34 episodes

Deze podcast inspireert je om stappen te zetten naar meer plezier in je werk en leven! Ik deel mijn ervaring als loopbaancoach met je, geef sollicitatietips en spreek met gasten over de wendingen in hun werk en leven.

Jouw Wending - Wendy van Wijngaarden Wendy van Wijngaarden - Jouw Wending

  • Education

Deze podcast inspireert je om stappen te zetten naar meer plezier in je werk en leven! Ik deel mijn ervaring als loopbaancoach met je, geef sollicitatietips en spreek met gasten over de wendingen in hun werk en leven.

  Jouw Wending #34 - Voorkom deze fout in je volgende sollicitatiegesprek

  Jouw Wending #34 - Voorkom deze fout in je volgende sollicitatiegesprek

  "Waarom ben je aan het solliciteren?" "Waarom wil je weg bij je huidige werkgever?" "Waarom ben je op zoek naar iets anders?"


  In elk sollicitatiegesprek komt deze vraag - of een variant erop - wel aan bod. En dit is waar veel sollicitanten in een valkuil stappen die zorgt dat ze hun nieuwe baan wel kunnen vergeten. Wat die valkuil is én hoe je deze vraag op een integere en positieve manier beantwoordt leg ik uit in deze aflevering van de Jouw Wending podcast!


  Kan je carrière wel een boost gebruiken? Mail me op wendy@jouwwending.nl over je werk- of sollicitatieuitdaging, ik wil je graag helpen. 

  • 9 min
  Jouw Wending #33 - De wendingen van jurist en LEF inspirator Marlies Offerman

  Jouw Wending #33 - De wendingen van jurist en LEF inspirator Marlies Offerman

  In dit gesprek vertelt Marlies Offerman over de wendingen in haar carrière.


  Van een jurist die opgeleid was om puur op de inhoud te zitten en vaak donkerblauwe pakken droeg 'omdat dat zo hoorde', besloot ze zich na een goed gesprek met een coach meer te laten leiden door haar intuïtie. Inmiddels staat ze bij haar werkgever bekend als een kleurrijke projectleider en coach.


  Daarnaast is Marlies ondernemer en een ware LEF inspirator voor vrouwen die zich willen kleden in een stijl die beter past bij hun persoonlijkheid. Ze geeft o.a. persoonlijke kleuradviezen en gaat zelfs als personal shopper mee met klanten.


  Door haar baan in loondienst en het ondernemerschap te combineren vindt Marlies de ideale balans van intellectuele uitdaging en creativiteit in haar werk. Daarnaast geeft ze in dit gesprek een kijkje in de wereld van de kleurenpsychologie en vertelt ze over de oranje muur in haar woonkamer, wat de kleuren paars en geel uitstralen en waarom de kleur crème (mijn eigen 'powerkleur') zo goed bij me past. 


  Meer weten over Marlies? Volg haar op Instagram (https://www.instagram.com/marliesofferman/) of neem een kijkje op haar website: https://www.marliesofferman.nl/. 

  • 45 min
  Jouw Wending #32 - 6 Tips voor een LinkedIn-profiel dat opvalt bij recruiters

  Jouw Wending #32 - 6 Tips voor een LinkedIn-profiel dat opvalt bij recruiters

  Ben je aan het solliciteren, verwacht je daar binnenkort mee te beginnen of heb je gewoon al maanden (of jaren!) niet omgekeken naar je LinkedIn-profiel? Dan is deze aflevering voor jou!


  Ik geef je 6 tips om je profiel op zo'n manier te updaten en verbeteren dat recruiters en werkgevers voor de verandering jou gaan benaderen met banen! Hoe lekker is dat? Ook als je niet van plan bent om te gaan solliciteren raad ik je aan om met deze tips aan de slag te gaan, want wie weet wat er op je pad komt als je profiel duidelijk vertelt wie jij bent, wat je doet en wat je voor een ander kunt betekenen? 

  In april geef ik trouwens een online sollicitatiecursus op Instagram met veel meer van dit soort praktische tips én alle ruimte voor jou om vragen te stellen. Wil je alvast op de wachtlijst zodat je als eerste alle info (en een leuke early bird-korting) ontvangt of heb je vragen over de cursus! Mail me dan op wendy@jouwwending.nl! 

