165 episodes

Al meer dan 40 jaar een programma dat de actualiteit niet najaagt, maar ook niet schuwt. Met elke week de beste bekende, maar ook minder bekende rootsmuziek, afgewisseld met archiefopnamen en specials rond een thema of artiest.

Hubert On The Air (40UP Radio) Hubert van Hoof

  • Music

Al meer dan 40 jaar een programma dat de actualiteit niet najaagt, maar ook niet schuwt. Met elke week de beste bekende, maar ook minder bekende rootsmuziek, afgewisseld met archiefopnamen en specials rond een thema of artiest.

  Hubert On The Air 167 - Danny Vera

  Hubert On The Air 167 - Danny Vera

  Succes kent vele vaders en dus waren er heel wat collega's die claimden Danny Vera 'ontdekt' te hebben terwijl ze niet eens wisten wie hij was. Behalve die vetkuif bij Voetbal Inside. Dankzij Johan Derksen. Daarna komt Rob Stenders de eer toe Danny's definitieve doorbraak te hebben veroorzaakt want in zijn programma klonk Roller Coaster voor het eerst. Maar 10 jaar geleden maakte Hubert al opnamen van Danny en zijn band in het legendarische Café Cambrinus in Horst. Vandaag daaruit een selectie, inclusief de toenmalige hit Headin' For The City

  • 1 hr 2 min
  Hubert On The Air 166 - My Way Of Giving

  Hubert On The Air 166 - My Way Of Giving

  Chris Farlowe werd onlangs 80 jaar en dat vieren we met een nieuwe Original: My Way Of Giving was in 1967 eerder dan die van de mannen die het nummer schreven, Ronnie Lane en Steve Mariott van The Small Faces. Verder een eclectisch uurtje met Boss Bruce, blues van Kim Wilson en Jimmie Vaughan, soul van Malford Milligan, het chagrijn van Van Morrison en The Mavericks op zijn Spaans. En The Texas Gentlemen blijken behoorlijk onder invloed van The Beatles.

  • 59 min
  Hubert On The Air 165 - The Originals deel 31 - Dodenherdenking

  Hubert On The Air 165 - The Originals deel 31 - Dodenherdenking

  In geen enkel jaar gingen, mede door het coronavirus, zoveel muzikanten naar Rock 'n Roll Heaven als in 2020. Vandaar mooi op tijd voor Allerzielen een hele aflevering van The Originals met overledenen. Van Mac Davis (die bijvoorbeeld ook In The Ghetto voor Elvis Presley schreef) tot Alex Harvey, van Vera Lynn (in het Duits!) tot Roy Head.En van Wayne Fontana( in een Randy Newman Original) tot Danny O'Keefe met de oerversie van Goodtime Charlie's Got The Blues (ook gecoverd door Elvis overigens...)

  • 58 min
  Hubert On The Air 164 - Noenshow Revisited

  Hubert On The Air 164 - Noenshow Revisited

  De radio-avonturen van Robert ten Brink, Hubert van Hoof en Bram van Splunteren (nu weer alledrie bij 40UP!) begonnen in 1979 in Hilversum met het programma De Noenshow. Anders dan hun voorgangers die bij de KRO braaf het spelletje Raden Maar met Kees Schilperoort deden werd er in de Noenshow tussen de middag op primetime gewoon punk gedraaid. Van The Dead Kennedys of The Undertones. Veel muzikanten kwamen langs zoals Jamaica-legende Lee Perry die zo stoned was dat hij een half uur aleen maar zat te brabbelen. Vast onderdeel was ook De Bazuin, Popperiodiek In Oprichting met Bram als Johan van Puffelen, Hubert als Peter Likmeier en Robert als Hoofdredacteur Wenckenbach. Het zorgde soms voor opschudding. Als artiesten iets te ongemakkelijk gepersifleerd werden werd er met processen gedreigd. Er was een rel rond De Loo Show Band, waarin koningin Beatrix, Margriet, van Vollenhoven en Claus zongen) en dat Willem Duys als primeur claimde. Maar de Noenshow was eerst met het door de Rijksvoorlichtingsdienst verboden liedje! Legendarisch was ook het bezoek van Tom Waits aan De Bazuin, waarin hij samen met het toevallig passerende Limburgse zangeresje Gaby Silent Night vertolkte. Het eerste half uur is vandaag een kleine trip down memory lane.Andere verhalen, fragmenten en plaatjes volgen een andere keer als we in de studio een echte reunie kunnen houden.

  • 59 min
  Hubert On The Air 163 - God bless this mess

  Hubert On The Air 163 - God bless this mess

  Met de Amerikaanse verkiezingen voor de deur doen ook heel wat artiesten hun duit in het zakje. Wreckless Eric, Amy Rigby ,Chuck Prophet en Neil Young laten duidelijk horen wie er moet ophoepelen! Tyler Childers klaagt het geweld in zijn land op indringende wijze aan in Long Violent History en Diana Jones brengt een ode aan vluchtelingen en asielzoekers. Herftsklanken zijn er via Gerard van Maasakkers en Juliette Greco. En The Pretty Things eren akoestisch én posthuum Robert Johnson.

  • 1 hr 1 min
  Hubert On The Air 162

  Hubert On The Air 162

  Billy Fury was wereldberoemd in de sixtees.(The Beatles stonden ooit bij hem in het voorprogramma...) Nu Lost In Time, net als P.J. Proby.(die leeft nog,81 jaar inmiddels). Verder naar aanleiding van de filmdocu Once Were Brothers over The Band, Robbie Robertson en nog eens het hilarische ge-orgel van een duidelijk van de wap zijnde Garth Hudson toen een noodweer lostbarstte op het festival van Watkins Glen in 1973.

  • 58 min

Top Podcasts In Music


Listeners Also Subscribed To