148 episodes

RO] Bine ai venit pe Katai Podcast, produs de Robert Katai - digital marketer si content strategist.

In acest podcast vei gasi un mix de interviuri, prezentari si alte idei despre marketing si viata care te vor motiva sa-ti gasesti inspiratia sau echilibrul in viata personala sau profesionala.[EN] Welcome to Katai Podcast, hosted by digital marketer and content strategist Robert Katai.

Dig into the episodes to accelerate your growth as a marketer and human being. Learn from candid stories, personal experiences, and real-life experiments.

Katai Robert Katai

  • Business
  • 5.0 • 6 Ratings

RO] Bine ai venit pe Katai Podcast, produs de Robert Katai - digital marketer si content strategist.

In acest podcast vei gasi un mix de interviuri, prezentari si alte idei despre marketing si viata care te vor motiva sa-ti gasesti inspiratia sau echilibrul in viata personala sau profesionala.[EN] Welcome to Katai Podcast, hosted by digital marketer and content strategist Robert Katai.

Dig into the episodes to accelerate your growth as a marketer and human being. Learn from candid stories, personal experiences, and real-life experiments.

  Cea mai bună platformă pentru promovare

  Cea mai bună platformă pentru promovare

  În fiecare sezon apare o platformă nouă care vine cu ceva inovativ. Ultima platformă care a atras atenția creatorilor și brandurilor a fost ClubHouse. Într-un context în care toată lumea era acasă și oamenii aveau nevoie să se conecteze unii cu alții, ClubHouse a reușit să creeze o platformă socială audio bazată pe experiența live virtuală a evenimtelor, fără să mai trebuiască să faci video live (ca lumea să te vadă) sau să-ți setezi un întreg arsenal de studio – imaginează-ți o discuție ca la radio – sau poate un live experience podcast.  Acum ClubHouse și-a pierdut din interes și se caută următoarea platformă vedetă. Să fie TikTok? Să fie Twitch? Să fie newsletterele de pe Substack, Revue, ConvertKit?  Care este cea mai bună platformă pentru promovare?  Răspuns: oricare.  Oamenii de business, antreprenorii, marketerii și creatorii de conținut caută încontinuu să găsească cea mai bună platformă de promovare. De ce? Pentru că trăim într-o eră în care ni se spune să fim peste tot.  Dar dă-mi voie să-ți spun un lucru: Nu cred că trebuie să fim peste tot. Începe cu platforma care-ți este cea mai la îndemână, unde poți crea cel mai ușor conținut și unde vezi că lumea reacționează cel mai bine.  Construiește o comunitate loială pe platforma respectivă și apoi extinde-te pe alte platforme.  De exemplu pentru mine platforma principală este Instagram și podcastul. De aceea voi pune mult mai mult accent pe astea 2 platforme decât pe Linkedin, Youtube sau Medium. Ba mai mult, îmi este mult mai ușor să recreez conținut dintr-un podcast și un carousel pe Instagram. Ha, de exemplu episodul acesta este recreat dintr-un carousel pe Instagram care vorbește despre platforma cea mai bună pentru promovare.  În concluzie: Cea mai bună platformă de promovare este aceea unde îți este cel mai ușor să creezi conținut și să construiești o comunitate loială. Construiește pas cu pas. Platformă cu platformă. Un conținut după altul. O persoană după alta.  Nu există o platformă perfectă pentru promovare. Toate sunt perfecte și ideale, într-un anumit context, cu un anumit conținut pentru o anumită comunitate.  Care este singura platformă pe care ai început, sau vei începe, să creezi conținut și să construiești o comunitate loială?

