172 afleveringen

Cryptocurrency are here to stay. Herbert Blankesteijn navigeert je wekelijks door al het cryptonieuws. Langs fans en haters, hypes en trends, winst en verlies.

Cryptocast | BNR BNR Nieuwsradio

  • Technologie
  • 5.0 • 1 beoordeling

Cryptocurrency are here to stay. Herbert Blankesteijn navigeert je wekelijks door al het cryptonieuws. Langs fans en haters, hypes en trends, winst en verlies.

  De belangrijke stap van El Salvador en de toekomst van de bullmarkt

  De belangrijke stap van El Salvador en de toekomst van de bullmarkt

  Is de bullmarkt voorbij? Met die vraag stapten we een paar weken geleden op Marc van der Chijs af. Inmiddels staat die vraag nog steeds, want de prijs is nog niet opgekrabbeld. Iets dat we een paar weken geleden nog niet wisten, was dat El Salvador bitcoin tot wettig betaalmiddel zou promoveren. President Bukele deed zijn aankondiging op Bitcoin 2021 in Miami. Daarmee is het Latijns-Amerikaanse land de eerste natiestaat die bitcoin volledig omarmt. Marc is enthousiast en noemt het een belangrijke stap voor bitcoin. Co-host is journalist Krijn Soeteman.

  • 1 u. 5 min.
  Bitcoin voor gevorderde beginners

  Bitcoin voor gevorderde beginners

  Een 'zelf-feliciterende confetti-groupthink-club' vond Rosanne Hertzberger de bezetting van de Cryptocast van 8 april. We houden te weinig rekening met beginners en stellen te weinig kritische vragen. Dus hebben we haar zelf maar uitgenodigd, voor kritische vragen over en weer. Over beleggingsstrategie, energiegebruik, Coinbase, piramidespellen en meer.

  • 1 u. 27 min.
  Tien jaar Bitcoin bij BNR! Tijd voor een terugblik

  Tien jaar Bitcoin bij BNR! Tijd voor een terugblik

  Op 26 mei 2011 besteedde BNR en Herbert Blankesteijn in het programma BNR Digitaal voor het eerst aandacht aan Bitcoin. Dat was deze woensdag dus precies tien jaar geleden. Om deze mijlpaal nog even extra te vieren, blikken we in deze Cryptocast uitgebreid terug op de wilde beginjaren van Bitcoin. Dat doen we met Roland de Goeij van Bitcoinspot. Hij ontdekte de techniek in 2011 en begon er al snel over te schrijven. Co-host is Robert-Reinder Nederhoed, nu vooral bekend als oprichter van BitMyMoney. Daarvoor was hij bezig met het minen van bitcoin, waar Ronald dan weer over schreef.

  • 1 u. 16 min.
  De CBDC's komen eraan!

  De CBDC's komen eraan!

  De CBDC's, central bank digital currencies, komen eraan! En daar is ook gelijk alles mee gezegd. Er is namelijk nog veel onduidelijk over dit nieuwe digitale centrale bank geld. De EU, China, de Verenigde Staten en veel andere landen werken inmiddels aan hun eigen versie van deze techniek. Maar hoe gaat zo'n nieuwe 'munt' er dan uitzien? En met welke eigenschappen? Martijn Jeroen van der Linden, lector New Finance bij de Haagse Hogeschool en voorzitter van stichting Ons Geld, is te gast. Hij weet alles van deze nieuwe vorm van geld. Co-host is Paul Buitink, in het verleden onder meer pleitbezorger voor de depositobank.

  • 1 u. 11 min.
  De nacht dat Elon tweette

  De nacht dat Elon tweette

  Zo, dat was me het nachtje wel. Tesla-CEO Elon Musk deelde op Twitter dat hij, vanwege het energieverbruik, voorlopig geen bitcoin zal accepteren voor zijn elektrische auto's. Dat is best opmerkelijk, want Tesla stapte een aantal maanden geleden vol overtuiging in. De prijs dook na zijn bericht direct omlaag. Met Daan Kleiman van Bitonic en co-host Martijn Wismeijer van General Bytes bespreken we deze opmerkelijke ontwikkeling. Daarnaast hebben we het over de rechtszaak tussen Bitonic en DNB, het zijn van een bitcoin-only-bedrijf en de 'flippening'.

  • 1 u. 8 min.
  Een open gesprek met bitcoin-criticus Joost van Kuppeveld

  Een open gesprek met bitcoin-criticus Joost van Kuppeveld

  Daar is die dan, de podcast waar wij (en sommige luisteraars!) al een tijdje naar uitkeken. Samen met co-host Bert Slagter gaan we in gesprek met Joost van Kuppeveld, journalist bij het FD en kritisch volger van Bitcoin. We praten over de werkzaamheden van Joost en zijn mening over Bitcoin. Zo noemde hij de techniek onlangs nog een 'digitale kettingbrief'. Waarom? Ook hebben we het over het narratief van bitcoin, hoe Joost de institutionele interesse ziet en de toon van het FD, als het over crypto gaat.

  • 1 u. 12 min.

Klantrecensies

5.0 van 5
1 beoordeling

1 beoordeling

Top-podcasts in Technologie

Luisteraars hebben zich ook geabonneerd op

Meer van BNR Nieuwsradio