12 episodes

Happy on Stage is coaching voor musici en andere podiumartiesten, sprekers of iedereen die het gevoel heeft op een podium te moeten presenteren. Joan Handels is coach en fluitist en deelt in deze podcast haar ervaringen met jullie. Ervaringen op en naast het podium.

Happy on Stage Happy on Stage

  • Music

Happy on Stage is coaching voor musici en andere podiumartiesten, sprekers of iedereen die het gevoel heeft op een podium te moeten presenteren. Joan Handels is coach en fluitist en deelt in deze podcast haar ervaringen met jullie. Ervaringen op en naast het podium.

  Coaching Club met Nicoline Schipper meets Happy on Stage met Joan Handels

  Coaching Club met Nicoline Schipper meets Happy on Stage met Joan Handels

  Op 2 maart jl. was ik te gast bij de Facebook live uitzending van De Coaching Club met Nicoline Schipper. De coaching Club is een club voor coaches, een platform waar je je als coach bij kunt aansluiten, voor intervisie, cursussen en nog veel meer. Maar ook als je een coach zoekt kun je terecht bij de coaching club. Neem vooral een kijkje op de website van de coaching-club.

  Het gesprek gaat over mijn praktijk Happy on Stage, mijn verhaal: hoe ik er toe kwam om coach te worden en waarom mijn bedrijf deze naam heeft. Ook hebben we het over de parallellen tussen het podium en het dagelijks leven. Over hoe de waarheid soms op het podium ligt. En hoe het dagelijks leven ook soms als een podium kan aanvoelen, alsof je in de spotlights staat en hoe dat misschien wel verlammend kan werken. 

  Ik vertel je over mijn ervaringen op het podium en in mijn lespraktijk, over mijn turning point, mijn moment van awakening en hoe ik leerde omgaan met de angst. Wat dit betekende voor mij en voor mijn podiumkunst, maar ook voor mijn lespraktijk en de logische stap om te gaan coachen. Veel plezier met luisteren. Meer info over Happy on Stage vind je op de website. 

  • 44 min
  Hoor jij jezelf praten?

  Hoor jij jezelf praten?

  Deze aflevering gaat over de bewustwording van onze gedachtes, die we voor, tijdens en /of na onze performance hebben en waar we ons meestal niet bewust van zijn. Als voorbeeld neem ik het verhaal van een leerling die op een gegeven moment haar gedachtes zelfs uitspreekt. Dat is een belangrijke stap in de bewustwording. Een volgende stap is je bewust worden van het effect dat deze woorden hebben op je spel. 

  Bewustzijn creëren is de eerste stap van mijn 5-stappenplan dat ik met musici of andere cliënten doorloop voor meer plezier en succes op het podium. Waarbij podium een rekbaar begrip is. Het kan gaan om een lessituatie, een echt concertpodium, of 'gewoon' je studeerkamer thuis.  De andere stappen uit dit 5-stappenplan zijn: aarden en ontspannen, bouwen aan zelfvertrouwen, focus aanbrengen en versterken en tot slot veerkracht ontwikkelen. Met het doorlopen van deze 5 stappen leer je goed geaard en met de juiste mindset de controle te houden over je spel/performance waardoor je vertrouwen en plezier (terug)vindt en zo je succes kunt vergroten.  Waarbij het belangrijk is het woord succes een betekenis te geven die voor jou van toepassing is.

  Je wilt uiteindelijk je podiumangst overwinnen en passie vrijspel geven. Podiumangst kan heel zwaar klinken voor de één, en voor de ander is het nog niet zwaar genoeg. het gaat erom dat niet jouw angst, jouw twijfel, je zenuwen bepalen hoe je zult klinken, maar dat jij de touwtjes in handen hebt. Dat je vrij genoeg bent, je vrij genoeg voelt om vanuit je hart met plezier te spelen zonder beperkt te worden door beklemmende gedachtes en gevoelens, of zelfs een te gespannen lijf of gedeelte van je lijf. 

  Met een 15-jarige leerling ben ik al een tijdje op weg en zij is zover dat ze haar gedachtes uitspreekt. Ze staan haar letterlijk ook in de weg. Ze hapert met spelen omdat ze haar gedachtes tijd en ruimte geeft. Maar in elk geval kan zij haar gedachtes uitspreken zodat wij hierover kunnen praten, ze eventueel kunnen omdraaien; hoe zou het zijn als je deze gedachte helemaal omkeert naar het positieve. Hoe zou je spelen als jij deze gedachte niet zou hebben? Het uitspreken of opschrijven van je gedachten is een belangrijke eerste stap. Bedenk hoe je zou zou reageren als iemand anders tegen jou zou zeggen: "dit zal hoe dan ook verkeerd gaan, je snap het niet, het is zo moeilijk, het lukt je niet.'..... Of zou jij dit soort zinnen tegen iemand zeggen die het heel graag goed wil doen??