  • 3 min
  Dezvoltă abilitatea de anticipare

  Dezvoltă abilitatea de anticipare

  Una dintre abilitățile pe care le-am dezvoltat în cariera mea de-alungul anilor a fost anticiparea. Desigur, nu s-a întâmplat într-un mod voi, conștient cu strategie, KPi și analiza situației. A fost cât se poate de organic, simplu și pur și simplu natural.  Înainte să existe Instagram Marketing am scris un ebook despre importanța Instagram în strategia de marketing – asta se întâmpla în 2013. Anul când am organizat prima conferință despre Instagram în România și când am lansat și site-ul Instagramology.  Apoi în octombrie 2017 am lansat Podcastu lui Katai. Un podcast în care vorbesc cu diferiți invitați despre viață și marketing. Podcast la care încă lucrez și care încă-mi aduce o satisfacție extraordinară.  În iulie anul trecut am lansat un feature pentru Bannersnack (acum se numește Creatopy) care oferă posibilitatea să faci carouseluri ideale pentru Instagram.  Toate astea m-au făcut să-mi dau seama că prin abilitatea de anticipare am reușit să observ trendul înainte să se sedimenteze bine în piață.  Cum îți poți dezvolta și tu această abilitate?  * Urmărește constant ce se întâmplă în industria ta – fie că ești pe Twitter și urmărești câteva publicații din industrie, fie că te abonezi la newslettere care vin cu idei noi din piață sau doar stai pe social media. Scopul tău întotdeauna să fie să observi patternuri care pot indica un trend nou care poate apărea în piața ta.* Caută tehnologii care să îmbunătățească industria ta – de cele mai multe ori sunt companii sau persoane care se folosesc de tehnologie ca să îmbunătățească industria ta. Urmărește-i și conectează-te cu ei.* Fii atent la liderii din domeniul tău (autori, practicieni, antreprenori) care sunt trend setters – persoane care creează conținut, își documentează procesul și vorbesc despre munca lor.* Caută și înțelege ciclurile și șabloanele din industria ta – asta înseamnă să experimentezi, să testezi și să analizezi rezultatele.* Așteaptă să primești validarea din piață și de la liderii din industria ta – nu ajunge doar să vezi care este noul trend care va ieși în piață, ci urmărește să te conectezi cu liderii care pot să-ți valideze ideea ta și să te ajute să o distribui mai bine în piață.  Astea sunt cele 5 idei pe care ți le recomand să faci ca să-ți dezvolți abilitatea de anticipare.  View this post on Instagram A post shared by Robert Katai | Content Strategist (@katairobi)

  • 3 min
  145 Marius Ursache: O idee nebună îi șocheză pe unii, dar îi poate salva pe alții

  145 Marius Ursache: O idee nebună îi șocheză pe unii, dar îi poate salva pe alții

  Design, radio, medicină, companie de branding, teatru, fintech. Ai crede că sunt domenii fără niciun punct comun. Totuși, odată ce-l cunoști pe Marius Ursache, posibil să-ți schimbi părerea la 180 de grade.   Dacă ai terminat o facultate și nu profesezi în acel domeniu, no worries. Dacă ai o pasiune sau o idee care pare ieșită din comun, din nou, no worries.  Nu știi niciodată de unde-ți apare o idee esențială pentru ceea ce faci, dintr-o conversație cu cineva care n-are nicio legătură cu domeniul tău. Marius Ursache  În acest moment, ideea la care te gândești, oricât de nebunească e, poate aduce o schimbare uriașă în viața unor oameni (chiar aflați în nevoie). Partea cea mai bună e că nimeni nu s-ar fi gândit că ar funcționa. Poate doar tu, acum. Dovada vie pentru acest lucru e chiar Marius, partenerul meu de conversație de azi.   Ascultă-l și află cum te pot ajuta experiențele din domeniile variate să faci și tu viața mai bună a cuiva. Spor și curaj în aplicarea ideilor tale!  Conectează-te cu Marius:   * Linkedin* Twitter* Facebook* Medium  Proiectele lui Marius:   * Metabeta* EternimeApp * Articol: The Jourey to digital immortality * Aumet  Idei care mi-au rămas:   * David Eagleman, neuroscientist și autor: Noi murim de 3 ori. Prima dată când nu mai putem avea grijă de noi singuri. A doua oară când ne îngroapă. A treia oară când numele nostru e rostit pentru ultima oară. – 17:14* Uneori, singurii care au curajul să-i susțină pe cei cu idei neobișnuite sunt chiar cei care au cea mai mare nevoie de ele: bolnavii în faza terminală, oameni cu dizabilități – 24:15* Uneori, și din cel mai mare failure poți obține experiențe faine, dacă încerci să treci peste criticile celorlalți și să iei cu tine partea bună a lucrurilor. – 30:21 * Dacă încerci și eușuezi, poate fi un eșec profesional.Totuși, experiența și lecțiile învățate pot face cât toate cărțile, discuțiile și cursurile la un loc. Poate chiar mai mult! – 58:02* Învață de peste tot. Fii atent la oamenii din jurul tău, indiferent de profesie. La un moment dat, un insight random dintr-un domneiu îți poate fi extrem de folositor în ceea ce faci. – 53:22  Întrebări din episod:   * Ce l-a făcut pe Marius să treacă de la Medicină la crearea unei agenții de branding? – 3:17 * Cum a reușit Marius să obțină primul client pentru agenția Grapefruit? – 08:40* Ce înseamnă Eterni.me pentru Marius și cum a ajuns cu o idee revoluționară până la CNN? – 14:16* Cât de mult contează contextul unei idei nebune înnăscute? – 50:21  Ai un proiect în minte, dar te gândești că n-ar merge implementat? Îți e teamă de reacțiile celorlalți dacă l-ai pune în aplicare? Dar care e cel mai rău lucru care se poate întâmpla?   Episodul de azi e despre curaj. E despre idei nebunești și despre o groază de experiențe – din viața personală, din carieră, din relațiile cu ceilalți. Marius Urscahe ne împărtășește rând pe rând din explorările sale. Partea cea mai bună este că, până astăzi,

  • 1 hr 23 min
  Nu confunda niciodată calitatea cu popularitatea!

