46 episodes

En skygge sniker seg gjennom tareskogen 10 meter ned i dypet. Pulsen øker. 3 dype pust, konsentrasjon, kroppen føler roen senke seg og hjerteslagene endrer takt. Langsommere. Tiden er inne. Et lite fraspark og jegeren glir nedover mot byttet.

Stillheten endrer karakter. Hjerteslagene er det eneste som registreres. 4 meter. 3 meter. 2 meter. Boom! Skuddet sitter i nakken på torsken. Den dør umiddelbart. Fangsten er sikret og lungene fylles med oksygen igjen idet jegeren bryter overflaten.

Just Add Water er en podcast med følelser, spenning og eventyr. Bli med Ivan og Ørjan ned i dypet!

Just Add Water Ivan Knudseth & Ørjan Dyrnes

  • Sports

En skygge sniker seg gjennom tareskogen 10 meter ned i dypet. Pulsen øker. 3 dype pust, konsentrasjon, kroppen føler roen senke seg og hjerteslagene endrer takt. Langsommere. Tiden er inne. Et lite fraspark og jegeren glir nedover mot byttet.

Stillheten endrer karakter. Hjerteslagene er det eneste som registreres. 4 meter. 3 meter. 2 meter. Boom! Skuddet sitter i nakken på torsken. Den dør umiddelbart. Fangsten er sikret og lungene fylles med oksygen igjen idet jegeren bryter overflaten.

Just Add Water er en podcast med følelser, spenning og eventyr. Bli med Ivan og Ørjan ned i dypet!

  utforsk bunntidens hemmeligheter

  utforsk bunntidens hemmeligheter

  Dykk ned i en spennende ny episode av Just Add Water, der Ivan og Ørjan tar deg med på en undervannsreise for å forbedre bunntiden din! Denne gangen tar de for seg en rekke tekniske, psykiske og fysiske aspekter som kan hjelpe deg med å nå nye dybdemål og utforske vannets vidunderlige verden.
  Ivan og Ørjan tar deg med på en reise gjennom en mengde interessante temaer, og de har virkelig ingen planer om å stoppe å prate! Dette betyr at episoden, med alle avsporinger og mye moro underveis, strekker seg til nesten to timer. Men ikke bekymre deg - du vil bli underholdt hele veien!
  I løpet av episoden utforsker vi som nevnt både tekniske og psykiske aspekter ved bunntid. Vi tar opp viktigheten av en godt tilpasset drakt og hva dybde kan gjøre med draktens ytelse. Vi avslører hemmeligheten bak riktig vekting og diskuterer bruken av "pysevester". Vi deler også mindfulle øvelser for å være tilstede i øyeblikket.
  Vi går også dypere inn i tekniske detaljer som duck dive, strømlinjeformet kropp og hydroformet kropp som en sel. Svømmeteknikk og betydningen av å finne ro i vannet (slow motion) blir også diskutert. Vi tar opp konseptet "jaktmodus" og hvordan det kan påvirke vår prestasjon i vannet, sammen med spenningen fra adrenalin versus ro.
  I tillegg tar Ivan og Ørjan opp spørsmål som kontraksjoner - hva de er, hvorfor de oppstår og om de kan trenes bort. De utforsker også hvor mye kondisjon spiller inn på bunntid og hva som skjer med kroppen når vi utsettes for kulde. En diskusjon om muskler versus fett, tynn versus tjukk, og hvordan dette påvirker oksygenopptaket, blir også tatt opp.
  Men vent, det er mer! Vi avslører også våre egne erfaringer og deler morsomme historier underveis. Som alltid, blir det mye skitprat, avsporinger og generelt mye moro som gjør episoden enda mer fargerik og underholdende.
  Så bli med Ivan og Ørjan på denne dyptgående, morsomme og kunnskapsrike reisen gjennom bunntidens hemmeligheter. Ta på deg våtdrakten og dykk ned i denne episke to-timers episoden!
  Hold deg oppdatert på Just Add Water ved å abonnere på podcasten vår og følge oss på sosiale medier. Takk for at du er en del av vårt fantastiske undervannsfelleskap!
  God fornøyelse og husk, hold pusten!
  Ivan & Ørjan
  I studio: Ivan Knudseth og Ørjan Dyrnes
  Denne episoden er sponset av Frivannsliv

