13 episodes

Studievalg Danmarks podcast. Et podcast-univers, hvor vi diskuterer, debatterer og informerer om alt med relation til valg af videregående uddannelse, job og karriere.

Studievalg Danmark Studievalg Danmark

  • Education

Studievalg Danmarks podcast. Et podcast-univers, hvor vi diskuterer, debatterer og informerer om alt med relation til valg af videregående uddannelse, job og karriere.

  Har du fået afslag?

  Har du fået afslag?

  Lå der et afslag i din e-boks den 28. juli? 
  Og ved du ikke, hvad dine muligheder er nu?
  Så lyt med når studie- og karrierevejlederne Morten og Sofie hjælper dig med at skabe overblik i vores nyeste podcast-afsnit.
  I podcasten giver vi fem gode råd, som kan hjælpe dig videre:
  Find ud af, hvorfor du ikke blev optagetKvalificér digTjek ledige pladserDrøm flere uddannelserSøg vejledning hos Studievalg Danmark!Vi snakker rådene igennem, så du er klædt på til dit næste skridt!
  Husk at du kan booke tid til din vejledning på studievalg.dk/book
  Værter:
  Morten Colbert og Sofie Frederiksen, begge to studie- og karrierevejledere ved Studievalg Danmark

  • 11 min
  Din tjekliste til kvote 1

  Din tjekliste til kvote 1

  Lyt med når studie- og karrierevejlederne Morten og Mathias guider dig gennem alt, du skal have styr på i kvote 1.
  I denne korte podcast får du et hurtigt overblik over, hvad du skal have styr på og overveje inden du sender din ansøgning til videregående uddannelse i kvote 1.
  Vi kommer omkring emnerne adgangskvotienter, adgangskrav, prioriteringsliste, optagelse på standby adgangsgrundlag og meget mere.
  Så lyt til denne tjekliste og få sendt din ansøgning ordentlig afsted!
  God lytter!
  Værter:
  Morten Colbert og Mathias Nørby, begge to studie- og karrierevejledere ved Studievalg Danmark
  Book tid til vejledning på: http://www.studievalg.dk

  • 7 min
  En teknisk erhvervsakademiuddannelse?

  En teknisk erhvervsakademiuddannelse?

  “Vi har været ude og spørge, om der var noget, de havde udfordringer med i en produktion og så er de kommet tilbage og har sagt, at de har faktisk et problem ...  Så kommer vi ud og analyserer lidt,  og så ser vi, om der er noget, vi kan lave om på”
  - Trine, Studerende

  I dette afsnit møder du Mikkel og Trine, som fortæller om deres hverdag som studerende på en teknisk erhvervsakademiuddannelse på UCN i Aalborg.

  Du kommer med tilbage til dengang, de traf valget, du hører historien om, hvordan man faktisk kan blive klogere af at vælge forkert, og hvordan Mikkel og Trine får brugt deres teoretiske viden på ægte problemer fra ægte virksomheder.

  Vi har også besøg af studievejleder Gitte Carstens, som hjælper os med at blive klogere på, hvad det helt særlige ved at tage en erhvervsakademiuddannelse er.

  Du får svar på, hvor meget praktikken fylder, hvordan et typisk uddannelsesforløb er bygget op - og så får du gode råd til, hvordan du kan komme ud og prøve uddannelsen af, inden du bestemmer, om det er noget for dig.

  Lyt med og lad dig inspirere!

  Gæster i studiet er:
  Trine Christensen – har læst “Produktionsteknolog” og er nu i gang med overbygningen “Produktudvikling og teknisk integration” på UCN i Aalborg
  Mikkel Brøgger - Er i gang med 4. semester på “Datamatiker”
  Gitte Carstens - Generel studievejleder på de tekniske uddannelser på UCN

  Værter: Torben Tiedemann og Sofie Frederiksen, Studie- og karrierevejledere ved Studievalg Danmark

  • 34 min
  Uddannelsestyper - hvad passer til dig?

  Uddannelsestyper - hvad passer til dig?

  Skal du til at vælge videregående uddannelse?

  Vi giver dig det overblik over uddannelsestyperne, som du har brug for – lyt til podcasten og høre mere om erhvervsakademi-, professionsbachelor- og universitetsuddannelser – og om forskellen på de tre.
   