  • 35 min
  Jouw Wending #31 - Verantwoordelijkheid nemen over je werk en welzijn

  Jouw Wending #31 - Verantwoordelijkheid nemen over je werk en welzijn

  Toen ik een jaar of 6 geleden overspannen was - maar me nog niet had ziekgemeld - ging elke dag dezelfde gedachte door mijn hoofd: 'waarom zien ze het nou niet? Waarom zien ze niet dat het niet goed gaat met me? Waarom is er niemand die voor me op de rem trapt?'. Ik wachtte tot iemand de verantwoordelijkheid zou overnemen en me zou 'redden'. Maar dat gebeurde niet. Destijds was dat ontzettend zwaar, achteraf gezien ben ik er dankbaar voor. Want daardoor werd ik gedwongen om de regie te pakken en naar mijn leidinggevende te gaan.


  In deze podcastaflevering vertel ik over hoe ik geleidelijk in dat dal van overspannen zijn weggleed, en hoe ik er weer uitklom. Als een ander mens, zou ik bijna willen zeggen. Ik wens je veel luisterplezier en inspiratie met deze aflevering van de Jouw Wending podcast!


  In deze podcast verwijs ik naar een aflevering die ik eerder opnam over die periode dat ik overspannen was. Aflevering 8, 'Lessen die ik leerde toen ik overspannen was (die nu nog steeds waardevol zijn)', luister je hier: https://open.spotify.com/episode/7zYFRM1gDw3ft3ftKu8997?si=NWvPDXrQSrCS3U93dpDxJg.


  Wil je geen enkele podcastaflevering meer missen? Abonneer je dan in een podcastapp naar keuze, bijvoorbeeld hier op Spotify.


  Wil je me laten weten hoe deze podcast jou heeft geïnspireerd of geholpen, of heb je een vraag voor me? Stuur me een DM op Instagram, @jouwwending. 

  • 36 min
  Jouw Wending #30 - 6 tips om je volgende sollicitatiegesprek voor te bereiden

  Jouw Wending #30 - 6 tips om je volgende sollicitatiegesprek voor te bereiden

  Stel, je hebt morgen een sollicitatiegesprek voor een baan die je leuk en interessant lijkt. Hoe bereid je je daarop voor? Wat doe jij om zo goed mogelijk voor de dag te komen bij deze werkgever?


  Als loopbaancoach, sollicitatiecoach én ex-recruiter heb ik veel ervaring met het voeren van sollicitatiegesprekken vanuit de werkgeverskant en natuurlijk heb ik zelf ook regelmatig gesolliciteerd voordat ik ging ondernemen.


  In deze aflevering van de Jouw Wending Podcast geef ik je 6 tips om je sollicitatiegesprek voor te bereiden zodat je je zelfverzekerder voelt én bonuspunten scoort bij de werkgever!


  Wil jij geen enkele podcastaflevering missen? Abonneer je dan nu via de app waarin je luistert!


  Zijn we al geconnect op LinkedIn en Instagram?

  • 28 min
  Jouw Wending #29 - Ik HAAT mijn baan, wat nu?

  Jouw Wending #29 - Ik HAAT mijn baan, wat nu?

  ‘Ik haat mijn baan’ klinkt misschien wat heftig, maar ‘ik houd van mijn baan’ voelt pas écht als een ver van je bed show. Hoe kun je je baan leuker maken en wanneer besluit je dat het tijd is voor iets anders? Ik deel mijn visie en tips met je!


  Als loopbaancoach kan ik je op elk punt in dit proces helpen. We kunnen bijvoorbeeld in een los coachgesprek het brainstormen over het leuker maken van je baan, het gesprek met je leidinggevende voorbereiden of je cv herschrijven zodat je met vertrouwen kunt gaan solliciteren.


  Meer weten? Check www.jouwwending.nl! 


  Op Instagram deel ik bijna dagelijks tips en inzichten over solliciteren, werkplezier en de mindset om je daarbij te helpen. Je kunt me volgen op @jouwwending! 

  • 19 min

Top Podcasts In Education