrouwen. Als tips heeft Elise voor ons: de documentaire 'Inside Bill's Brain' (op Netflix te zien), 'The Moment of Lift' van Melinda Gates, zowel 'Lean In' als 'Option B' van Sheryl Sandberg en 'Simone de Beauvoir - een leven' van Kate Kirkpatrick, en het volledige oeuvre van Céline Dion. Je kan Elise op Twitter vinden als  @ElisevanZeeland  en ze is op LinkedIn: www.linkedin.com/in/elisevanzeeland.

  • 30 min
  Gave Wijven Podcast - de laatste gaafheid met Susannah van seizoen 1

  Gave Wijven Podcast - de laatste gaafheid met Susannah van seizoen 1

  Voor deze aflevering is geen gastin uitgenodigd, maar Susannah geeft haar tips voor boek, beeld, geluid en algeheel inspirerende vrouwen, met aan het eind nog een paar shoot-outs naar gave wijven die haar leven onlangs nog een beetje beter hebben gemaakt. Het boek 'VOX' van Christina Dalcher is te koop bij de grote online boekhandels en de kleine boekhandel bij jou om de hoek die zijn stinkende best doet om te overleven. 'Britanny runs a marathon' kun je zien op Amazon Prime als je daar een abonnement op hebt, in een bioscoop als die een gave programmeur heeft of eventueel door te zoeken in de donkere krochten van het internet, maar daar weet ik verder niks van. Tanya Tucker is veelvuldig te vinden op Spotify en in je platenzaak. Iskra Lawrence is op Instagram te vinden als @iskra, en daar vind je ook linkjes naar haar andere activiteiten; Ashley Graham is op Instagram @ashleygraham en haar podcast heet Pretty Big Deal. Ik noem ook Kira Stokes (@kirastokesfit); zij heeft ook een heel fijne app, die heet 'Kira Stokes' met als byline 'Get stoked on the go' en met 'stoked' wordt kennelijk bedoeld 'pijn aan je kont', maar het zijn fijne oefeningen. De verschillende vrouwen die in deze podcast hebben opgetreden kun je vinden in, je raadt het al, deze podcast - en by de shownotes van hun afleveringen staan ook hun gegevens. Tot het volgende seizoen!

  • 14 min

Top Podcasts In Self-Improvement

Listeners Also Subscribed To