52 episodes

Jeg vokste opp i fiskeværet Andenes og har arbeidet som journalist siden 1989. Det har vært litt av en reise og jeg har formidlet utallige historier i lokale- og nasjonale medier.
I min podcast vil du møte mennesker som åpner opp og deler sine erfaringer og tanker om livet. Målet med å ha min egen "radiostasjon" er å bidra til å spre glede, informasjon, kunnskap og inspirasjon. SHARING IS CARING!

Marianne møter mennesker Unknown

  • Business

Jeg vokste opp i fiskeværet Andenes og har arbeidet som journalist siden 1989. Det har vært litt av en reise og jeg har formidlet utallige historier i lokale- og nasjonale medier.
I min podcast vil du møte mennesker som åpner opp og deler sine erfaringer og tanker om livet. Målet med å ha min egen "radiostasjon" er å bidra til å spre glede, informasjon, kunnskap og inspirasjon. SHARING IS CARING!

  Marianne møter Tord Theodor Olsen

  Marianne møter Tord Theodor Olsen

  Ukas gjest er den kreative og dyktige filmskaperen Tord Theodor Olsen, som står bak den nye nordnorske BarneTV-serien Rabalder på NRK.
  32-åringen vokste opp på tettstedet Melbu i Vesterålen og synes han har hatt en fantastisk barndom. Han har de seneste årene bodd og arbeidet i Bodø. Han har eget produksjonsselskap, Rabalder og er fotograf og filmskaper i Deadline Media.
  Den nye barne-TV serien,  har blitt svært godt mottatt. Leken, artig og mye herlig "galskap", byr den på mange overraskende elementer. Den har også en seriøs undertone. Filmen ble innspilt i vakker nordnorsk landskap i fjor og de unge skuespillerne i alderen fra ni år og oppover, imponerer. 
  Flere av de crazy tingene i serien er "based on a true story". Mye er hentet fra Tords egen oppvekst, der han og kompisene fant på litt av hvert.
  Blant annet har han faktisk vært med å padle i et badekar over Hadselfjorden tidlig i tenårene sammen med sine kompiser! 
  Tord og vennene begynte å lage film  tidlig i tenårene, og etablerte den gang Ragnarok film. De vant flere priser for sine kortfilmer.
  I voksen alder har han produsert både kommersielle filmer og flere herlige kortfilmer, en minidokumentar og dokumentaren om den folkekjære artisten Halvdan Sivertsen som hadde premiere i fjor.
  Og Tord har, ikke overraskende, hårete mål for framtida. 
  Alt er mulig, det er han et godt bevis på. Men man være villig til ta sjanser og jobbe hardt for å realisere drømmer.
  Her finner du flere av filmene hans:
  www.tordolsen.no

  • 50 min
  Marianne møter Jitse Jonathan Buitink

  Marianne møter Jitse Jonathan Buitink

  Han glemmer aldri møtet med Nord-Norge, da han og familien kom flyttende fra flyttende fra Nederland. Den vesle gutten steg i land på Stokmarknes og en umiddelbar begeistring for landsdelen oppsto. Den har ikke gått over, snarere tvert imot. Han Jitse bor på Åse i Andøy og er absolutt ikke en fyr som passer inn i A4 ramma. Han er seg selv, fullt og helt. Pappa, artist og låtskriver, skuespiller, museumsstyrer, politiker og mannen som fikk realisert Radio Nord-Norge. Har han først bestemt seg for noe, så gjennomfører han det. Det har blitt mange sene netter og tidlige morgener.
  For Jitse er nok langt mer impulsiv enn de fleste i 40-årene, leken og impulsiv. Han og datteren har vært på mange roadtrips og de har laget både radio og filmer i lag. 
  Men et menneskeliv rommer så mye. Livet til Jitse har ikke vært bare oppturer.
  For 10 år siden døde Tilde, mammaen til hans datter, Linnea. Da ble han alenepappa. Idag bor han sammen med svigerfaren, datteren og familiehunden. Tre generasjoner SV-ere under samme tak, som alle vil skape et bedre samfunn. 
  I denne episoden deler Jitse også et rykende ferskt og vakkert dikt, som beskriver kjærligheten for Nord-Norge. 
  Jeg ønsker deg en god lytteopplevelse ! 
  Her kan du lytte til en nydelig sang som Jitse skrev til sin datter:For you, my child:
  https://youtu.be/9zze5QIcJRw
   

