6 episodes

Tips & Tricks over het maken en verkopen van online cursussen

JouwCursusOnline Podcast Bastiaan de Koning

  • Education

Tips & Tricks over het maken en verkopen van online cursussen

  006 - Signature Course Paradox

  006 - Signature Course Paradox

  In de podcast bespreek ik de inhoudelijke paradox bij het maken van de Signature Course. Een veelgemaakt misverstand bij beginnende online cursus makers. Dit is een van de belangrijkste redenen waarom veel ondernemers geen online cursus gemaakt krijgen, en professionals wel...

  Meld je aan voor:De onvertelde geheimen waardoor professionals zeer winstgevende online cursussen maken en anderen niet.🎯. https://www.jouwcursusonline.nl/webinar-geheimen

  Meer info:Doe de survey ‘Jouw Cursus Online in 28 dagen’ en win gratis toegang tot deze nieuwe training:🎯 https://forms.gle/PeT6vca2M552hrvP9

  Lees de blog online:🎯 https://www.jouwcursusonline.nl/blog/signature-course-paradox-waarom-professionals-verkopen-en-anderen-niet

   

  Gratis Kajabi UitproberenProbeer ons favoriete leeromgeving software Kajabi uit en krijg onze extra bonussen en 14 dagen gratis trial🎯 https://www.kjb-users.nl/start

   

  • 15 min
  005 - Het verschil tussen een online cursus en een membership

  005 - Het verschil tussen een online cursus en een membership

  Weet jij wat het verschil is tussen een online cursus en een membership?Kun jij heel duidelijk aangeven waarom het een anders is dan de andere?

  Ik merk dat er veel verwarring is tussen een online cursus en een membership.

  In deze podcast behandel ik meerdere eigenschappen van een online cursus en vergelijk die met een membership programma.

  Ik ga in op wat het ene model betekent voor je studenten of volgers en wat het verschil is met het andere model.

  En we behandelen wat dit betekent voor het werk dat je er in moet investeren en wat voor inkomstenstroom het oplevert binnen je bedrijf.

  Natuurlijk zijn er altijd uitzonderingen te vinden. En overlap tussen de twee verschillende modellen - online cursus vs membership - bestaat ook.

  Maar door eerst de twee modellen scherp tegenover elkaar te zetten, ga je zien wat er wezenlijk anders is tussen een membership en een online cursus.

  Indien je meer wilt weten over hoe je een online cursus gestructureerd kunt opzetten, vul de survey in. We verloten onder iedere 25 inschrijvingen één maal toegang tot onze nieuwe ' Jouw Cursus Online in 28 Dagen' training. 

  Doe de survey ‘Jouw Cursus Online in 28 dagen’ en win gratis toegang tot deze nieuwe training:

  🎯 https://forms.gle/PeT6vca2M552hrvP9

   De video in deze les staat ook op Youtube >>

   

  • 14 min
  004 - 5 Fases bij een maken van een online cursus

  004 - 5 Fases bij een maken van een online cursus

  In onze vorige blog heb ik een survey uitgezet over het zelf maken van online cursussen. Wat blijkt is dat veel ondernemers wel een online cursus willen maken, er ook vaak wel aan begonnen zijn, maar de cursus toch niet afgemaakt hebben. Ze zijn halverwege het proces.

  De meest voorkomende redenen bij het maken van een online cursus zijn:


  Ik weet niet waar ik moet beginnen
  Ik weet niet of er vraag naar is
  Ik raak de structuur kwijt
  Ik zie op tegen het werk

   

  Hoe hou je overzicht bij het maken van je online cursus
  Het maken van een online cursus bestaat uit 5 verschillende fases. Iedere fase heeft zijn eigen dynamiek. En je moet ze allemaal doorlopen. We merken dat veel ondernemers in bepaalde fases veel te lang blijven hangen, niet de juiste keuzes maken. En dat ze juist in andere fases veel te weinig tijd en aandacht geven.

  In de podcast behandel ik alle fases en geef ik aan waar je aandacht zou moeten liggen.

   

  Als je het nog niet gedaan hebt, vul alsnog de survey in. We verloten onder iedere 25 inschrijvingen één maal toegang tot onze nieuwe ' Jouw Cursus Online in 28 Dagen' training. 

  Doe de survey ‘Jouw Cursus Online in 28 dagen’ en win gratis toegang tot deze nieuwe training:

  🎯 https://forms.gle/PeT6vca2M552hrvP9

   

  Links in de video:

  Youtube: Zet jouw cursus online in 14 minuten🎯 https://youtu.be/Qv3NJnbbxIA

  Probeer Kajabi uit en krijg onze extra bonussen en 14 dagen gratis trial🎯 https://www.kjb-users.nl/start

   Youtube: 5 Fases van een online cursus🎯 https://youtu.be/RIqxC-c25a4

  • 6 min
  003 - Je cursus online in 28 dagen - Survey

  003 - Je cursus online in 28 dagen - Survey

  Voor onze volgende training over het maken van online cursussen hebben we ons bestaande Creative Course Model helemaal uitgewerkt tot een super eenvoudig toepasbaar stappenplan.

