52 episodes

Podcast by Sannah Näslund

Jesus Helt Enkelt Sannah Näslund

  • Religion & Spirituality

Podcast by Sannah Näslund

  52 Andakt - Sannah Näslund - Jesus helt enkelt

  52 Andakt - Sannah Näslund - Jesus helt enkelt

  Andakt av Sannah Näslund utifrån Höga Visan 2:10-14 och Jesaja 55:13.

  Sång, Arise, skriven av Sannah, Anna-Karin Adolphsson piano, Lisa Libell sång.

  • 11 min
  51 Margareta Nordlund - Jesus helt enkelt

  51 Margareta Nordlund - Jesus helt enkelt

  Ett samtal med Margareta Nordlund, 75 år, Husum.
  Om att ha varit narkossjuksköterska och lärare. EFS -> samarbetskyrka. Närheten till Gud har upplevts olika under olika perioder av livet. Medvandrare. ”Den som tiger samtycker”. Pratar nog inte ”spontant” om Jesus. Börjar dagen med bön. Människor är öppna för andlighet. Det politiska klimatet är hårdare. Överlåtelse. Gud hade omsorg om mig. Brinner för undervisning, t.ex. Alpha. Den helige Ande. Uppmuntra varandra. Vad ser du, Gud, hos honom/henne? ”Det ska synas på dig att du är kristen”. Olle Kärrberg. Äntligen måndag - Arne G. Skagen. Anita Barker.
  Om Jesus - helt enkelt.

  • 57 min
  50 Jenny Johansson - Jesus helt enkelt

  50 Jenny Johansson - Jesus helt enkelt

  Ett samtal med Jenny Johansson
  Om skapande. Känt Jesus så länge jag kan minnas. En stor trygghet. Vägen, sanningen, livet. Prata med Gud om människan, innan du pratar med människan om Gud. Jag hoppas att mitt liv ska få vara ett vittnesbörd. Umgås! Jag vill lära mig att lyssna in mer. Personlig relation till Jesus. Går mot sista tiden. Hårdare. Bryr du dig? Lyssnar du? Vad vill du med mitt liv? Det kan vara bra att kämpa lite ibland. Det materiella välståndet kan vara en fälla. En hälsning från Gud i rätt tid. En personlig Gud. Gud är Gud - Han gör som Han vill. Visa på Jesus genom mitt liv. Inte kopiera ”sätt att vara kristna”. Läs Guds ord, sök Hans ansikte. Var på vakt för villfarelse. Mina föräldrar och min man är förebilder.
  Om Jesus - helt enkelt.

  • 50 min
  49 Roland Sjölander - Jesus helt enkelt

  49 Roland Sjölander - Jesus helt enkelt

  Ett samtal med Roland Sjölander, 77 år.
  Om att vara ordförande för Hoppets Stjärna. Jesaja 55:10-11. Bron till sanne Fadern. Johannes 14:6 - vägen, sanningen, livet. Ständig kamp mot mina böjelser och svagheter. Lukas 20:21. Tro är inte vetenskapligt bevis. Tron är det största undret som hänt i mitt liv. Vi behöver inte alltid förstå allt - ibland räcker det att lita. Johannes 14:15-16. Våra förfäders Guds-tillit bygger vår välfärd. Håller vi på att tappa tilliten till Guds ord? Till livets gåta kan man aldrig hitta svaret på google. 40-årskris som ledde till omvändelse. Förhållandet till alkohol blev en belastning/utom kontroll. Svårt att hålla Gudsrelationen vid liv. ”Nu får du ta hand om Roland och mig för jag orkar inte längre.” Idag tror jag inte bara på Gud utan jag vet att han finns. Prövningar ger ödmjukhet. Var inte rädd för dina problem - acceptera dem så kan du släppa dina masker. Det behöver inte vara så perfekt i alla kyrkliga sammanhang. Det hjälper inte att jag är tolerant mot mig andra om jag inte är tolerant mot mig själv. Ta ansvar för att vara och visa men jag är. Morbror Mårten. Moster Anna. Gunnar Hallestam. Min fru Anne. Blott en dag, psalm 249. Carl-Olof Rosenius. Henrik Wislöf - vilen eder litet.
  Om Jesus - helt enkelt.

  • 1 hr 13 min
  48 Anitha Risberg - Jesus helt enkelt

  48 Anitha Risberg - Jesus helt enkelt

  Ett samtal med Anitha Risberg, 57 år, Ås.
  Om att ha jobbat med hälsa stora delar av livet. Forskare och lärare. Något mellan mig och Jesus under några år. 3 månaders brottningskamp. Jesus är oerhört viktig. Svårt att beskriva honom. Passion = att ge sitt liv för någon. Kärlek och frid. Makt och ödmjukhet. De jag lägger på ditt hjärta. Tidstjuvar. Psalm 121. Ber i tungor. Överlåtelse. Noga med vad jag tar in. Tillit. Ärlighet och uppriktighet. Sanningen ska göra er fria. Hålla sig på vägen. Lina Sandell Berg. Vad är det vi pratar om? Lyhörda. Se människan. Så kär i Jesus att ”det bubblar över”. Prata om vår tro med våra barn. Prioriteringar. Svenska småbarnsmammor jobbar mest i hela världen. Gud - familjen - församlingen. Vilodag. Ta tid för varann. Vara själva med Gud. Smal åsiktskorridor. Derek Prince. Jag skulle kunna dö för min tro. Prövningar -> starkare i vår tro. Vi är ande, själ och kropp. Barn och utmaningar. Det sker helanden idag! Att ha tro för. Bildning - Familjer - Lärande - Core-pedagogik. Läsa ordet mer. Träna att vara ensam med Gud - tillsammans med andra. Våga ta plats. Mod. Min man har lärt mig så mycket! Psalm 23: ”Han låter mig vila”. 2 Krön 16:9: ”Gud vill ge kraft till de som hänger sig åt honom”.
  Om Jesus - helt enkelt.

  • 1 hr 13 min
  47 Daniel Olsson - Jesus helt enkelt

  47 Daniel Olsson - Jesus helt enkelt

  Ett samtal med Daniel Olsson, 23 år, Örnsköldsvik.
  Om att det är svårt att leva ett kristet liv själv. Spela trummor. Min klippa - stöttepelare. En vanlig människa. Pressen/trycket att klara av allt själv minskar. Bibelskola. Överlämna samtal till den helige Ande. Guds ord är inte påträngande - då behöver inte heller jag vara påträngande. Lovsång. Soaka på tåget. Kristen gemenskap drar en närmare Gud. Trygg i tron. Gud ordnade ett jobb. Vi behöver varandra. Johannes Olsson. Elevation worship: Paradoxology. Bethel Music. Planetshakers. Harald Höidahl. Diedrich Bonhoeffer - Fånga dagen - 3 augusti.
  Om Jesus - helt enkelt.

  • 36 min

Top Podcasts In Religion & Spirituality

Ascension Catholic Faith Formation
D-Group
Hank Smith & John Bytheway
Christianity Today
Joel Osteen
Sadie Robertson