  • 56 min
  Marianne møter Liv Skrudland

  Marianne møter Liv Skrudland

  Ukas gjest i min podcast er herlige Liv Skrudland fra Jæren, bosatt mellom hav og fjell på vakre Maurnes i Vesterålen. Hun driver sin egen klinikk, LivsLiv, der hun arbeider som kraniosakralterapaut, yogalærer og coach.
  Liv hjelper mennesker og gir dem gode verktøy som kan bidra til at de kan få det bedre med seg selv.
  Hun har skap et godt og vakkert sted der mennesker kan utvikle seg, puste og lande. Liv arrangerer også jevnlige lydbad, fullmåne- og nymåne-seremonier, som er veldig populære. Koronatida resulterte i at hun har måttet tenke nytt og gjort ei stor, digital satsing i bedriften. Nå har hun kunder over hele landet.
  Hun fyller stadig på med ny kunnskap og i denne podcasten får du høre mer om det og mye annet.
  Liv har også erfart at livet kan være bratt og av det riktig tøffe slaget. Men så er det jo nettopp slike opplevelser som fører mennesker inn på nye livsveier. Hun er utdannet sanger og sanglærer, med lang erfaring.
  Nyt samtalen med gode Liv, innspilt over to kaffelatte og tidvis rungende kaffelatter, men også alvor. 
  Foto: Irina Bileanschi
  Du finner Liv på :
  www.livsliv.no 

  • 58 min
  Marianne møter våren

  Marianne møter våren

  Grytidlig denne morgenen våknet jeg av seks surrete fluer. Ute var det solskinn. Fuglene sang og kvitret. Så jeg hoppa i klærne og gikk ned i fjæra. Der ble jeg grepet av vårfornemmelse. Jeg ble så inspirert at jeg fikk lyst til å dele hva jeg tenkte på. Blant annet om det å skape seg gode stunder, øyeblikk og dager. Jeg har ingen dørstokkmil på det, heldigvis.
  Jeg ønsker deg en god lytteopplevelse. Del gjerne med en venn eller 10 :) 

  • 8 min
  Marianne møter Bjørnar Sellevold

  Marianne møter Bjørnar Sellevold

  Han er jordnær, humoristisk og utrolig flink til å se og løfte andre mennesker. Bjørnar Sellevold fra Andøya vet nøyaktig hvor mange dager han har vært pensjonist og "latet seg". I nærmere 30 år var han den særdeles hyggelige og oppegående næringssjefen i Andøy, en fyr som bidro til å hjelpe andre å sette vinger på drømmer sånn at de kunne realiseres. Han kommer fra Haugnes, er ihuga andøypatriot, men har vidsyn på verden. Han ser både de små detaljene og de store linjene. Han er også modig, og har både gått politiskole og befalsskole i Forsvaret, samt tjenestegjort for de norske styrkene i Bosnia og Makedonia. Ja, egentlig har 71-åringen rukket veldig mye og han syns det er artig å se tilbake på de mange opplevelsene.  Annenhver dag må han på fjelltur, hav, natur og fugler studeres og beundres, og han får nok abstinens om han ikke kommer seg ned på kaiene i for å slå av en prat med arbeidsfolk som  jobber på hav og land.  Det optimistiske livssynet og humoren, har utvilsomt også hjulpet godt på etter at Bjørnar ble rammet av en sjelden skjelvesykdom som har redusert livskvaliteten hans betydelig. Han greier ikke å holde sin egen kaffekopp, men blikket er stødig og fast, glimtet i øyet er også på plass. Han skulle ta en svært risikofylt operasjon før jul i fjor, i håp om bedring, men den ble det ikke noe av. Bli nærmere kjent med spennende kar ! 

  • 1 hr
  Marianne møter seg selv

  Marianne møter seg selv

  Tanker i fjæra

  • 10 min

Top Podcasts In Business