  Als je iets meer zou willen weten over het 5-stappenplan, of kennis wilt maken met mijn stappenplan, dan nodig ik je uit om mijn gratis online gids naar meer succes op het podium aan te vragen. Dat kan via mijn website Happy on Stage. Op de website vind je ook blogs, een e-book en andere informatie over Happy on Stage. 

  Veel plezier bij het luisteren naar de podcast!

  • 14 min
  "De diepte van een ontmoeting met al zijn verschillende lagen, daar gaat het om" (Joachim Eijlander)

  "De diepte van een ontmoeting met al zijn verschillende lagen, daar gaat het om" (Joachim Eijlander)

  Aflevering 10 van de Podcast van Happy on Stage met speciale gast cellist Joachim Eijlander. Joachim speelt zo'n 50 concerten per jaar als solist in allerlei vormen en op de meest verschillende podia in samenwerking met bv dansers of sprekers. Een flink aantal jaren maakte hij deel uit van het succesvolle Rubens strijkkwartet en koos er op een gegeven moment zeer bewust voor om solo verder te gaan. Niet altijd makkelijk, maar zoals nu blijkt wel de voldoening gevend waar hij zoveel behoefte aan had. Een dag of twee na de opname van deze aflevering, is Joachim benoemd tot hoofdvak docent cello aan Codarts, hogeschool voor de kunsten in Rotterdam! Persoonlijk heb ik Joachim ontmoet door een samenwerking tussen hem en Fluitoctet Blow Up! waar ik deel van uit maak. Een vruchtbare samenwerking en een zeer waardevolle ontmoeting! Vanuit Happy on Stage hebben Joachim en ik meerdere gesprekken gevoerd. Het leek mij inspirerend en leerzaam voor iedereen om hem als gast uit te nodigen zodat hij zijn ervaringen met ons kan delen. Joachim heeft een fijne, heldere manier van formuleren. Bedachtzaam licht hij toe en noemt voorbeelden waarmee hij feilloos de kern van het onderwerp ( kracht in jezelf, ontmoeting, angst, schoonheid) raakt. Ik heb wederom zeer genoten van een gesprek met Joachim en ik hoop dat jullie dit ook zullen doen. 

  Excuus voor alle bijgeluiden op de achtergrond. Het was voor ons gezellig en fijn om elkaar persoonlijk(live) te ontmoeten en we hopen dat jullie niet teveel worden afgeleid door het geroezemoes.

  • 58 min
  'Als je werkelijk controle wil, zal je moeten loslaten"' (Michael Hulst)

  'Als je werkelijk controle wil, zal je moeten loslaten"' (Michael Hulst)

  Een aantal jaren geleden begon ik met Yoga bij Michael Hulst in Kortenhoef, bij Yoga in de tuin. Ik herinner me nog heel goed het gevoel dat ik kreeg de eerste keer.. een soort geluksgevoel in mijn buik. Tijd voor mezelf nemen, rust, naar mijn lichaam luisteren. Michael coachte ons heel fijn en heel rustig, luisterde na afloop naar ieders verhalen en bevindingen. Het was heel fijn om dat te kunnen delen. Een belangrijk onderdeel van de yoga bij Michael was het loslaten van oordelen, goed/fout en prestatie. Je lichaam vertelt je heel veel, zo niet alles...Wat er in je hoofd zit klopt vaak niet. "Je lichaam is eerlijker dan je hoofd." ( aldus Michael)

  Vanaf het moment dat ik ben begonnen met de Podcast wist ik dat wanneer ik gasten zou uitnodigen, ik Michael ook zou gaan vragen. Niet alleen is Michael yogadocent, daarnaast is hij ook mental coach, massagetherapeut en kunstschilder.  Gelukkig reageerde hij positief. Ik heb hem opgezocht in de prachtige ruimte van Yoga in de tuin. Zittend op een yogamat en -kussen en met een kopje thee hebben we een heel fijn en inspirerend gesprek gevoerd over yoga, coaching en over de maatschappij waarin prestatie en competitie een hele grote rol spelen, en welk effect dat op ons heeft. Als podiumkunstenaar zijn wij heel bekend met deze thema's. Het presteren en de competitie hebben vaak spanningen angst en stress tot gevolg en dit uit zich vaak in lichamelijke klachten. Wij zijn geneigd om deze lichamelijke klachten te verklaren en direct te willen oplossen, 'wegmaken'. Maar in veel gevallen houden de klachten aan.( "ik heb alles al geprobeerd"). SOLK staat voor somatisch onvoldoende verklaarde lichamelijke klachten. Hier vertellen ervaringsdeskundigen hoe zij toch van hun lichamelijke klachten zijn bevrijd. 

