166 episodes

Tidningen Dagens podcast, där journalisterna Malin Aronsson och Daniel Wistrand pratar om Gud med kända svenskar.

Dagens människa Tidningen Dagen

  • Religion & Spirituality

Tidningen Dagens podcast, där journalisterna Malin Aronsson och Daniel Wistrand pratar om Gud med kända svenskar.

  Avsnitt 158: Nuri Kino

  Avsnitt 158: Nuri Kino

  I avsnitt 158 möter vi journalisten, debattören och biståndsaktivisten Nuri Kino. Vi pratar om hans enorma driv att engagera sig där det behövs just nu, oavsett om det gäller att hjälpa kristna i Mellanöstern, informera om covid i förorten eller möta ukrainas krigsoffer i flyktingläger vid gränsen. Nuri berättar om stunderna när han velat ge upp och om rösten som säger till honom att kämpa vidare. Men också om behovet av att någon gång ibland gå på fest och prata om något annat än krig. 

  • 41 min
  Avsnitt 157: Sofia Dalén

  Avsnitt 157: Sofia Dalén

  Avsnitt 157 av Dagens människa är ett härligt möte med Sofia Dalén. Komiker, programledare och poddare och just nu extra igenkänd genom hennes deltagande i SVT:s Bäst i test. Sofia berättar om killarna i Pingstkyrkan som var mycket snyggare än dem i hennes kyrka, Svenska kyrkan, om sommaren när hon ledde andakter i Vägkyrkan, och om relationen till Gud som absolut finns, men som kanske inte är så personlig. Eller är den kanske det?  

  • 38 min
  Avsnitt 156: Dick Harrison

  Avsnitt 156: Dick Harrison

  I det 156:e avsnittet av Dagens människa möter vi historikern och författaren Dick Harrison. Vi pratar om att vara kristen och samtidigt se på Jesus som historiker, om varför man kan veta att Jesus funnits och mysteriet bakom uppståndelsen. Dick berättar också om barndomen när han lärde sig läsa i 1917 års översättning av Bibeln. 

  • 37 min
  Carolina Klüft

  Carolina Klüft

  I avsnitt 155 pratar vi med en av Sveriges största friidrottstjärnor genom tiderna, Carolina Klûft. Vi pratar om att hålla fast vid sitt eget värde, genom både vinst och förlust och om att fira segrar med att gå hem och spela kort. Carolina berättar om hur samtalen med en präst hjälpt henne att hantera sin dödsångest och om tron på något, och om henens känsla av att vara en del av något större. 

  • 42 min
  KG Hammar

  KG Hammar

  I avsnitt 154 möter vi KG Hammar, ärkebiskop emeritus, ledare för Svenska kyrkan åren 1997-2006. Vi pratar om varför han har blivit mer pingstvän och om varför många i Svenska kyrkan verkar tycka att det är pinsamt att vara kristen. KG Hammar berättar om flytten till Stockholm efter att ha varit skåning i hela sitt liv och om kärleken som oväntat fann honom. 

  • 39 min
  Sebastian Stakset på plats i Ukraina

  Sebastian Stakset på plats i Ukraina

  Med anledning av situationen i Ukraina gör vi ett specialavsnitt med artisten och evangelisten Sebastian Stakset som är på plats i Ukraina för att i samarbete med lokala kyrkor hjälpa till humanitärt. Han berättar om hur han mött en femåring som flytt bomber och kulor, om hur kvinnor i kyrkorna syr nät till pansarvagnar men också om styrkan landets många kristna finner i sin gudstro.

  • 27 min

Top Podcasts In Religion & Spirituality

Ascension Catholic Faith Formation
D-Group
Hank Smith & John Bytheway
Joel Osteen
BibleProject
Christianity Today

You Might Also Like

Sveriges Radio
Acast, Rigmor Robèrt och Emma Gembäck
Acast
Tomas Andersson Wij
Sveriges Radio
Podplay | Expressen