72 episodes

Jeg vokste opp i fiskeværet Andenes og har arbeidet som journalist siden 1989. Det har vært litt av en reise og jeg har formidlet utallige historier i lokale- og nasjonale medier.
I min podcast vil du møte mennesker som åpner opp og deler sine erfaringer og tanker om livet. Målet med å ha min egen "radiostasjon" er å bidra til å spre glede, informasjon, kunnskap og inspirasjon. SHARING IS CARING!

Marianne møter mennesker Unknown

  • Business

Jeg vokste opp i fiskeværet Andenes og har arbeidet som journalist siden 1989. Det har vært litt av en reise og jeg har formidlet utallige historier i lokale- og nasjonale medier.
I min podcast vil du møte mennesker som åpner opp og deler sine erfaringer og tanker om livet. Målet med å ha min egen "radiostasjon" er å bidra til å spre glede, informasjon, kunnskap og inspirasjon. SHARING IS CARING!

  Marianne møter Øystein Haga

  Marianne møter Øystein Haga

  I Tønsberg domkirke fikk jeg høre Øystein Haga fra Jelsa i Rogaland  spille på sin ocarrina. Han er en dyktig musiker og håndverker, som lager nydelige treprodukter i tillegg til keramikkfløyteproduksjonen. Ocarin er ett av verdens eldste instrumenter. Navnet ocarina , betyr "liten gås", men Øystein lager former både fugler, hvaler og andre skapninger av leire som man kan spille på.  Denne fløytetypen er til og med med i det populære dataspillet Zelda Ocarina of Time og Øystein har utarbeidet en inspirert av dette.  I 2009 ble han utsatt for en alvorlig ulykke, der han den ene hånda hans ble sterkt skadet og deformert. Hør historien om hvordan hva han allerede på sykehuset rett etter ulykken bestemte seg for at han ville finne en måte å fortsette som musiker og håndverker, selv om han ble handicappet. Det klarte han !  Takk for at du delte din svært motiverende og lærerike historie, og for musikken du gir til verden. Øistein har gitt ut flere CD-plater med nydelig ocarinmusikk.  Les mer om ham på : www.ocarina.no 
   

  • 29 min
  Marianne møter Ole Jonas Storli

  Marianne møter Ole Jonas Storli

  Hello, is it Mister Storli ? sa kvinnestemmen som sa hun ringte fra National teater i Tsjekkia. Hun lurte på om han kunne tenke seg å skrive sanger og komponere for symfoniorkesteret der. Musiker Ole Jonas Storli var den gangen 21 år, gikk på Vest-Jysk musikkonservatorium i Danmark og trodde det var noen som tulleringte. Men han sa ja, uten å vite helt hva han gikk til. I denne samtalen deler han opplevelsen dette resulterte i og mye mer. Han er uredd og har pågangsmot.  Adresseavisa kalte ham for en følsom fighter i sitt portrett. 
  Den dyktige musikeren, lydteknikeren og produsenten fra Trondheim har har bare jobbet med musikk og det er det han trives med. Å jobbe litt med ulike sjangre, ja det er bare gøy! Utfordringer tas på strak arm. 
  Ole Jonas ble født for tidlig. fikk for mye oksygen i kuvøsen og mistet synet. Å være blind, har han aldri latt være noe hinder.
  Han trives på scenen, har jobbet og samarbeider med mange kjente musikere. I et par tiår  har han turnert og holdt konserter sammen med sin gode venn Ole Johnny Steinsland fra Hamarøya, som utgjør den makeløse duoen Raindogs, som spiller låter fra Tom Waits store univers. Ole Jonas stortrives også når han jobber alene i studio også, der glemmer han som regel tid og sted.
  Han trakterer tangenter og trekkspill så det suser. Når han ikke holder på med musikk liker han å snekre og under pandemien investerte han i nytt utstyr og har lært  å brygge sitt eget øl ! 
  FOTO: Diana Lindbjerg 

  • 33 min
  Marianne møter Linn Elise Rølvåg

  Marianne møter Linn Elise Rølvåg

  Linn Elise var første gjest i min podcast, som ble lansert 1. april 2020.  På disse to årene, også kalt pandemi-tiden, har mye skjedd i hennes liv. Etter 18 år som flyger i Luftforsvaret valgte hun å si fra og uniformen er nå pakka bort. I fjor tok Linn Elise seks måneders ferie for å tenke gjennom livet og finne ut hva hun ønsket å gjøre. Sist høst la hun ut på en måneds vandring, alene til fots fra Oslo til Trondheim.  Hun lærte mye, og støtte også på enkelte utfordringer der hun måtte virkelig bite tennene sammen for å finne løsninger. Noen ble svært nærgående !  Hun er ei reflektert, modig og artig dame, og veldig målbevisst.  Vi snakker om livet i livene våre, valgene vi har, hver dag og andre minner og erfaringer. 39-åringen fra Sigerfjord i Vesterålen flyttet til Tromsø etter nyttår , til ny jobb som programleder i Nord-Norsk Lederutvikling.  Jeg ønsker deg en god lytteopplevelse ! 

