21 episodes

Hårdrock är en nystartad podradio med Niklas "Nikko" Gustafsson och Daniel "Kaptenen" Eriksson vid rodret.
En podradio av och för hårdrockare!

Hårdrockpodcast Hårdrockpodcast

  • Music
  • 4.0 • 1 Rating

Hårdrock är en nystartad podradio med Niklas "Nikko" Gustafsson och Daniel "Kaptenen" Eriksson vid rodret.
En podradio av och för hårdrockare!

  Avsnitt #21 - Svensk Hårdrock

  Avsnitt #21 - Svensk Hårdrock

  " Avsnitt #21 - (Farväl!) Sista avsnittet  Hårdrock podcast har funnits i ynka 15 månader, men vi har redan hunnit till slutet av vägen. Ett äventyr har kommit till sin ände. Hårdrock podcast vill säga tack till alla som hjälpt och stöttat under dessa fantastiskt roliga 15 månader, där vi hann med en handfull intervjuer.  Vi hade gästpratare och tog oss igenom många intressanta och roliga ämnen. Vi fick även kontakt med så många trevliga och duktiga människor tillika musiker, journalister, fotografer och andra eldsjälar som brinner för vad de gör i hårdrockens tecken.  Vi är stolta över vad vi åstadkom i och med denna hårdrockspodcast. Vi var och är - än i denna dag - bland de absolut första och största inom denna genre av podcasts.  Vi hade 500-700 lyssnare varje avsnitt och det är vi otroligt stolta över. Vi är stolta över att få ha haft just ER som lyssnare vid varje avsnittssläpp.  Dock blev det inte alls som vi tänkt oss. Vi startade upp Facebooksida, Twitterkonto och blogg, i hopp om att få kontakt med lyssnarna, att kunna få fart på spridningen av vår podcasts. Men direktkontakten fanns i stora hela, inte alls. Någon enstaka människa ville ha kontakt med oss, och vanligast var, att det redan var en gammal vän som ville hjälpa till.  Jag vet inte varför det blev så, men, det finns säkert någon bra förklaring.  -- Hårdrock podcast står än i denna dag för att vara en sorts mötesplats för alla hårdrockare som blivit bortglömda på vägen. En ledande stjärna för de okända och nya talanger som precis har börjat synas på hårdrockens massiva himlavalv, där de stora redan är upptäckte och intensivt utforskade.  Vi står för den lilla människan och vad denna människa kan åstadkomma med väldigt små och smala medel. Och det tar vi stor stolthet vid. Och vi är otroligt tacksamma att vi fått göra denna resan med er.  Speciellt tack till Cecilia Wemgård på Crankitup.se (och Sweden Rock Magazine) som upptäckte oss och som gav oss uppmärksamhet väldigt tidigt. Utan dig, hade vi inte haft den publik vi ändå hann få.  Det tog oss 15 månader att bli upptäckta på riktigt, som det verkar. 15 månader för sent.  Här och nu känner vi hur orken tryter, energin inte finns att finna och glöden håller på att falna. Vi vill så mycket mer - men vi kommer tyvärr inte längre än såhär. En tragedi för den lilla människan och dess otroligt svåra bakväg, via små och väldigt dåligt betalda jobb, ouppmärksammade stil, samt en otacksam värld som ständigt bespottar dem.  Vi önskar, självklart, att det sett annorlunda ut - men här tar vår väg slut - och jag hoppas, innerligt, att någon annan tar över facklan och uppmärksammar och vill lyfta fram de okända ur skuggan.  Miljoner tack till alla ni som lyssnat, stöttat, spridit och hjälpt oss på vägen. Vi älskar varenda en av er. Vi kanske ses på ett framtida gig, eller på någon festival - vem vet...? -  Yours truely, Niklas "Nikko" Gustafsson & Daniel "Kaptenen" Eriksson"

  • 46 min
  Avsnitt #20 Trummisar och Zoanthropic

  Avsnitt #20 Trummisar och Zoanthropic

  Nu firar vi på podcasten "Hårdrock" 20 avsnitt och det gör vi med en intervju med
  det purfärska Östhammarsbandet Zoanthropic.

  Som vanligt surrar vi även kring de hetaste nyheterna och såklart de bästa albumsläppen
  under Maj månad.

  Huvudspåret i avsnitt #20 är trummisar. Trummisar vi gillar framför andra, som vi avundas
  och avgudar (eller som Nikko - bara nämner de han känner till, hehe).

  Mycket nöje!

  • 1 hr 20 min
  Avsnitt #19 - 2014 års bortgångna hjältar

  Avsnitt #19 - 2014 års bortgångna hjältar

  I avsnitt #19 pratar vi, som alltid, kring de hetaste nyheterna i hårdrocksvärlden. Vi tar även upp de mest spännande plattorna som släpps under April och så slår vi ett slag för en organisation och ett nybildat och purfärskt southern metal-/sludge-band, som snart kommer infinna sig på en scen nära dig.
  Huvudämnet i detta avsnitt är fallna hjältar. Pionjärer, musiker och tillika människor, som satte just sitt unika avtryck inom hårdrocken innan deras (mer ofta än sällan) för tidiga död.

  • 43 min
  Avsnitt #18 Kvinnliga Rockband/Frontare

  Avsnitt #18 Kvinnliga Rockband/Frontare

  8:e Mars var det internationella kvinnodagen, vilket vi vill uppmärksamma genom att prata om kvinnliga frontare, "tjejband", samt för- och nackdelar med att vara kvinna inom den ständigt föränderliga (på gott och ont) musikbranschen. Vi diskuterar kring frågor som Nikko ställde till er lyssnare och skäller dessutom just på er lyssnare. Varför? Klicka in er och lyssna. Vi snackar också SJÄLVKLART om månadens bästa och mest intressanta skivsläpp, vi drar igenom nyhetssvepet och självklart slår vi ett slag för våra favoriter inom hårdrockens underbara värld. Avsnitt 18 är här, and is yours for the listening. Horns high!

  • 47 min
  Avsnitt #17 Covers

  Avsnitt #17 Covers

  "I det sjuttonde avsnittet av Hårdrock, snackar vi vitt och brett om covers som släppts under åren inom rocken. Det blir allt ifrån Status Quo till Machine Head. Vi snackar covers, som gjorts covers på och covers, som mer eller mindre är riktigt, riktigt dåliga. Det blir topplistor från både Nikko och Kaptenen, honorable mentions och en riktigt genomtänkt lista ifrån Nikko, som genomfört ett riktigt bra arbete med sin best of the covers-lista. Mycket nöje!"

  • 36 min
  Avsnitt #16 - Rockers Gone Wild

  Avsnitt #16 - Rockers Gone Wild

  "Avsnitt #16 - Rockers Gone Wild


  I det sextonde avsnittet av Hårdrock snackar vi, som vanligt, om de mest intressanta
  skivsläppen och nyheter som hänt senaste veckorna inom rockens värld.

  För att vara en så kort månad som Februari är, blir det en riktigt välfylld skivsläppsmånad med en hel drös plattor som släpps av riktigt stora och mindre kända band.

  Huvudämnet vi snackar detta avsnitt är om när det brister/har brustit för välkända artister och band under årens gång.
  Allt från Axl Rose till Yngwie Malmsteen.
  Det blir allt ifrån attacker på fans och väktare, samt utskällningar av "fans", som gör bort sig
  i publiken, under pågående koncerter.

  Det blir helt enkelt snack om "Rockers Goes Wild"."

  • 46 min

Customer Reviews

4.0 out of 5
1 Rating

1 Rating

Top Podcasts In Music

You Might Also Like