  • 1 hr 58 min
  mastering the hunt

  mastering the hunt

  Velkommen til en litt spesiell episode av vår podcast, hvor vi vil dele våre beste hemmeligheter om hvordan du kan oppnå suksess i undervannsjakt. Enten du er en erfaren jeger eller en nybegynner på jakt etter verdifulle tips, er denne episoden en gullgruve av informasjon du ikke vil gå glipp av.
  Ivan og Ørjan har mange år med erfaring i å jakte på fisk i alle slags farvann og har opparbeidet seg et rykte som noen av de mest dyktige og kunnskapsrike jegerne i bransjen. Deres evne til å finne og fange fisk er enestående, og nå deler de sine velbevarte hemmeligheter med deg. Joda, litt selvskryt er lov når vi skriver manus selv.
  I denne episoden vil du lære hvordan du kan finne fisken. Her vil vi ta deg gjennom trinnene for å lese sjøkart og identifisere de beste stedene å jakte på fisk. Vi vil avsløre teknikker for å tolke sjøkartets dybdekurver, strømmer og bunnforhold, og hvordan du kan bruke denne informasjonen til din fordel. Du vil oppdage de skjulte perlene i havet og lære å lese naturens tegn for å finne de mest produktive områdene.
  Men det stopper ikke der! Vi vil også dele våre beste taktikker for å jakte på fisken når du har funnet den. Vi vil avsløre våre bevegelsesmønstre, kamuflasjeteknikker og hvordan du kan nærme deg fisken uten å skremme den bort. Disse strategiene vil hjelpe deg med å maksimere sjansene dine for en vellykket fangst.
  Vi garanterer at hvis du nøye følger rådene fra oss i denne episoden, vil du oppleve en dramatisk økning i din evne til å finne og fange fisk. Uansett om du er interessert i sportsfiske, undervannsjakt eller ønsker å bli en mer effektiv matjeger, vil dette være en uvurderlig ressurs for deg.
  Så slapp av, sett deg tilbake og nyt denne episoden av vår podcast. Med Ivan og Ørjans ekspertise og vårt løfte om suksessgaranti, er det på tide å ta fiskejakten din til neste nivå.
  Som alltid, denne episoden er ispedd mye ironi, fakta (og feil), sarkastisk humor og skitprat. Vi manøvrerer oss som alltid på en sylskarp knivsegg mellom hva vi bør og ikke bør si. Du er herved advart.
  God fornøyelse og husk, hold pusten!
  Ivan & Ørjan
  I studio: Ivan Knudseth og Ørjan Dyrnes
  Denne episoden er sponset av Frivannsliv

  • 1 hr 36 min
  den ultimate episoden?

  den ultimate episoden?

  Vi har prøvd, vi har jobbet, slitt, tørket tårer, blod og svette (og fiskslo) og vi tror vi har klart det. Den ultimate nybegynner-episoden for de som ønsker å starte med undervannsjakt.
  Velkommen til denne spennende episoden av vår podcast, hvor vi vil utforske alt du trenger for å starte med undervannsjakt og fridykking. Dette er den ultimate guiden for alle som ønsker å lære mer om denne fantastiske aktiviteten og starte på sitt eget undervannseventyr.
  Her går vi gjennom grunnleggende utstyr som er nødvendig for undervannsjakt og fridykking, inkludert dykkemaske, snorkel, våtdrakt, finner og blybelte mm. Vi vil også diskutere forskjellige typer harpuner og andre verktøy som du kan bruke under jakten.
  Vi tar også for oss litt om teknikker for å forbedre din fridykkerferdighet, inkludert pusting, dykketeknikker, og hvordan du kan øke din evne til å holde pusten under vann. Og ikke minst vil vi snakke om sikkerhetsprosedyrer og hva du bør gjøre hvis en nødsituasjon oppstår.
  Vi tar deg så med til de beste stedene for undervannsjakt og fridykking rundt omkring i Norge, og gir deg tips og triks for å finne de beste fangstene. Du vil lære om ulike typer fisk og marine liv, og hvordan du kan forstå deres atferd for å øke sjansene dine for suksess.
  Så hvis du ønsker å lære alt du trenger for å starte med undervannsjakt og fridykking, så er dette episoden for deg. Bli med oss på en spennende reise under vann og bli en del av den fantastiske verdenen av undervannsjakt.
  Som alltid er denne episoden ispedd en god dose fakta, nytenking og mengder av ironi og skitprat. (du er herved advart)
  God fornøyelse, og husk, hold pusten!
  I studio: Ivan Knudseth & Ørjan Dyrnes
  Denne episoden er sponset av Frivannsliv.
  Linker:
  Gulesider Sjøkart
  https://kart.gulesider.no/s%C3%B8k/sj%C3%B8kart
  Min Idrett
  https://www.minidrett.no/profil/roller
  Drakter
  https://frivannsliv.no/collections/vatdrakt-fridykking-7mm
  Hansker/sokker
  https://frivannsliv.no/collections/neopren-hansker-sokker-fridykking