  Maar voor we het uitrollen hebben we nog een paar vragen zodat we zeker weten dat dit helemaal aansluit bij jouw wensen. En waarmee je een online cursus maakt die onderscheidend, creatief, speels, uitdagend en verrassend is.

  Vul de survey in.Win een van de gratis trainingen waarmee je jouw cursus binnen 28 dagen klaar kan hebben.

  🎯 Doe de survey: https://forms.gle/PeT6vca2M552hrvP9

  Groet, Bastiaan

  • 4 min
  002 - 10 Fouten bij het maken van een online cursus

  002 - 10 Fouten bij het maken van een online cursus

  In 2013 maakte ik mijn eerste online cursus. Niemand had mij verteld hoe dat moest. En vol goede moed ging ik aan de slag. Achteraf bleek dat ik veel fouten gemaakt heb die ik achteraf niet had hoeven maken. Ik heb vele wielen opnieuw uitgevonden.

  In deze video-blog vertel ik je over de meest voorkomende fouten bij het maken van een online cursus. Laat deze lijst je helpen om de juiste mindset te krijgen en een sneller resultaat te kunnen halen.

  Ik sta niet met een belerend vingertje hier hoor. De meeste fouten zijn heel herkenbaar voor mij en heb ik echt ook zelf gemaakt. 

   

  10 fouten bij het maken van online cursussen

  Denken dat je het wel weet hoe jet het moet doen
  Een te grote cursus willen maken
  Te veel informatie geven
  Je cursusidee niet valideren
  Geen planning maken
  Niet boven de stof staan
  Te veel met techniek bezig zijn
  Het werk onderschatten en opgeven
  Te snel willen casshen
  Geen marketingplan hebben

   

   
  Twijfel je over jouw nieuwe online cursus?
  Ik heb een korte online training gemaakt waarin je 5 cruciale vragen gaat stellen voordat je met jouw online cursus zou moeten beginnen. Deze vragen zorgen ervoor dat je precies weet wat je kan maken en hoe je die ook snel kan maken. Deze vragen zijn het fundament van iedere training! Lees meer over de training: Maak de Online Cursus die verkoopt.

   

  Info

  Deze blog is een update van: Tien grootste fouten bij een online cursusLees verder voor meer informatie over KajabiVolg mij op YoutubeBekijk deze video op Youtube

   

  • 9 min
  001 - 5 Producten om snel te maken

  001 - 5 Producten om snel te maken

  Een online cursus maak je niet in een dag. Daar zijn ze te uitgebreid voor. Het kost voorbereiding en tijd om het op te nemen. Maar je kan wel andere online producten maken. Die je zelfs al vandaag af kan hebben. In deze video vertel ik je over 5 digitale online producten die je vandaag nog kan maken. 

  Veel ondernemers die de stap naar online maken, worstelen met de vraag welke online (of digitale) producten ze kunnen maken. Ze willen grote online cursussen maken zonder te overzien hoe veel daarbij komt kijken.

  Wanneer je nog niets hebt gemaakt, begin dan niet bij zo'n supergrote training. Begin bij iets dat je kan overzien en snel kan maken.

  Een online cursus is een prima start. Wil je daarmee verder kijk dan zeker even naar de starterstraining ‘Maak de online cursus die verkoopt‘. Deze videotraining is tijdelijk nog slechts € 47 in plaats van € 197 euro. Voor meer info: Maak de online cursus die verkoopt.

  In deze podcast geef ik je 5 ideeën voor online producten die jij snel – de meesten binnen een dag – kan maken. 

  Wat is jouw volgende online product?
  Ik heb je 5 ideeën gegeven van online producten die je snel kan maken. Natuurlijk zijn er nog vele en vele ander mogelijkheden: kleinere online programma’s (uiteraard!), webinars, live-trainingen, online coaching, whitepapers, audiobestanden, communities, masterminds, apps en ga maar door.

  Loop je vast met wat jij online zou kunnen doen? Doe dan mee met de training: 'Maak de online cursus die verkoopt'. Daarmee krijg je snel een goed beeld van welke online cursus je kan maken, aan wie je die kan verkopen, hoe groot ie moet zijn en welke software je nodig hebt. Een aanrader!

  groet, Bastiaan

   

  • 5 min

Top Podcasts In Education