  Nu confunda niciodată calitatea cu popularitatea!

  Te-ai gândit vreodată ce înseamnă pentru tine conținut de calitate?  Conținutul care are atrage cea mai mare atenție în social media? Acel conținut care are cele mai multe like-uri, cele mai multe share-uri, cele mai multe comentarii. Acel conținut care se viralizează și toți prietenii tăi de pe Facebook îi dau share pentru că e cool, sau poate pentru că e interesant și…îi face și pe ei să pară interesanți dacă-i dau share?  Faptul că este popular nu înseamnă că este și calitativ. Dar de asemenea putem spune și invers, faptul că este calitativ nu înseamnă că este și popular.  Acești metrici nu spun altceva decât că un conținut este popular, dar nu și calitativ. Like-urile, share-urile, comentariile și vizualizările îți spun un lucru – foarte multă lume a interacționat cu acest tip de conținut. Adică le-a atras atenția și a fost interesant pentru moment. Așa că oamenii au interacționat cu acel conținut. În concluzie, conținutul este doar popular.  Popularitatea este obiectivă – se poate măsura.  Pe când calitatea este subiectivă – și de aceea ce-mi place mie poate să nu-ți placă ție, și invesrs.  De aceea îți recomand ca data viitoare când mai vezi un conținut care se viralizează de nebun în social media, să ai capacitatea să poți face diferența dintre un conținut calitativ și un conținut popular.

  • 2 min
  143 Vizi Andrei: Cum să-ți dezvolți un business online din curiozitate

  143 Vizi Andrei: Cum să-ți dezvolți un business online din curiozitate

  Dacă ar fi să răspunzi la întrebarea – tu ce faci când ești curios? Ai spune că-i întrebi pe cei profesioniști, în caz că afli ceva interesant? Alegi să experimentezi singur? Ceri mai întâi sfaturi sau testezi și încerci pe propria piele?   Vizi Andrei e un tânăr de 24 de ani care și-a dezvolat un business de la zero cu un networking organic. A testat și a învățat în același timp de la profesioniști. S-a înconjurat de oameni de la care să învețe ceva valoros – atât în marketing, cât și în dezvoltarea personală.   Începe să scrie încă din facultate, apoi își dezvoltă încă un skill – graphic design. Astăzi, are un brand și un sistem de creații prin care se diferențiază printre oamenii de marketing. Cum?   Eu nu m-am inspirat foarte mult din cărți de branding și de marketing. Eu m-am inspirat – și aici intervine controversa – din religie. M-am inspirat din anumite cărți sacre ca să pot să creez un sistem de design care mă va diferenția. Vizi Andrei  Andrei e băiatul curios, pasionat de artă, de stilul de viață sustenabil, care alege să fie consecvent în munca sa. Un meme vechi ar zice acum „Fii ca Andrei”.  Dar mai ales, are multe idei faine, iar dacă ai între 20 și 30 de ani, cu atât mai mult vei putea rezona cu insight-urile pe care ți le aduce.   Enjoy și ia cu tine din episod tot ceea ce ai nevoie ca să devii mai bun în ceea ce faci on a daily basis!   Iată și proiectele lui:  * Economy of Truth | Revue* Artistul Suveran – Curs online* Lifestyle Design 2.0 (Membership)  Conectează-te cu Andrei:   * https://viziandrei.com/* https://www.instagram.com/viziandrei/* https://twitter.com/viziandrei* https://www.facebook.com/vizi.andrei* https://vizi.gumroad.com/* viziandrei@outlook.com  Idei care mi-au rămas:   * Networking in the long term? Alege networkingul organic. Conectează-te cu oamenii și ajută-i fără să le ceri ceva în schimb. – 13:10* Dacă vrei să te diferențiezi în marketing, caută acele elemente din surse încă neexplorate până acum  – precum Andrei alege religia, mitologia, cărțile sacre – 20:58* Învață să înțelegi cu ce te poate ajuta fiecare platformă online și ce dezavantaje are: „chiriaș” pe Instragram, dar cu mai mari șanse de a-ți forma o audiență VS liber pe Discord, dar cu mai puțină vizibilitate în primă fază. – 47:11* Testează platformele. Uită-te la rezultate. Vezi care sunt cele mai potrivite platforme pentru tipul tău de conținut și unde se află audiența ta. – 51:49* Dacă ești la început și vrei să fii creator în online – explorează, fii curios și testează. Nu te concentra doar pe numere sau pe stabilirea unei nișe. Doar scrie, creează graphic design sau orice altceva îți dorești să faci pe internet.