  Bly/belte/vest
  https://frivannsliv.no/collections/blylodd-blybelte-blyvest-dykking

  Dykkemasker
  https://frivannsliv.no/collections/dykkermaske

  Blåskjellvarselet
  https://www.matportalen.no/verktoy/blaskjellvarsel/

  Fritidsfiske
  https://www.fiskeridir.no/Fritidsfiske/Meld-tapt-og-funnen-reiskap

  Flo og fjære
  https://www.kartverket.no/til-sjos/se-havniva

  • 1 hr 49 min
  vårens vakreste eventyr

  vårens vakreste eventyr

  Bergen Fridykkerklubb inviterer til årets Fosntreff og vi inviterer Hans Christian Furnevik til å fortelle oss litt mer om dette treffet.
  Vårens vakreste eventyr liker de å kallet treffet og etter omdømme, bilder og videoer som har florert på sosiale medier de siste årene, kan vi ikke si oss annet enn enige i den påstanden.
  Fosnstraumen er en veldig kraftig tidestrøm og er en av fire ventiler for det store saltvannsbassenget Lurefjorden. Her er alt lagt til rette for masse næringsrik sjø og dertil etterfølgende mengder fisk.
  Fosntreffet 2023 går av stabelen 26-29 mai og du kan melde deg på via arrangementet på Facebook her: https://fb.me/e/TjYBh4un
  Som alltid er episoden ispedd store mengder av ironiske historier og krumspring som kan få deg til å sette kaffen i vrangstrupen. Du er herved advart.

  Med en smule (mangel på) selvinnsikt vil Ivan og Ørjan gi deg det du trenger for å komme deg gjennom dagen.
  God fornøyelse og husk, hold pusten!  I studio: Ivan Knudseth og Ørjan Dyrnes - Gjest: Hans Christian Furnesvik

  Denne episoden er sponset av Frivannsliv

  • 1 hr 3 min
  omfavnet av havet

  omfavnet av havet

  Innen all sport og idrett, og generelt i livet ellers så kan det oppstå mentale sperrer som setter en stopper for egen fremgang, mulighet til å oppnå sitt fulle potensial eller mål. Det kan være mange faktorer som spiller inn, frykt, stress, distraksjoner eller andre ting.
  Ivan og Ørjan setter seg ned og prøver å belyse dette temaet med sin kløkt, sarkasme og humor, men også en god del alvor. De setter fokuset i sammenheng med undervannsjakt og fridykking. Her får du høre om hvordan identifisere problemet, bygging av selvtillit, teknikker som kan hjelpe og generell framsnakking av seg selv.
  Som alltid er episoden ispedd mengder av ironiske litt på kanten historier og krumspring som kan sette ut selv den mest hardføre jeger. Med en smule (mangel på) selvinnsikt vil Ivan og Ørjan gi deg det du trenger for å komme deg gjennom dagen.
  God fornøyelse og husk, hold pusten!
  I studio: Ivan Knudseth og Ørjan Dyrnes

  Denne episoden er sponset av Frivannsliv

  Foto cover: Aleksander Nordahl
  "Ut av taren blir en ny fridykker født.

  Det er slik det skjer, den godt bevarte hemmeligheten."

  • 1 hr 28 min
  på skuddhold

  på skuddhold

  Siluetten av en 40 kilos Dentex skimtes mot overflaten og i det Ørjan snur seg fra hyllen han ligger 10 meter lenger ned på blir han oppdaget. Dentexen snur, får øye på jegeren og starter å svømme direkte mot han. Stopper opp 4 meter fra og legger "breisiden" til. En UVjegers drøm og en fantastisk mulighet for storfangst. Aldri før har Ørjan hatt bedre skuddhold.
  I denne episoden snakker vi om jakt-teknikk, skudd-teknikk, måter å tilnærme seg fisken og forskjellige måter Ivan og Ørjan jakter på. Hva surrer i hodene våre når vi speider etter fisk. Hvor lenge kan fisken være fryst før du må spise den? Best før, men ofte god etter?
  Som alltid er denne episoden ispedd mye skitprat og avsporelser med en god dose ironi og sarkasme.
  God fornøyelse og husk, hold pusten!
  Denne episoden er sponset av Frivannsliv.
  I studio: Ivan Knudseth og Ørjan Dyrnes

  • 1 hr 33 min

Top Podcasts In Sports

Dan Le Batard, Stugotz
The Ringer
Barstool Sports
The Ringer
ESPN, Zach Lowe
iHeartPodcasts and Dan Patrick Podcast Network

You Might Also Like

Øystein Eide Sundland
Aftenposten
Wolfgang Wee
Dine Penger
PLAN-B & Acast
NRK