269 episodes

Bundlinjen fra FINANS er din ugentlige podcast om dansk erhvervsliv.

Hver torsdag udkommer Bundlinjen, hvor et skiftende panel debatterer aktuelle emner og historier om danske erhvervsliv.

Vært: Rasmus Bendtsen

Bundlinjen – Danmarks bedste erhvervspodcast FINANS

  • News
  • 4.0 • 1 Rating

Bundlinjen fra FINANS er din ugentlige podcast om dansk erhvervsliv.

Hver torsdag udkommer Bundlinjen, hvor et skiftende panel debatterer aktuelle emner og historier om danske erhvervsliv.

Vært: Rasmus Bendtsen

  Bundlinjen #207: Er det hykleri, når Danske Bank pumper milliarder i kontroversielt olieeventyr?

  Bundlinjen #207: Er det hykleri, når Danske Bank pumper milliarder i kontroversielt olieeventyr?

  (01:30) Danske Bank finansierer arktisk olieprojekt. Hykleri eller blot benhård forretning? Danske Bank bliver mødt med skarp kritik, fordi banken er med til at finansiere jagten på nye olie- og gasfelter i Arktis, samtidig med at Danske Bank – i hvert fald officielt – er imod olieprojekter i de arktiske områder.

  (18:00) Ugens undren: Skal kvinder have deres egen aktieplatform?
  Det kvindelige investeringsunivers Female Invest har købt handelsplatformen Gaia Investments, som især skal få kvinder til at investere mere. Men er det virkelig nødvendigt med en særlig platform for at få kvinder til at købe aktier?

  (33:20) Er Mærsks fede år forbi?
  Mærsk har næsten kunne gå på vandet de seneste år. Tårnhøje fragtrater har sendt indtjeningen helt i vejret og sikret Mærsk historisk gode regnskaber. Men nu ser det ud til at vende. Skal aktionærerne frygte, at de fede år er forbi?

  (44:30) Kåring af ugens optur og nedtur.

  I studiet: Forfatter Hanne Sindbæk, direktør og Radius-stifter Nicolaj Taudorf Andersen, kommunikationsrådgiver Anders Heide Mortensen og nyhedsredaktør Rasmus Bendtsen.

  Teknik: Kasper Søegaard.

  • 51 min
  Bundlinjen #206: Hvornår kan man egentlig kalde sig iværksætter?

  Bundlinjen #206: Hvornår kan man egentlig kalde sig iværksætter?

  (01:00) Skal man kunne skrue på pensionen i krisetider? Høj inflation, stigende energipriser og rentehop gør det svært for nogle danskere – og nogle virksomheder - at betale regningerne. Derfor vil AP Pension tilbyde kunderne at spare mindre op i en periode – for at kunne bruge pengene et andet sted. Men er det en god idé at lade folk pille ved pensionen?

  (13:10) Hvornår kan man egentlig kalde sig iværksætter? Kristian Klarskov har solgt sig selv som serieiværksætter, og som spidskandidat i Nordjylland for Moderaterne strøg han ind i Folketinget ved valget den 1. november. Efter en række artikler i Jyllands-Posten om hans knap så succesfulde selskaber, har han dog allerede trukket sig fra Folketinget. Men hvem kan egentlig kalde sig iværksætter?

  (26:17) Hvorfor er erhvervslivet indrettet til de ekstroverte? Omkring 30 pct. af danskerne er introverte, men alligevel ser vi et erhvervsliv, der oftest er indrettet efter de mennesker, der elsker storrumkontorer, small talk og masser af sociale arrangementer. Hvorfor er det egentlig sådan? 

  (36:10) Kåring af ugens optur og nedtur.

  • 41 min
  Bundlinjen #205: Sexkrænkelser bremsede ikke direktørs millionudbetaling

  Bundlinjen #205: Sexkrænkelser bremsede ikke direktørs millionudbetaling

  (01:05) Direktør krænkede flere kvinder, men løb alligvel med næsten 7 mio. kr.
  Skandalen om avlsvirksomheden Danbred og den tidligere direktør Thomas Muurmann Henriksen fik endnu et kapital i denne uge, da Finans kunne afsløre, at direktøren gik med en fratrædelsesaftale på en værdi på op til 6,8 mio. kr. Men er det fair, at en sexkrænker får penge med på vej ud af døren?

  (13:15) Virksomheder i sponsor-dillemma.
  Det danske herrelandsholds hovedsponsorer står i et dilemma ved det kommende VM i Qatar. Virksomheder sender hverken ansatte eller kunder til den omstridte slutrunde, men burde de helt trække deres sponsorat, når fodbolden spilles i Qatar?

  (26:10) De positive renter kommer.
  De negative indlånsrenter er fortid, og flere banker som f.eks. Kompas Bank tilbyder nu kunder renter på indlån på op til 3 pct., hvis man binder sine penge i nogle år. Men de større banker holder igen. Bør de komme på banen med nye produkter?