  • 1 hr 4 min
  142 Roxana Hurducaș: Cu siguranță și businessul tău are nevoie de un audit de brand

  142 Roxana Hurducaș: Cu siguranță și businessul tău are nevoie de un audit de brand

  Când pleci la munte, cum ar fi să ai mereu la tine o busolă, în special când rămâi fără baterie la telefon? Nu te rătăcești. Țintești spre obiectivul tău. Îți poți urma liniștit traseul până la final. Ai pierdut cărarea în pădure? Ai o busolă care îți va arăta mereu unde e nordul, unde e sudul, de unde răsare și unde apune soarele. Fără ea și fără baterie la telefon, te rătăcești.  Roxana Hurducaș îți este ghid în strategia de branding. Este și medic specializat în radiografii pentru brandul tău. Dacă ai nevoie de un control regulat ca să-ți verifici starea de sănătate, de ce n-ai face același lucru și pentru brandul tău? Poate observi o lipsă de calciu sau fier în strategie.   De la comunicarea online până la cea offline, de la strategia de brand și până la implementarea proiectelor – este aproape imposibil să-ți dai seama din interior dacă ceea ce faci este bine și dacă poți continua în același mod.   De-aceea ai nevoie de o privire obiectivă din exterior care să-ți spună:  Da, e bine, dă-i bătaie mai departe! ori Stai așa, că în ritmul acesta, brandul tău își poate rupe un picior. Să-ți șchiopăteze afacerea e ultimul lucru pe care l-ai vrea.  Conectează-te cu Roxana:  Ce poți învăța din postările Roxanei pe LinkedIn:  * #BrandingDelaAlaZ – a plecat de la un workshop unde a încercat să cuprindă tot ce înseamnă procesul de branding pe baza literelor din alfabet   * OpiniaColada – Reunește opiniilor diverșilor specialiști   * Real Life transpus în „ce am de învățat de-aici”   * Facebook* Instagram* Website Familia Netraditionala* Instagram Familia Netraditionala  Idei care mi-au rămas:   * Jack of All Trades sau expert într-o categorie? Dacă vrei să devii o autoritate într-o arie, concentrează-te pe o singură poziționare. – 20:19* La început de drum, ai nevoie de validarea audienței, de cantitate. Când devii cunoscut în aria ta, vorbim despre calitate, despre nișarea audienței. – 30:59* Un audit de brand este o radiografie obiectivă a tot ceea ce faci – de la Digital la PR, comunicare online & offline – 34:47* Un director de marketing ar trebui să păstreze de-o parte 5-10% din buget pentru a testa noile platforme. Dacă lucrurile merg, atunci poate crește procentul investit. – 54:26  Întrebări din episod:   * Odată ce-ți alegi modul în care te poziționezi pe piața, încotro te îndrepți? Spre task-urile propriu-zise sau spre canalele de comunicare? – 26:48* De cât timp ai nevoie ca să-ți construiești o poziționare puternică pe piață? 28:53* De ce ai avea nevoie de un audit de brand – atât la nivel de creator de conținut, cât și la nivel de companie? – 34:22* Care sunt întrebările pe care un om de marketing ar trebui să și le pună înainte de a apela la un audit de brand? – 59:09* Ce înseamnă un produs slab și un produs bun? – 57:05  Resurse:  * Paul Jarvis – Company of One* Joe Polizzi – Content Marketing* a href="https://www.instagram.

  • 1 hr 23 min

Customer Reviews

5.0 out of 5
6 Ratings

6 Ratings

Mario87 Medford ,

🎙Un podcast extraordinar🔥🔥

Felicitari pt acest podcast. Informatii ff utile💪. Recomand cu incredere tuturor.

Mircea Serediuc ,

Intrebari cu cap

Sub basca aia se afla intrebari interesante pe care Katai le pune tuturor invitatilor, iar asta face interesant fiecare episod, iar cand isi pune singur intrebari e si mai tare ca apar idei interesante ;)

Top Podcasts In Business

Ramsey Network
NPR
Jocko DEFCOR Network
Andy Frisella #100to0
Wondery
Guy Raz | Wondery

You Might Also Like

George BUHNICI
Mind Architect
Recorder
Dj Dark
Optick
UPGRADE 100 by Dragos Stanca