17 episodes

De GPUpdate Podcast brengt fans van de Formule 1 het laatste nieuws rechtstreeks uit de paddock. Journalisten van het gerenommeerde Motorsport.com geven exclusief inzicht in de gang van zaken in de paddock, analyseren de belangrijkste thema’s en bespreken het laatste nieuws uit de koningsklasse van de autosport. Alle artikelen die in de podcast besproken worden zijn terug te vinden op nl.motorsport.com.

GPUpdate Podcast Motorsport Network

  • Sports

De GPUpdate Podcast brengt fans van de Formule 1 het laatste nieuws rechtstreeks uit de paddock. Journalisten van het gerenommeerde Motorsport.com geven exclusief inzicht in de gang van zaken in de paddock, analyseren de belangrijkste thema’s en bespreken het laatste nieuws uit de koningsklasse van de autosport. Alle artikelen die in de podcast besproken worden zijn terug te vinden op nl.motorsport.com.

  Horrorcrash Grosjean leek iets uit een lang vervlogen Formule 1-verleden - #17

  Horrorcrash Grosjean leek iets uit een lang vervlogen Formule 1-verleden - #17

  Het gruwelijke ongeluk van Romain Grosjean zondag vlak na de start van de Grand Prix van Bahrein toonde maar weer eens aan hoe gevaarlijk autosport kan zijn. De Franse Haas F1-coureur liep wonderwel met slechts lichte verwondingen weg bij een 'freak accident' dat in het verleden zeker levens had geëist, zo oordeelt het panel van de GPUpdate Podcast van Motorsport.com, onder leiding van presentator Erwin Jaeggi.

  De gedachten bij het panel gingen terug naar de pitbrand van Jos Verstappen in 1994, de zware klapper van Gerhard Berger op Imola in 1989 en de ongelukken van François Cevert en Helmuth Koinigg, die in 1973 en 1974 hun levens verloren in de vangrails van Watkins Glen.

  Uiteraard wordt ook de race zelf besproken. Was de tactiek van Red Bull inderdaad de verkeerde, zoals Max Verstappen na afloop betoogde? Heeft McLaren nu definitief de beste papieren voor de derde plaats in het constructeurskampioenschap in hanen? Wat vonden we van het podium van Alexander Albon? En we beantwoorden de lezersvraag van deze week, waarmee meteen de eerste winnaar van het McLaren-pakket, dat beschikbaar is gesteld door onze partner Motorsport Tickets, bekend is.

  • 46 min
  IndyCar-special: Rinus VeeKay exclusief over debuutjaar, Indy 500 en F1 - #16

  IndyCar-special: Rinus VeeKay exclusief over debuutjaar, Indy 500 en F1 - #16

  Rinus van Kalmthout heeft de Nederlandse driekleur als eerste coureur in elf jaren weer verdedigd in de IndyCar Series. De jongeling uit Hoofddorp slaagde er in 2020 met een pole-position, zijn eerste podium en bovenal de rookietitel best aardig in. Maar hoe kijkt hijzelf terug op een bewogen jaar?
  Deze speciale aflevering van de GPUpdate Podcast staat volledig in het teken van Rinus VeeKay, zoals hij in de Verenigde Staten door het leven gaat. In gesprek met Motorsport.com-journalist Ronald Vording blikt hij terug op alle hoogte- en dieptepunten van het voorbije IndyCar-seizoen. Hoe valt de valse start in Texas te verklaren en wat was er mogelijk tijdens zijn Indy 500? Daarnaast legt Rinus uit waarom hij ondanks interesse van topteams bij Ed Carpenter Racing blijft en waarom hij het niveau in F1 aan zou kunnen.
  Vergeet je vooral niet te abonneren op de podcast zodat je in de toekomst nooit meer een aflevering hoeft te missen. De GPUpdate Podcast is beschikbaar in alle bekende podcastapps.

  • 25 min
  Hamilton liet in de GP van Turkije zien waarom hij de allerbeste is - #15

  Hamilton liet in de GP van Turkije zien waarom hij de allerbeste is - #15

  Met een fabelachtige wedstrijd heeft Mercedes-coureur Lewis Hamilton niet alleen zijn zevende wereldtitel binnengehaald, hij toonde bovendien aan waarom hij tot de beste coureurs uit de historie van de Formule 1 behoort. De Brit dicteerde vanuit geslagen positie op Istanbul Park. We bespreken het na in de GPUpdate Podcast.

  Veel hoefde Hamilton niet te doen om zijn wereldtitel veilig te stellen, teamgenoot Valtteri Bottas werkte een bijna beschamende wedstrijd af op het Turkse asfalt. Desondanks maakte Hamilton zijn punt door na een matige kwalificatie helemaal naar voren te rijden en uiteindelijk met een grote voorsprong te winnen. Hij deed dat op versleten intermediates, die meer grip gaven dan slicks. Hamilton kreeg de afgelopen jaren vaak het verwijt dat hij vanwege zijn goede auto zo sterk was, maar nu liet hij zien dat de omgang met de banden en het aanpassen op de omstandigheden ook tot zijn sterke punten behoren.

