15 episodes

David Àvila és el mestre de cerimònies del primer programa LGBTIQ+ de Catalunya Ràdio

Ja m'entens Catalunya Ràdio

  • Podcasts

David Àvila és el mestre de cerimònies del primer programa LGBTIQ+ de Catalunya Ràdio

  El plaer químic

  El plaer químic

  Capítol 15. Les "chemsex" són drogues que es consumeixen per intensificar la potència sexual, però a la vegada contenen grans riscos. En aquesta entrega, en parlem amb especialistes en la matèria com el metge i investigador de l'IrsiCaixa Pep Coll, el psicòleg Toni Gata i la infermera i artista multidisciplinària Translocura. El realitzador Javier Giner ens explica com va ser el seu descens a l'infern de les drogues i els actors Júlia Bonjoch i Iñaki Mur ens fan diverses recomanacions culturals en clau LGTBIQ+.

  Europa: Me la imaginava més tolerant

  Europa: Me la imaginava més tolerant

  Capítol 14. Les persones que formen part del col·lectiu LGTBIQ+ viuen una situació desigual a la Unió Europea. En aquesta entrega, en parlem amb diverses persones que ens expliquen les seves problemàtiques, com és el cas de Mahmoud Asraf, un jove de 23 anys que té l'asil polític. Comentem la situació del col·lectiu amb el periodista italià Luca Tancredi Barone, l'activista grega Eleni Maravellia i el dissenyador de moda andorrà Ramon Antonijoan. A més, l'escriptor Pablo Wessling ens presenta la seva primera novel·la 'Tres chicos buenos'.

  • 1 hr 17 min
  Gent del nostre barri

  Gent del nostre barri

  Capítol 13. Les sèries tenen un efecte pedagògic que arriba molt més enllà que algunes campanyes institucionals. Amb els personatges de ficció hem crescut, ens han fet somriure, ens han fet empipar o fins i tot ens han posat a to. Però, fins i tot, i sense que nosaltres ens n'adonem, ens eduquen. Ho analitzem amb els dramaturgs Núria Parera i Guillem Clua, amb el productor Joan Bas i amb el realitzador i director Esteve Rovira. A més, l'actriu Daniela Santiago ens explica la seva experiència com a protagonista de la sèrie "Veneno" i el director Albert Carbó ens parla del seu últim projecte, "Elsa", que serveix per fer pedagogia del trànsit de gènere infantil.

  • 1 hr 15 min
  Barcelona i les reines de la nit

  Barcelona i les reines de la nit

  Capítol 12. José Tenorio va ser un de tants transformistes que van viure intensament la nit barcelonina. D'ell n'existeixen molt pocs documents gràfics i ara la seva neboda ha creat una obra de teatre, 'José y la Barcelona disidente', i una exposició, 'Rojo Clavel', a l'Espai Mercè Sala de Barcelona per homenatjar-lo i perquè el puguem conèixer una mica més. En el programa tindrem l'oportunitat de saber com era la nit barcelonina amb les periodistes Carme Pollina i Thais Morales, amb el dinamitzador cultural Joan Estrada i amb l'expert en història LGTBIQ+ i col·laborador del programa Leopold Estapé. Acabem el programa amb el cineasta Enric Ribes, que acaba de rodar 'Cantando en las azoteas' on ens mostra la història de Gilda Love, de 95 anys. A més, ens fa diverses recomanacions culturals que aborden la temàtica del transformisme i la cultura audiovisual LGTBIQ+

  • 1 hr 12 min
  Orgulloses i empoderades

  Orgulloses i empoderades

  Capítol 11. Coincidint amb el Dia Mundial de les Dones Treballadores, aquesta setmana hem volgut que siguin elles les protagonistes del programa. Després de guanyar el Premi Òmnium Cultural a la millor novel·la de l'any, l'escriptora Eva Baltasar ens explica com es va gestar "Boulder", la segona part d'una trilogia, que va néixer amb "Permagel" i es conclourà amb "Mamut". El programa es trasllada fins a la Glorieta de la transsexual Sònia per parlar amb dues històriques activistes del moviment lèsbic: Carme Porta i Dolors Majoral. I tancarem el programa amb la conductora de "Les dones i els dies", Montse Virgili, i la coordinadora de la secció de cultura d'"El matí de Catalunya Ràdio", Marta Vives; amb elles parlarem de cultura LGTBIQ+.

  • 1 hr 9 min
  Canvi de torn

  Canvi de torn

  Capítol 10. Les empreses són un mirall de la societat. En cada empresa, l'equip de treball mostra una realitat diversa i amb motivacions, afinitats i orientacions sexoafectives molt diferents. En aquest capítol, volem posar la mirada en l'entorn laboral, què han de fer les empreses per ser més inclusives, diverses i respectuoses amb tot tipus de sensibilitats. Ho farem amb la directora de Gayles.tv, Maria Giralt; amb el responsable de Cultura, Formació i Desenvolupament de Seat S.A., Ismael Lara, i amb el director de l'àgència de comunicació Both. People & Comms, Jordi Trilla. Anirem fins al centre de Barcelona, al Gaixample, per parlar amb el cuiner Raül Balam Ruscalleda, que ens explica com és ser un cuiner d'èxit dins del col·lectiu, i els actors Oriol Grau i Enric Cambray ens parlen de l'obra de teatre "L'èxit de la temporada" i ens fan recomanacions en clau LGTBIQ+.

  • 1 hr 10 min

More by Catalunya Ràdio