  Samen met zijn vriendin Petulia van Tiggelen biedt Michael mensen Bewust creëren aan, een traject voor mensen die op zoek zijn naar een krachtige impuls die richting geeft. Ook is er een yogaweek, alle info te vinden op de website van Michael.

  Voor meer informatie over Michael kun je terecht op zijn website

  • 51 min
  You always have a choice! Special Guest: Tiziana Pintus, violinist and integral coach

  You always have a choice! Special Guest: Tiziana Pintus, violinist and integral coach

  In this episode of the Happy on Stage podcast, my special guest is the Italian violinist and integral coach Tiziana Pintus. Tiziana speaks Dutch very very well, but because of her international clients and in order to reach the non Dutch speaking audience in The Netherlands as well as abroad, we decided to do this episode in English. I apologise for my 'uh's' and for sometimes just not knowing the English word, but we hope you will enjoy our conversation as much as we did. :-)
  Tiziana and I met in China, travelling with an orchestra to Chengdu. We became good friends and ever since we meet very regularly to talk about life, music, coaching and health. I have learned a lot from her and still am. 
  Tiziana has had a long, diverse and fulfilling career as a musician. She has played all over the world with famous orchestras and conductors. She will tell you about it in the broadcast. Due to her own experience and needs she decided to dive into natural health practice and coaching. I am very excited to have her in this podcast. We talk about always having a choice and being able to do so, even if we have been taught differently or brought up differently. We have a choice in life and in all different parts of life, also in our musical practice. We just have to take a step back to be able to be aware, to see, listen and feel. 
  If you would like to know more about Tiziana please visit her website: http://www.tizianapintus.com/
  To know more about Happy on Stage or to listen to other episodes of the podcast, please visit my website https://happyonstage.nl

  • 43 min
  'In verbinding met jezelf'. Speciale gast: Ellen Versney van Back to Balance en harpiste van Het Radio Filharmonisch Orkest

  'In verbinding met jezelf'. Speciale gast: Ellen Versney van Back to Balance en harpiste van Het Radio Filharmonisch Orkest

  Deze aflevering is een hele bijzondere. Voor het eerst heb ik een speciale gast in de uitzending: Ellen Versney van Back to Balance. Ellen is harpiste van het Radio Filharmonisch Orkest. Naast haar beroep als musicus, begeleidt zij vanuit spiritualiteit en met veel toewijding mensen in hun persoonlijke groei en intuïtieve ontwikkeling. Zielscontact, zo noemt zij zelf de essentie van alles wat je bij Back to Balance kunt vinden. 
  Zelf heb ik twee workshops bij haar gedaan, te weten 'Energyfields' en 'Inspirituality'. Ik heb hier ongelofelijk veel aan gehad. Wat ik bij Ellen heb geleerd pas ik regelmatig toe, zowel op als ook naast het podium, in het dagelijks leven. O.a. bewustwording, aarden, mindset en met name het opsporen en  'stil maken' van onze belemmerende gedachten, die voortkomen uit conditioneringen zijn raakvlakken tussen het werk van Ellen vanuit Back to Balance en mijn werk als coach voor musici vanuit Happy on Stage. 
  Heel mooi hoe Ellen vanuit haar persoonlijke ervaring, maar ook door opleiding en ontwikkeling een verbinding maakt, een relatie legt, tussen spiritualiteit en podiumkunst. Zonder zweverig te worden of het zweverig te maken, bespreken we energieën, energievelden, en intuïtie. Maar het gaat ook over vertrouwen en over je werk doen en het oefenen van bepaalde vaardigheden. 
  Wat Ellen vanuit Back to Balance nog meer doet en wat zij voor jou zou kunnen betekenen vind je op haar website: http://www.backtobalance.info
  Informatie over haar werk bij Het radio Filharmonisch Orkest vind je hier: https://www.radiofilharmonischorkest.nl/ellen-versney-0
  Voor informatie over mijn werk als coach bij Happy on Stage,  nodig ik je van harte uit mijn website te bezoeken. 
  ( we werden onverwacht onderbroken bij de opname, dus ik heb even wat moeten knippen helaas)

  • 51 min

Top Podcasts In Music

The Joe Budden Network
SiriusXM
Apple Music
Friday Night Karaoke
Andrew Hickey
Barstool Sports