8 episodes

Gentofte Bibliotekernes podcast.

Gentofte Bibliotekerne Gentofte Bibliotekerne

  • Books

Gentofte Bibliotekernes podcast.

  Erik Skyum-Nielsen om litteratur der smitter

  Erik Skyum-Nielsen om litteratur der smitter

  VIRUS I TIDEN. Lektor og mag.art. i nordisk litteratur ved Københavns Universitet, Erik Skyum-Nielsen, sætter litterært fokus på epidemier i almindelighed og pest i særdeleshed – fra Boccaccios ”Dekameron” til Hanne-Vibeke Holsts ”Som pesten” og bl.a. Albert Camus og Ib Michael derimellem. Arrangementet er en del af Virus i tiden, en arrangementsrække på Gentofte Bibliotekerne, der sætter spot på pandemier i videnskab, litteratur og historie.

  • 1 hr
  Judy Gammelgaard om kærlighedens og begærets veje

  Judy Gammelgaard om kærlighedens og begærets veje

  Judy Gammelgaard, der er dr. phil., lektor emeritus og psykoanalytiker, fortæller om kærlighedens og begærets to veje, som de er skildret i Marcel Prousts roman "På sporet af den tabte tid".

  • 1 hr 31 min
  Andreas Hoff om pandemi og psykisk helbred

  Andreas Hoff om pandemi og psykisk helbred

  VIRUS I TIDEN. Andreas Hoff, der er speciallæge i psykiatri, komiker og ph.d.-studerende, forsker i behandling af stress, angst og depression ved Psykiatrisk Center København. Han fortæller om sammenhængen mellem pandemi og psykisk helbred og hvordan man passer på sig selv under en epidemi. Arrangementet er en del af Virus i tiden, en arrangementsrække på Gentofte Bibliotekerne, der sætter spot på pandemier i videnskab, litteratur og historie.

  • 58 min
  Allan Randrup Thomsen om coronavirus

  Allan Randrup Thomsen om coronavirus

  VIRUS I TIDEN. Virolog Allan Randrup Thomsen fortæller her, hvad coronavirus går ud på. Randrup Thomsen er professor i eksperimentel virologi ved Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet og en af de mest citerede forskere i danske medier siden coronakrisen tog fat i Danmark. Arrangementet er en del af Virus i tiden, en arrangementsrække på Gentofte Bibliotekerne, der sætter spot på pandemier i videnskab, litteratur og historie.

  • 51 min
  Hanne-Vibeke Holst om romanen "Som pesten"

  Hanne-Vibeke Holst om romanen "Som pesten"

  VIRUS I TIDEN. Forfatter Hanne-Vibeke Holst fortæller om sin roman "Som pesten", der med sin beskrivelse af en verden raseret af pandemi, kan ses som en uhyggeligt præcis forudsigelse af den nuværende coronakrise. Holst interviewes af litteraturkritiker Klaus Rothstein. Arrangementet er en del af Virus i tiden, en arrangementsrække på Gentofte Bibliotekerne, der sætter spot på pandemier i videnskab, litteratur og historie.

  • 59 min
  Jeanette Varberg om de store epidemier

  Jeanette Varberg om de store epidemier

  VIRUS I TIDEN. Arkæolog og museumsinspektør Jeanette Varberg fortæller om de store epidemier, der har præget og forandret verdenshistorien fra stenalderen til covid-19, med udgangspunkt i sin aktuelle bog ”Den fjerde rytter”. Arrangementet er en del af Virus i tiden, en arrangementsrække på Gentofte Bibliotekerne, der sætter spot på pandemier i videnskab, litteratur og historie.

  • 57 min

Top Podcasts In Books