42 episodes

En trädgårdspod av och med Karin och Elsa. En landskapsarkitekt, en trädgårdsingenjör - två växtnördar.

I trädgården med Karin och Elsa Karin och Elsa

  • Society & Culture

En trädgårdspod av och med Karin och Elsa. En landskapsarkitekt, en trädgårdsingenjör - två växtnördar.

  42. Månskensträdgård

  42. Månskensträdgård

  I avsnitt 42 pratar vi om begreppet månskensträdgård och lite extra om drottningen av just månskensträdgårdar, nämligen Vita Sackville-West och hennes vita trädgård i Sissinghurst, England. Karin talar sig varm om släktet Artemisia och Elsa fokuserar på månviol och nattviol. Vi kommer också in på ljusföroreningar och längtan efter en ensam glödlampa på kvällskvisten.
  Följ oss gärna på instagram på kontot @itradgardenmedkarinochelsa

  • 57 min
  41. Frågepodd

  41. Frågepodd

  I avsnitt 41 firar vi att podden fyller 3 år (!) med ett traditionsenligt frågeavsnitt. Vi resonerar kring frågor som: Vad ska man tänka på när man tar över en trädgård? Hur skapar man en exotisk känsla i trädgården? eller "Hur skyndar man på en perennrabatt?" och många fler. Vi pratar också om vad vi ska så i år och vilka större projekt som är på gång i våra egna trädgårdar. 
  Följ oss gärna på instagram: Karin på @detsomvaxer och Elsa på @elsastradgardar
   
   

  • 38 min
  40. Släktet Narcissus

  40. Släktet Narcissus

  Det 40:e avsnittet ägnar vi åt något av det finaste som finns, narcisser! Lagom till påsk vill vi lyfta detta släkte, Narcissus, med oklart antal arter och 26.000 registrerade sorter. Det blir fokus på såväl historia som på natur och kultur. Vi pratar lite extra om, Narcissus pseudonarcissus och Narcissus bulbocodium. Oss hittar ni på instagram, Karin på @detsomvaxer och Elsa på @elsastradgardar.

  • 34 min
  39. På balkongen

  39. På balkongen

  I det 39:e avsnittet tar vi oss upp i luften och fokuserar på balkongen. I vanlig ordning tar vi både avstamp i historien och blickar mot framtiden. Vad ska man tänka på när det gäller balkonger egentligen? Och vilka växter passar bra till balkongodling?
  Följ oss gärna på instagram: @detsomvaxer och @elsastradgardar

  • 47 min
  38. Trendspaning

  38. Trendspaning

  Nytt år nya trender? Går det ens att spana kring trender på årsbasis när det kommer till trädgårdskultur? Vi tror inte riktigt det men gör trots detta ett försök. Elsa tror att vissa detaljer som t.ex blomsterfakirer och eterneller följer med även in i 2021. Hon tror även att fler snittblomsodlingar kommer att dyka upp i vårt avlånga land. Karin tittar på flyttmönster och fantiserar om en utopisk utveckling som bromsar polariseringen mellan stad och land. Tydligt, när vi scrollar i flöden och tittar i livsstilsmagasin, är dock att Trädgård, i sig, är trendigare än någonsin. Vi undrar, med viss oro mellan raderna, om det är nu det peakar?
  Vi tror båda att en bredare trädgårdsvärld är redo för att uppvärdera både hantverket ”trädgård” och det miljömedvetna trädgårdsskapandet. 
  Karin hittas på @detsomväxer & Elsa hittas på @elsasträdgårdar

  • 27 min
  37. Vinter i trädgården

  37. Vinter i trädgården

  I det 37:e avsnittet pratar vi om vinteraspekter i trädgården. Snö och rimfrost förlåter det mesta men hur förhåller vi oss till den leriga, blöta versionen av vinter i våra trädgårdar? Karin fördjupar sig i släktet Tsuga och Elsa slår ett slag för vinterkaprifol. Vi pratar också om trädgårdsplanerna för det nya året. 
  Bilder finns på instagram: @detsomvaxer och @elsastradgardar

  • 32 min

Top Podcasts In Society & Culture

You Might Also Like