3 episodes

Från 2010. Programledare är Helena von Zweigbergk och bisittare är PO Enquist och Klara Zimmergren. Ansvarig utgivare: Cecilia Bodström

Hunden och livet Sveriges Radio

  • Philosophy

Från 2010. Programledare är Helena von Zweigbergk och bisittare är PO Enquist och Klara Zimmergren. Ansvarig utgivare: Cecilia Bodström

  Den extra dimensionen

  Den extra dimensionen

  Många hundägare anser nog att de har en väldigt speciell relation till just sin hund. En kontakt som når bortom kommandon, order och tecken. Vad är det för mystisk kontakt? Är det bara hundens mer utvecklade lukt- och känselsinnen, eller kan det vara något annat? Att försöka att gå in i hundens värld är som att träda in i en extra dimension av varande. Om den här extra dimensionen samtalar programpanelen om och ger sina egna personliga exempel utifrån frågeställningen.

  • 28 min
  Makten

  Makten

  Mellan alla varelser uppstår en maktrelation. Den kan vara mer eller mindre tydlig. Hur ser makten ut mellan människan och hunden? - Det är något mycket märkligt att bestämma om att t ex avliva en hund. Beslutet, nu måste detta djur dö, det kan man aldrig ta om en människa och tanken på detta är svindlande, säger PO Enquist. Detta andra programmet i serien "Hunden och livet" rör sej humoristiskt, allvarligt och personligt bland frågorna om makt och ansvar i relationen människa - hund.

  • 29 min
  Meningen med hund

  Meningen med hund

  Klara Zimmergren är säker på att hennes hund avgudar henne. Helena von Zweigbergk tror att just hennes hund har humor. PO Enquist tror inte att en hund har humor. Alla hundägare har nog sin speciella uppfattning om vad meningen är med att ha hund. Trion startar den här programserien med att samtala om vad det är i relationen mellan hunden och människan som av så många uppskattas så mycket? Det är något i den här relationen som utvecklar människan - mycket. Går det att lokalisera och definiera vad detta är eller vilar det ett mystiskt skimmer över detta? Alla tre medverkande äger sjäva hund och samtalar och ger exempel från sina egna liv såväl som från sina hundars.

  • 29 min

Top Podcasts In Philosophy

Listeners Also Subscribed To

More by Sveriges Radio