10 episodes

Menestyvä organisaatio syntyy vain yhdessä tekemällä. Millä tavalla luodaan organisaatio, joka on yhdessä enemmän? Tähän kysymykseen pureutuu FinFamin Huipputyönantaja-podcast.

Huipputyönantaja-podcast FinFami ry

  • Government

Menestyvä organisaatio syntyy vain yhdessä tekemällä. Millä tavalla luodaan organisaatio, joka on yhdessä enemmän? Tähän kysymykseen pureutuu FinFamin Huipputyönantaja-podcast.

  Kiitos!

  Kiitos!

  FinFamin Huipputyönantaja-podcast on tullut päätökseensä. Viimeisessä jaksossa FinFamin asiantuntijat Jaana ja Arto pohtivat kiitoksen antamista ja vastaanottamista, kiitoksen kulttuurin luomista ja sen merkitystä sekä tekevät yhteenvedon kokeilustaan podcastien maailmassa.

  • 41 min
  Ajanhallinta

  Ajanhallinta

  Tässä jaksossa FinFamin asiantuntijat Jaana Humalto ja Arto Bäckström pohtivat ajanhallinnan kysymyksiä. Yllätyshaastattelussa lisäksi FinFamin vuoden työntekijä ja FinFami Satakunta ry:n toiminnanjohtaja Elina Uusivuori. Lisätiedot jaksossa mainituista lähteistä ja työkaluista löydät täältä: https://finfamilaatu.fi/jakso-9-ajanhallinta-finfamin-huipputyonantaja-podcast/

  • 42 min
  Tiimityön rakentaminen järjestössä

  Tiimityön rakentaminen järjestössä

  Mitä erityistä liittyy järjestötyöhön? Miten hyvä tiimityö rakentuu ja mitä se edellyttää johtamiselta? Jaanan ja Arton kanssa keskustelemassa FinFami Uusimaan Anne Alakiuttu.

  • 53 min
  Luottamus työyhteisön peruskivenä

  Luottamus työyhteisön peruskivenä

  Tämän kertaisessa jaksossa FinFamin asiantuntijat Jaana Humalto ja Arto Bäckström syventyvät luottamukseen työyhteisössä niin työntekijän kuin esimiehenkin näkökulmista. Jaksossa käsitellään mm. kysymyksiä siitä, mitä on luottamus, miten sitä rakennetaan ja mitä pitäisi tehdä, kun luottamus murtuu.

  Huipputyönantaja-podcastissa on nyt myös uusi osio, jossa esitellään FinFamin toimijoita ympäri Suomen. Ensimmäisenä esittelyssä on keskusliiton uusi lapsi- ja nuorisotyön asiantuntija Sanni Sihvola.

  -

  Jaksossa mainittuja lähteitä ja linkkejä: 

  Suomalaisen työelämän luottamuskyselyn tulokset

  http://www.tyoelama2020.fi/ajankohtaista/uutiset/tutkimukset_ja_selvitykset/kysely_suomalaiset_luottavat_toisiinsa_tyopaikoilla_lahes_kolmannes_tekisi_mielellaan_toita_robotin_kanssa.5770.news 

  Luottamustunti-työkalu

  Luottamuksen rakentaminen työyhteisön vuorovaikutuksessa 

  Savolainen, Taina 2011. Luottamusjohtajuus inhimillisen pääoman uudistamisessa. Teoksessa: Puusa, A. & Reijonen, H. (toim.) Aineeton pääoma organisaation voimavarana. EU: Unipress, 117–141.

  Savolainen, Taina 2013. Luottamusjohtajuus esimiehen voimavarana, taitona ja haasteena digiajassa. Teoksessa: Hokkanen, S. (toim.) Logistiikan johtamisen tulevaisuuden haasteet. Kangasniemi: SHo Business Development, 6–31.

  • 46 min
  Motivaatio

  Motivaatio

  Motivaatio on kaiken toiminnan liikkeellepaneva voima. Mitä motivaatio on? Miten motivaatiota ylläpidetään?

  Tämän kertaisessa jaksossa FinFamin asiantuntijat Jaana Humalto ja Arto Bäckström syventyvät motivaatioon työelämässä niin työntekijän kuin esimiehenkin näkökulmista.

  Tähän jaksoon liittyvät materiaalit:

  Frank Martela: Motivaatiotimantti
  Motiivien tunnistamisen työkalu
  Motivaatioon liittyvät työhaastattelukysymykset
  Työn nykytilan kartoitus
  Työn tavoitteiden miettimisen työkalu
  Motiivien jäsentämisen kaavio  

  • 57 min
  Tietotyö ja kotviminen

  Tietotyö ja kotviminen

  Ajattelemmeko edelleen työtä ja työajan käyttöä teollisen aikakauden ihanteiden mukaan? Miten asiantuntija- ja tietotyötä tulisi hahmottaa nykyaikana? Kun työtä ei tehdä enää liukuhihnalla ja yksi luova ajatus voi olla tuottavampi kuin tuhat paikalleen jämähtänyttä, on aika päivittää myös ajattelu tehokkaan ja tuloksellisen työn tekemisen tavoista, ajasta ja paikoista. Ja mitä ihmettä on kotviminen?

  "Studiossa" keskustelemassa jälleen kerran FinFamin asiantuntijat Jaana Humalto ja Arto Bäckström.

  Tässä jaksossa hyödynnettyjä lähteitä:

  Tietotyö

  https://www.powermarkkinointi.com/blogi/tieto-asiantuntijatyo-ja-itsensa-johtaminen

  Asiantuntijatyö

  http://www.luonnonvarassa.fi/artikkelit/tyokaluja-asiantuntijatyon-johtamiseen.html

  Paikasta riippumaton työ

  https://studio.kauppalehti.fi/telia/etatyo-motivoi-nosta-tyoteho-huippuunsa-vaihtamalla-maisemaa

  Kotviminen

  Kangasvuo, Jenny; Pulkkinen, Jonna; Rauanjoki, Katri 2018: Kotvimisen vallankumous

  • 55 min