  Het vaste panel van Motorsport.com bespreekt de Turkse GP onder de bezielende leiding van presentator Erwin Jaeggi. Het gaat niet alleen over de zevende wereldtitel van Hamilton, maar ook over de prestaties van Max Verstappen. Na een goede kwalificatie waarin hij tweede werd, wist hij de race niet tot een goed eind te brengen. Zelf was dit volgens Verstappen te wijten aan de afstelling en een probleem met de voorvleugel, maar was Verstappen zelf niet veel te enthousiast toen hij Sergio Perez in wilde halen?

  Ook bespreken we Racing Point nog dat een opvallend weekend kende met de prestaties van Lance Stroll en Perez. Is Stroll van zijn ‘rijkeluis-stigma’ af en heeft Perez zichzelf op de kaart gezet met een knappe tweede plaats in Istanbul? Tot slot passeert ook de nieuwe F1-kalender van 2021 nog even de revue en de plek van Circuit Zandvoort in het bijzonder.

  • 45 min
  MXGP-special: Zonder Herlings is Gajser met afstand de beste crosser - #14

  MXGP-special: Zonder Herlings is Gajser met afstand de beste crosser - #14

  Ondanks een lange pauze heeft de MXGP dit seizoen nog achttien Grands Prix kunnen houden en werd Honda-coureur Tim Gajser afgelopen week tot de nieuwe wereldkampioen gekroond. In een speciale uitzending van de GPUpdate Podcast blikken we terug op een bewogen seizoen.

  De Nederlandse coureurs beleefden niet hun beste seizoen op het hoogste niveau. Jeffrey Herlings werd vroeg uitgeschakeld door een blessure, ook Glenn Coldenhoff en Calvin Vlaanderen kwamen niet het hele seizoen in actie. De Nederlandse prestaties waren daarom minder goed dan aanvankelijk verwacht, maar Brian Bogers was een lichtpuntje.

  Erwin Jaeggi, Tim Gerth (MXGP-correspondent van Motorsport.com) en Mark Bremer hebben het over de Nederlandse coureurs en hun prestaties. Ook proberen we in perspectief te plaatsen waarom wereldkampioen Gajser de afgelopen jaren zo succesvol was en hoe hij in de afgelopen jaren steeds sterker is geworden.

  Ook bespreken we de toekomst van de Nederlandse rijders, waarom de MXGP in 2021 naar Oss gaat en of Valkenswaard nog toekomst heeft als locatie van het WK motorcross.

  • 38 min
  Constante honger maakt Mercedes tot het beste F1-team ooit - #13

  Constante honger maakt Mercedes tot het beste F1-team ooit - #13

  Op het Autodromo Enzo e Dino Ferrari pakte Mercedes zondag weer een een-tweetje en derhalve de zevende constructeurstitel op rij. Geen enkel team in de geschiedenis van de Formule 1 heeft dit bereikt. Maar wat maakt Mercedes zo goed en hoe ziet de nabije toekomst eruit voor het team? We bespreken het in de nieuwe aflevering van de GPUpdate Podcast.

  Ook bespreken we de overwinning van Lewis Hamilton: Had hij geluk of was zijn strategie dermate goed dat hij Valtteri Bottas toch wel zou verslaan? Wat gebeurde er bij de uitvalbeurt van Max Verstappen? Hadden Red Bull en Verstappen anders moeten handelen na de controverse over het taalgebruik van de Nederlander? En zijn de dagen van Alex Albon bij Red Bull nu echt geteld?

  Erwin Jaeggi, Ronald Vording, Mike Mulder en Mark Bremer bespreken het in de dertiende aflevering van de GPUpdate Podcast.

  • 47 min
  Recordjager Hamilton schittert in Portugal, Albon stelt (weer) teleur - #12

  Recordjager Hamilton schittert in Portugal, Albon stelt (weer) teleur - #12

  Voor het eerst in 24 jaar werd er weer eens een Formule 1-race gehouden op Portugese bodem. Het Autódromo Internacional do Algarva was het strijdtoneel voor de twaalfde ronde van het wereldkampioenschap. Lewis Hamilton schitterde – ondanks een krampaanval – en pakte zijn 92ste overwinning in de Formule 1. Aan de andere kant van het spectrum bleef Alexander Albon opnieuw puntloos en lijken de dagen van de sympathieke Brit langzaamaan geteld.

  We bespreken het in de twaalfde aflevering van de GPUpdate Podcast. Is Hamilton de beste Formule 1-coureur die we ooit gezien hebben? Hoe lang blijft men Albon nog verdedigen bij Red Bull en wie moet – als hij inderdaad aan de kant gezet wordt – hem vervangen? De stem van Max Verstappen in het keuzeproces voor een tweede coureur lijkt redelijk groot te zijn, dat zou erop kunnen wijzen dat Nico Hülkenberg volgend jaar een Red Bull-pak aan mag trekken.

  Formule 1-journalisten Mike Mulder, Ronald Vording, Filip Cleeren en Mark Bremer bespreken de Portugese GP en het nieuws van het voorbije raceweekend. Vergeet je vooral niet te abonneren op de podcast zodat je nooit meer een aflevering hoeft te missen. De GPUpdate Podcast is beschikbaar in alle bekende podcastapps.

  • 42 min

Top Podcasts In Sports