  • 55 min
  Marianne møter Ulydige Vigdis igjen

  Marianne møter Ulydige Vigdis igjen

  Vigdis Benno Hjelmås har alltid vært litt ulydig, på den gode måten. Hun ble rådet til å ikke få barn grunnet sin diabetes. Hun fikk to, og er også bestemor til to. Hun påstår også at hun ikke hadde vært i live i dag dersom hun skulle fulgt myndighetens kostholdsråd for dem som har diabetes 1. Hun mener at hennes valg om et et sunt og riktig kosthold, der hun blant annet kuttet ut poteter, ris, frukt og brød, går regelmessige turer ut i naturen og positive tanker er grunnen til at hun er i live i dag. Men like før jul i 2020 ble hun rammet av et kraftig hjerteinfarkt. - Jeg skal tilbake, dette skal også gå bra, tenkte Vigdis. Hør om veien tilbake etter at ny sykdom rammet. I ukebladet Allers 5/2022, kan du lese en firesiders reportasje om den sterke og positive dama fra Gjøvik. Alt er mulig - og - det er lurt å være litt ulydig. 

  • 27 min
  Marianne møter Heidi Gunes på nytt

  Marianne møter Heidi Gunes på nytt

  Heidi Gunes fra Finnmark er synsk og har i mange år jobbet med å gi veiledning og støtte på livsveien. Hun skjønte tidlig at hennes livsoppgave er å hjelpe mennesker. I mange år arbeidet hun en til en, men underveis tok hun et valg og satser mer på gruppe-veiledning fordi hun ser det har mer effekt.
  Hun har selv hatt mange tøffe og vonde erfaringer, disse ser hun på som lærdom og hun har jobbet seg gjennom dem. Erfaringene, både fra eget og andres liv, bruker hun i sine veiledninger. I denne episoden får du vite mer hva dette går ut på. 
  15. april jubilerer Facebookgruppa L.Å.S.H., som innovative Heidi startet allerede i 2012. Gruppa ble etablert for å skape et felleskap for mennesker som var interessert i livsveiledning, åndelighet, spiritualitet og healing. I årenes løp har hun fått med seg flere gode hjelpere i gruppa, mennesker som har egne virksomheter og ulike typer hjelp. I gruppa gir Heidi og de andre også mye gratis, i form av motiverende og lærerike videoer og andre innlegg som kan bidra til å hjelpe andre. 
  https://www.facebook.com/groups/219225791515294
  Kjærlighetsenergien inne i Facebookgruppa er viktig og det er nulltoleranse for negative kommentarer i gruppa. 
  Heidi har også ei egen gruppe, Magisk Visdom: 
  https://www.facebook.com/search/top?q=magisk%20visdom
   

  • 32 min
  Marianne møter Emilie Montigny

  Marianne møter Emilie Montigny

  Franske Emilie Montigny bor i byen Leipzig utenfor Berlin, men har bodd mange år i den tyske hovedstaden. I mange år hadde hun et hektisk liv med lange arbeidsdager i et stort reklamebyrå der. Hun er utdannet grafisk designer og er også en kreativ kunstner, med stor passion for å skape.  I november 2018 gjorde hun noe som ble et vendepunkt i hennes liv. Emilie reiste til Norge og utenfor Skjervøy i Troms hoppet hun i det iskalde havet, til tross for at hun hele livet har hatt vannskrekk. Å bade sammen med spekkhuggere ble en stor og svært sjelsettende opplevelse. Året etter reiste hun tilbake og bodde seks måneder på ulike steder i nord. Det ble mange nye båtturer ut til de vakre hvalene, som hun forelsket seg totalt i. - Jeg skal tilbake så snart det er mulig, jeg lengter så etter nordlys, alle typer vær og hvaler, sier hun. Nå arbeider hun frilans på heltid og trives med å bo nær skogen, slik at hun og hennes kjære hund har kort vei til naturen. Her kan du se noen av hennes prosjekter:  https://www.emiliemontigny.com

  • 38 min

Top Podcasts In Business

NPR
Ramsey Network
iHeartPodcasts
Jocko DEFCOR Network
Guy Raz | Wondery
Andy Frisella #100to0