  (32:45) Kåring af ugens optur og nedtur.

  I studiet: Landechef i Nordnet Anne Buchardt, seniorrådgiver Jens Klarskov, kommunikationsrådgiver Anders Heide Mortensen og digital indholdsredaktør Maria Kehlet.

  Teknik: Kasper Søegaard.

  • 36 min
  Bundlinjen #204: Kan man kun blive en god minister, hvis man har knoklet 70 timer om ugen?

  Bundlinjen #204: Kan man kun blive en god minister, hvis man har knoklet 70 timer om ugen?

  (01:20) Stort advokatfirma vil gøre op med lange dage på kontoret.
  Der skal være mere tid til familien for de ansatte hos advokatfirmaet DLA Piper, der fremover vil tilbyde medarbejderne fasttidskontrakter, hvis de ønsker det. Men kan man ændre en indgroet kultur i advokatbranchen, der belønner lange dage på kontoret?

  (16:20) Skal man have erhvervserfaring for at blive en god minister?
  I et læserbrev slår en af landets største erhvervsorganisationer på tromme for, at en kommende erhvervsminister selv skal have en solid portion erfaring med fra erhvervslivet. Men er læserbrevet i virkeligheden et skjult personangreb på fungerende erhvervsminister Simon Kollerup?

  (27:00) Novo-topchef er »dybt bekymret« for de unge.
  Lars Fruergaard er bekymret for den unge generation, som han opfordrer til at passe godt på hovedet og ikke tage den lige karrierevej. Men er rådet en gratis omgang, når man selv har taget den direkte vej mod toppen af dansk erhvervsliv?

  (43:20) Kåring af ugens optur og nedtur.

  I studiet: Ledelsesrådgiver Louise Orbesen, public affairs-rådgiver Lars L. Nielsen, kommunikationsrådgiver Anders Heide Mortensen og nyhedsredaktør Rasmus Bendtsen.

  Teknik: Kasper Søegaard.

  • 47 min
  Bundlinjen #203: Er Liberal Alliances stjernefrø erhvervslivets nye håb?

  Bundlinjen #203: Er Liberal Alliances stjernefrø erhvervslivets nye håb?

  (01:15) Var folketingsvalget en optur eller nedtur for erhvervslivet?
  Hvordan faldt folketingsvalget ud set med erhvervslivet øjne?

  (12:30) Er Liberal Alliance erhvervslivets nye parti?
  Mange prominente erhvervsfolk og iværksættere har hyldet Liberal Alliance efter partiets stærke valgresultat. Er LA og Alex Vanopslagh ved at erobre pladsen som erhvervslivets parti i Folketinget?

  (30:45) Elon Musk udløser kaos i Twitter.
  I løbet af få dage har Elon Musk spredt kaos og forvirring hos Twitter, som han opkøbte i sidste uge. Hvad er Tesla-medstifterens plan med det sociale medie?

  (41:20) Kåring af ugens optur og nedtur.

  I studiet: Direktør og iværksætter Anders Fogh, erhvervsretoriker Mette Højen, kommunikationsrådgiver Anders Heide Mortensen, journalist Dorte Boddum og nyhedsredaktør Rasmus Bendtsen.

  Teknik: Kasper Søegaard

  • 46 min
  Bundlinjen #202: Har topcheferne fået valgkampens koldeste skulder?

  Bundlinjen #202: Har topcheferne fået valgkampens koldeste skulder?

  (01:10) Ledelseskaos i fagforeningskæmpe.
  En personalesag har udløst arbejdsnedlæggelse og ledelseskaos i Danmarks næststørste fagforening HK, hvor formanden for HK Privat har affyret en bredside mod sine medarbejdere. Nu er HK’s topledelse gået ind i sagen og har splittet ledelsen i to.

  (16:40) Hov - hvad blev der af erhvervslivet i valgkampen?
  I starten af valgkampen kom 12 topchefer med et fælles klimaopråb til landets politikere. Er deres bøn blevet hørt? Eller er erhvervslivets ønsker druknet i valgkampen?

  (33:40) Energikæmper vil tredoble Danmarks energi fra havvind.
  Copenhagen Infrastructure Partners og Ørsted har valgt at gå sammen om at tredoble havvinden i Danmark uden statsstøtte. Er det en no-brainer for de danske politikere?

  (43:50) Kåring af ugens optur og nedtur.

  I studiet: Ledelsesrådgiver og tidligere minister Lars Barfoed, virksomhedsredaktør Søren Linding, kommunikationsrådgiver Anders Heide Mortensen og nyhedsredaktør Rasmus Bendtsen.

  Teknik: Kasper Søegaard.

  • 48 min

Customer Reviews

4.0 out of 5
1 Rating

1 Rating

Top Podcasts In News

Rachel Maddow, MSNBC
The New York Times
MSW Media
NPR
The Daily Wire
Crooked Media

You Might Also Like

Nordnet
Børsen
Børsen
Børsen
Børsen
DR