13 episodes

Elke laatste vrijdag van de maand. Een podcast van Dagblad van het Noorden, OOG en RTV Noord over de politiek in de gemeente Groningen.

Hartje Stad Dagblad van het Noorden, OOG, RTV Noord

  • News

Elke laatste vrijdag van de maand. Een podcast van Dagblad van het Noorden, OOG en RTV Noord over de politiek in de gemeente Groningen.

  #13 - 'Waarom ben jij wel uitgenodigd en ik niet?'

  #13 - 'Waarom ben jij wel uitgenodigd en ik niet?'

  Strokartonfabriek De Halm in Hoogkerk wordt niet gesloopt, maar is het gebouw wel te redden? Het verkeert in een erbarmelijke staat. Wie steekt geld in de restauratie?
  In de politieke podcast Hartje Stad wegen de journalisten Martijn Klungel (RTV Noord), Ecco van Oosterhout (OOG TV) en Johan de Veer (Dagblad van het Noorden) onder leiding van Mirre van de Klok de kansen en de risico’s op behoud van deze vertrouwde icoon. Hoogkerk kan en wil De Halm niet missen.
  Een splijtzwam in het mediagezelschap is een recent bezoek van VVD-minister Mark Harbers aan de kapotte Gerrit Krolbrug in Groningen. De vervanging laat jaren op zich wachten. Alleen Dagblad van het Noorden sprak op de brug met de bewindsman. RTV Noord en OOG TV waren niet uitgenodigd. ‘Waarom zij wel en wij niet?’ Bij een volgend bezoek is Harbers aan de beurt. De messen zijn geslepen.
  De afgelopen weken was het nog even flink aanpoten op het gemeentehuis. Vlak voor de politieke zomerpauze, ook wel reces genoemd, verscheen er een pittig rapport over de ongeregeldheden en de veiligheidssituatie in stadion De Euroborg. Wie betaalt de maatregelen die nodig zijn om de veiligheid van FC Groningen supporters te garanderen? Als het daar om gaat, blijven ook de slechte financiële vooruitzichten van de gemeente Groningen niet onbesproken.

  • 38 min
  #12 - 'Zwicht de gemeente onder de druk van Rammstein?'

  #12 - 'Zwicht de gemeente onder de druk van Rammstein?'

  In de podcast Hartje Stad praten verslaggevers Martijn Klungel (RTV Noord), Johan de Veer (Dagblad van het Noorden) en Ecco van Oosterhout (OOG) over de gebeurtenissen op het Groningse stadhuis. Host Mirre van de Klok (NOS/OOG TV) wil van de Hartje Stad-verslaggevers weten wat ze vinden van het besluit om af te wijken van de geluidsnormen bij het concert van Rammstein, hoeveel monumenten er moeten komen ter herdenking van het slavernijverleden en wat er aan de hand is bij Donar. 

  • 36 min
  #11 - 'Is FC-Groningen nog wel baas in eigen huis?'

  #11 - 'Is FC-Groningen nog wel baas in eigen huis?'

  Op het gemeentehuis in Groningen heerst grote zorg over de veiligheid in stadion Euroborg. De vrees voor nieuwe ongeregeldheden is zo groot, dat de gemeente het niet heeft aangedurfd de laatste competitiewedstrijd tegen Sparta met publiek te spelen. Is FC Groningen nog wel baas in eigen huis? 

  In de politieke podcast Hartje Stad vragen verslaggevers Martijn Klungel (RTV Noord), Ecco van Oosterhout (OOG TV) en Johan de Veer (Dagblad van het Noorden) zich af of de club in staat is orde op zaken te stellen. Dat laatste geldt ook voor het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) dat zonder adequaat rijksbeleid in het aanmeldcentrum Ter Apel dweilt met de kraan open. Premier Mark Rutte sluit nieuwe 'nachtslapers' niet uit. Moet Groningen naast de gasellende ook nog onevenredig zwaar blijven dealen met de gevolgen van onvoldoende opvang van asielzoekers in de rest van het land?

  Het kersverse Tweede Kamerlid Jimmy Dijk (SP) uit Groningen, hoopt net zoals hij hier in de gemeenteraad en op straat deed, sociaal onrecht aan de kaak te stellen. Weinig hoopgevend is dat Dijk eigenlijk nu al zijn bekomst heeft van politiek Den Haag. 'Wat ik in Den Haag meemaak is honderd keer erger. De overheid is uitgekleed en afgebroken'. Mirre van de Klok (NOS/OOG TV) wil van de Hartje Stad-verslaggevers weten of Dijk het gaat volhouden daar in Den Haag.

  • 32 min
  #10 - 'Dit GroenLinks-raadslid gaat al gillen als hij drie auto's in de straat ziet'

  #10 - 'Dit GroenLinks-raadslid gaat al gillen als hij drie auto's in de straat ziet'

  In de podcast Hartje Stad praten verslaggevers van RTV Noord, Dagblad van het Noorden en OOG over de gebeurtenissen op het Groningse stadhuis. In deze aflevering gaan Marten Nauta (RTV Noord), Johan de Veer (Dagblad van het Noorden) en Ecco van Oosterhout (OOG) het over gesjoemel met energielabels, de verbouwing van het stationsgebied en de temperatuur in het Stadhuis. Daarnaast halen zij het net op: hoe doet het College het na ruim een half jaar aan de slag te zijn?

  • 51 min
  #9 - 'Burgemeester slaat de plank mis met opmerking over pilletjesslikkers'

  #9 - 'Burgemeester slaat de plank mis met opmerking over pilletjesslikkers'

  In de podcast Hartje Stad praten verslaggevers van RTV Noord, Dagblad van het Noorden en OOG over de gebeurtenissen op het Groningse stadhuis. Deze aflevering gaat het over het vertrek van PvdA-raadslid Julian Bushoff naar Den Haag, de energietoeslag en de uitspraken van burgemeester Koen Schuiling over drugsgebruikers.

  • 44 min
  #8 - Over deelscooters en een dwarsliggend raadslid

  #8 - Over deelscooters en een dwarsliggend raadslid

  De podcast Hartje Stad gaat deze keer over deelscooters, het Stadsbalkon en de verkeersoverlast in het zuiden van de stad Groningen. Ook gaat het over de verdeling van ruim 14 miljoen euro aan gemeentelijke energietoeslag: waarom vallen studenten hierbij buiten de boot?

  • 43 min

Top Podcasts In News

The New York Times
NPR
BBC World Service
The Daily Wire
Becker's Healthcare
Heritage Podcast Network