   ”Vi giver dig pejlemærker, så du kan gå på opdagelse i uddannelsesverdenen”
   
  I dette afsnit fortæller Line, Morten og Torben, som er vejledere i Studievalg Danmark, om tre uddannelsestyper.
  De taler blandt andet om, hvordan hverdagen ser ud på de forskellige uddannelsestyper, og hvor meget praktik fylder i løbet af studiet. De taler også om karriereperspektiver og muligheder for job efter endt uddannelse.
   
  Hør afsnittet og bliv klogere på, hvad akademiske kompetencer egentlig er, hvilken rolle øvelseslokaler spiller på en professionsbachelor og den fleksibilitet der er, når man tager en erhvervsakademiuddannelse og meget mere. 
   
  Lyt med og lad dig inspirere!
   
  Har du brug for en snak med en vejleder?
  Book tid til en snak på www.studievalg.dk

  Gæster i studiet er:
  Morten Colbert, Studie- og karrierevejledere ved Studievalg Danmark
  Line Lilholt, Studie- og karrierevejledere ved Studievalg Danmark

  Vært: Torben Tiedemann, Studie- og karrierevejledere ved Studievalg Danmark

  • 25 min
  Sabbat efter gymnasiet?

  Sabbat efter gymnasiet?

  ”Jeg ville nå at opleve hele verden, inden jeg skulle tilbage på skolebænken”

  Hvad er det for uddannelsestanker, man gør sig, imens man holder sabbatår? I dette afsnit kan du møde 2 unge, der er på sabbat lige nu.

  Vi snakker med Mads og Simone om nogle af de tanker, der fylder, når man går i gang med at planlægge det at holde sabbatår. Rejsedrømme, arbejde, flytte hjemmefra og meget andet.

  Lyt med, når Mads og Simone tager os med ind deres sabbatår - og deres oplevelser indtil videre. Hør blandt hvordan det går, når ens planer for sabbatåret pludselig går i vasken og bliver erstattet af andre oplevelser.

  Vi kommer også omkring, hvad man gør, når man kan se, at “de andre” kommer videre, men man ikke selv føler sig klar til at vælge uddannelse endnu. Og så er er der også forældrene. Hvad siger de egentlig til det hele?

  “Springet mellem gymnasiet og en videregående uddannelse skulle være ret heftigt, så det er måske meget rart lige at være forberedt på det”

  Vi får snakket om erfaringer med arbejdsmarkedet og vendt, hvordan de måske kan hjælpe med at man finder ud af, hvad man gerne vil uddannelsesmæssigt

  Vi får kort sagt sat ord på de tanker, forhåbninger og bekymringer, man kan møde i løbet af sit sabbatår.

  Lyt med og lad dig inspirere!

  Gæster i studiet er:
  Simone Nielsen – STX-student fra 2019 og i gang med sit andet sabbatår. Går lige nu på Bosei Højskole, og har tidligere i sin sabbat arbejdet på både Joe and the Juice og et demens-plejehjem.
  Mads Juul - HHX student 2020 og er godt i gang med sit første sabbatår. Bor i Randers med 2 gymnasievenner. Har gang i 2 jobs og en masse tanker om fremtiden.

  Værter: Torben Tiedemann og Morten Colbert – Studie- og karrierevejledere ved Studievalg Danmark

  • 30 min
  Designfaglig professionsbachelor?

  Designfaglig professionsbachelor?

  ”Man bliver bekræftet undervejs i det man laver” 
  Hør mere om hvordan Mathilde og Camilla oplever hverdagen som studerende på Københavns Erhvervsakademi og deres designfaglige professionsbacheloruddannelser.   
  Sammen med Studie – og Karrierevejleder Nikoline Scanholm fortæller de om deres studieovervejelser, om at være studerende på professionsbacheloruddannelse, om at lære at blive kreativ, overvejelserne om karriereperspektiver - og meget andet! 
   Et super godt indblik til dig, som gerne vil lære professionsbacheloruddannelser bedre at kende og som måske overvejer en designfaglig uddannelse.
  Gæster i studiet er:
  Mathilde Gericke – uddannet designteknolog og studerende på professionsbacheloren i ’Design & Business’ med speciale i ’Fashion Management’ 
  Camilla Thomsen – studerende på professionsbacheloren ’Smykker, Teknologi og Business’  
  Nikoline Scanholm – Studie – og Karrierevejleder ved Studievejledningen på Københavns Erhvervsakademi 
  Værter: Torben Tiedemann og Mathias Nørby – Studie- og karrierevejledere ved Studievalg Danmark

  • 44 min

Top Podcasts In Education